Odstavenie 4 mesačného bábätka zo zdravotných dôvodov

janatt229
11. mar 2013

Ahojte, kvôli liečbe, ktorú musím začať brať, musím asi o mesiac odstaviť môjho maličkého. Bude mať vtedy 4 mesiace. Chcela by som poprosiť o skúsenosti tých z vás, ktoré si niečím takým prešli a museli odstavovať také malé bábätko. Ako to spraviť čo "najbezbolestnejšie" pre mňa, ale hlavne pre malinkého. Našla som tieto odporúčania http://dojcenie.wordpress.com/2010/05/24/predca... Skúšali ste to niektorá takto alebo ste zvolili iný postup? Je lepšie postupne dávať napr. 1x denne fľašu, aby si na ňu zvykol alebo zo dňa na deň prestať dávať prsko. Doteraz bol plne kojený, fľašu ani dudlík nepozná. Zároveň chcem poprosiť, aby ste mi nepísali odporúčania kojiť naďalej... tá liečba je dosť agresívna pre dospelého a keďže neprebehol výskum vplyvu na dojčené deti, ja určite nebudem riskovať, to by som si celý život vyčítala, keby sa mu náhodou niečo stalo. Je to veľmi ťažké, len keď si predstavím, že mu musím zobrať jeho milované mliečo, ale nemám na výber ☹ Vopred ďakujem za odpovede, Jana

jfd
11. mar 2013

@janatt229
Klid teta!!! Neubližuješ mu! Já strácela mlíko postupně, takže z jedné flašky na den jsem asi po 14 dnech byla na 6 flaškách na den. Neboj, na dudel si zvykne. Když bude mít hlad, bude muset. Asi bych to dělala postupně. Přijde mi to něžnější. Stejně se ti prsa budou nalívat a když přejdeš pomalu na flašku, bude ti pomalu miznout i mlíko.

xlucia
11. mar 2013

@janatt229 aku liecbu ides podstupit. vedia ze kojis?

janatt229
autor
11. mar 2013

@jfd Tiez sa mi zda lepsie, skusit to postupne. Mozno sa drobcovi aj flasa lepsie zapaci, ked mu z nej lepsie potecie...
@xlucia Ano, kojit mam od lekarov "povolene", kym dostanem prvu infuzku, ide o dlhodobu (vlastne celozivotnu) biologicku liecbu neurologickeho ochorenia.

xlucia
11. mar 2013

@janatt229 neviem o aku chorobu ide. je tu viac skupin podla choroby, tam si radia kedy sa kojit da a ako. lebo lekari to zakazu skoro vzdy.
je tu skleroza multiplex a rozne ine

janatt229
autor
11. mar 2013

@xlucia Díky za radu.

jfd
11. mar 2013

@janatt229
Hlavně nakup nějakou hezkou, třeba s krtkem nebo s priceznou 😉 A rači se širším hrdlem. Bude se ti to tam líp sypat
držim palce