Odsávanie mlieka

090393kristina
23. sep 2015

Ahojte maminky chcem sa vás spýtať keď si odsajete mlieko kolko máte ml? Ja som si dnes po 3hodinách 20ml... Malá má 3 mesiace môže byt že stracam mlieko?

siska53
23. sep 2015

@090393kristina podla odsavacky by som mlieko pomaly nemala. Podla rucnej vobec. Elekktrickou to slo o kusok lepsie. Vecer som si uz takmer neodsala.
Jednak okolo 3.m.byva kriza kvoli rastovemu spurtu,jednak tie odsavavky maju predsa len trosku len inu techniku odsavania.
Prikladaj babo co najcastejsiz. Ja som robila i to,ze na jednom prse babo na druhom odsavacka. Mna tp postretlo okolo 6.m.,v 3.mi len postupne ustavalo to,ze prsa boli rano na kamen.(maly sa takmer nebudil).

Neviem aku mas odsavacku....rucnu ci elektricku..

090393kristina
autor
23. sep 2015

No mam rucnu len mala sa mi aj v noci pyta často na prsník každú hodinu a pol 2 ... A je to vycerpavajuce velmi

siska53
23. sep 2015

@090393kristina tak s rucnou som si tiez odsala tak 20ml a pritom prsia plne,maly krasne priberal.. Poslala som muza kupit elektricku a bolo lepsie.
Inak mala,ked byvala soplava ci po ockovani,automaticky bola u mna v posteli a v tom case sa budila castejsie,no nerusilo ma to lebo som jej len v polospanku dala do pusy prsnika viac neviem. Rano som si len tak matne spomenula,ze tusim sa prebudila.
Ak si ju nedavas,tak sup k sebe a ked z nejakych dovodov potrebujes odsavat,tak elektricku (ja som s a pri malom hanbila dojcit na verejnosti a raz som sla na 4h.prec a on cez den papaval kazdu hodku az dve,tak preto som ju mala.

luba41
23. sep 2015

@090393kristina ale to automaticky neznamená, že je hladná..ved je normálne, že deti sa budia..jedny menej, druhé viackrát..ak spíte spolu, natočíš sa ponúkneš prsník a je..ak nespí s Tebou, prelož ju k sebe..potrebuje Tvoju blízkosť, sprácúva vnemy zo dna a pod..spánkový rytmus sa mení vekom, nie je napísané, že čím staršie dieťa, tým menej sa bude budiť..raz tak, raz tak..dojčíš cez den na požiadanie? neriešiš nejaké problemy? pretože dieťa vycíti, že sa niečo deje a rieši to cez prsník..a hlavne nesleduj, kolko odsaješ..absolutne nesmerodajné..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spanok/
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spolo...
napr.

brrrrrciatko
23. sep 2015

ja odsajem 30 ml a viac neda.. a kec si maleho prilozim tak mi vytiahne 65 ml.. radsej si kup vahu

danielita18
23. sep 2015

no ja ked som odsavala s ručnou odsavačkou,tak som odsavala každé 3h a odsala som na jeden krat 100,120ml,takže mi nejde do hlavy ze odsavackou sa odsaje menej ako dieta vypije,asi aj záleží ako dokáže dieta vytiahnut,ja som len odsavala malý tahat nechcel a to bolo utrpenie,a po 7 týždni mi začal uplne moje mlieko odmietat takže mi bolo na nič,iba som ho vylievala a malý po 7 týždni bol na UM a ja som ešte dalsie 4 týzdne odstvavovala mlieko no to bolo na prášky,dufam ze pri druhom to už bude lepsie

meluela
23. sep 2015

@090393kristina pri odsavacke sa spusta tok mlieka horsie, preto odsajes iba tak malo
3 mesiace su akurat vek na rastovy skok ... cize babo zrazu potrebuje viac mliecka ... odloz odsavacku a prikladaj podla toho ako casto babo pyta ... po par dnoch sa produkcia mliecka upravi=zvysi
a nestresovala by som s vazenim dietatka, co je akurat tak na strasenie matiek .. na orientaciu ti staci ci babo ma mokre plienky/ciká

siska53
23. sep 2015

@brrrrrciatko vaha je zbyticnost,stresuje. Staci to odsledovat v poradni... Suhlasim s melula.

090393kristina
autor
24. sep 2015

Ja som si odsala hlavne preto baby lebo mala sa mi zacala v noci budit kazdu hodinu a pol a už som total vycerpana z toho.,.. Cez deň moc toho nenaspi a v noci keď sa takto budi si moc oddýchnem...

siska53
24. sep 2015

@090393kristina A spi s tebou? Lebo odsavanie je unavnejsie ako samotne dojcenie..ja som.to brala ako relax cez den zvlast pri malej,lebo pri este jednom 2r.stuplovi cas na oddych nebol.
Odsavanie som pouzivala len na zvyseniz produkcie mlieka v case laktacnej krizy (alebo teda ked som musela naodsavat kvoli mojmu pardnovemu pobytu v nemocnici).

sardinka333
24. sep 2015

@090393kristina moze to byt ten rastový spurt.. 🙂 treba vydržať nejaku dobu malo by sa to upraviť. Pokial ti priberá tak naozaj nie je problém. Ja mam Medelu, ručnu som zavrhla, to stlačanie mi už liezlo na nervy a odsala som aj 50..horšie bolo to ze po 30 minutovom kojeni moja mala vypila 30 a spala...(mala som vahu) a nezobudilo ju šteklenie, tahanie za uška ani nič....takze to velmi rychlo išlo dole vodou, nepriberala, musela som dokrmovat.