Odsajem iba málo mlieka - mám ho málo?

denkadenisa
23. júl 2020

Ahojte. Mám 3 mesačne dieťa, plne kojené. Papá každé dve hodiny (5 minút z jedného prsníka) cez deň len v noci sa budí dva krát, za deň papá cca 10 krát. Pekne mi priberá, je spokojný, nemám pocit, že by mal málo mliečka. Lenže keď si chcem mliečko odsať, tak nazbieram ledva 40 ml z prsníka, z ktorého bábo nejedlo, čo sa mi zdá strašne málo. Vôbec už nemávam pocit plných pŕs, tak ako to bolo na začiatku.
Ide o to, že ideme sa svadbu a plánovala som mlieko odsať a malého nechať mamke na pol dna a noc. Dnes som to skúšala ale nenazbierala som ani jednu malú fľašku. A ďalšia vec, koľko mliečka by som mala pripraviť na cca 15 hodín (7 kŕmení? Ďakujem za každú radu

mousegirl
23. júl 2020

@denkadenisa určite nemáš malo mlieka keď pekne bábätko priberá. Pri odsávani sa ti asi nespustí dostatočne ten reflex, nie každému sa spustí len mechanickým drazdenim, niekomu pomôže keď silne mysli ako bábätko pije a tečie mliecko.

denkadenisa
autor
23. júl 2020

@mousegirl je pravda, že keď bábo začne piť, tak mi prsiami prejde kŕč, pri odsávaní to necítim. Ešte som od neho nebola na dobu, že by potreboval papať. Dnes som len skúšala, koľko viem nazbierať za deň a večer som nedala ani 10 ml, tak ma to trochu vystrašilo

andreatytler
24. júl 2020

@denkadenisa Urcite mas dost mlieka. Ten pocit plnych prs sa casom strati lebo produkcia mlieka sa ustali. A dieta vie odsat mlieko podstatne efektivnjsie ako odsavacka, takze aj ked ty si odsala len velmi malo, tvoje dieta si potiahne dost.
Ja by som sa netrapila ak sa ti nenazbiera a dala synovy umele mlecko. Len skus ci to bude chciet a tiez ci bude chciet pit z flase.
Trojmesacne pije okolo 900-1200 ml denne., takze priprav medzi 630-840ml. Umele mlpeko zasyti viac ako materske, Ak sa rozhodnes dat umele 630ml bude asi dost.
Vacsina zien ma vecer produkciu mlieka poslabsiu ale skusaj, odsavaj cely den a hadam nazbieras.

siska53
24. júl 2020

@denkadenisa ja ti len toľko poviem, mlieka mas dost. A nemusis mat pocit maxipnych prs. Odsavackou to ani mne neslo dobre..zbierala.som.na viackrat. Potrebovala som.odsat kvoli mojej operacii..
Skus este to robit tak, ze ked ti maly saje z jedneho, daj si odsavacku na druhé.. mne to pomohlo, slo to lepsie.
A jedine elektrickou, rucnou mi neslo vôbec nic!

ivangeline
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
24. júl 2020

Tak ešterz. Mne to s odsavackou slo len pokým sa malý neprisal. Rada, musíš za každým dojčením odsávať, hneď po dojčení.. a najviac pôjde v noci, vtedy sa tvorí viac mlieka, si oddýchnutá. Dúfam, že nazbieras. 😎
A ešte...cucka ti aj z fľaše? Lebo za jeden večer sa to nenaučí a bude plakat a plakať...

denkadenisa
autor
24. júl 2020

Ďakujem za odpovede baby
@ivangeline Fľašu odmieta, pľuje, naťahuje ho a nakoniec plače 😢 nepokazim si celé dojčenie, keď mu tu fľašu predstavím a naučí sa z nej piť?

ivangeline
25. júl 2020

@denkadenisa Moze ale nemusí. Zvyčajne sa deti nechcu vzdat prska a takejto maminej blízkosti. Ja som na to nemusela drasticky, mesiac mu trvalo zvyknúť si na fľašu. Bol ale starší. Zato moja druhá má 5 a pol a od 3m potiahne z fľaše a vôbec nie je problém so striekačkou. Tak možno skús dať mame okrem fľaše aj iné pomôcky? XD

mousegirl
25. júl 2020

@denkadenisa sranda väčšina deti pije z fľaše rada lebo to ide oveľa ľahšie ako z prsníka. Možno mu nesedí cumel na fľaši, skús vymeniť za inú značku.