Odstavenie bábätka pri ďalšom tehotenstve

gir
22. aug 2016

Chcela by som poradiť. Syn má 9 mes. a som znova tehotná, cca v 11.t. Ešte ho kojím, tak ráno, obed, večer. Počas dňa má aj čaj alebo vodu. Neviem či ho už odstaviť alebo "potiahnuť" tak do roka a potom budem mať cca 4 mes. pokiaľ sa narodí. Veľa som čítala aj o tandemovom dojčení ale to mi príde aj nepraktické, pretože každé má svoj režim a nechcem aby sa rušili a aj sa obávam aby potom novorodenec mal dosť mlieka. Ďakujem.

glorikarebeka
22. aug 2016

no neviem ci nebudes kritizovana za to odstavenie,ja som odstavila do roka,stacilo a nemusela som potom odnaucat s velkym revom

carrot_apple
22. aug 2016

@gir fúúú klobúk dolu, ja by som už nekojila, podľa môjho názoru akonáhle dieťa začne jesť pevnú stravu, nieje kojenie až tak účinné, iba ak by si si fakt sama pestovala všetkú zeleninu a aj zver na mäso.

adamar
22. aug 2016

@gir tiez som odstavila ked som zistila ze som tehotna, sekla som to dost nahle, ked pytal dala som mu pred spanim dva tri krat potiahnut s kazdeho prsnika a este pred tym ponukla flasu s UM, prve dva dni ju odmietal a potom zacal pit a nebol ziadny problem ani nepytal prsnik a to bol tazky zavislak, mal 15,5 mesiaca.Teraz mam dceru 14,5 mesacnu a chystam sa ju odstavit o mesiac. Som zvedava ako to pojde

gir
autor
22. aug 2016

Ďakujem za reakcie, on veľmi nerozlišuje medzi prsníkom a fľašou nakoľko som aj odsávala a bolo mu jedno, hlavná vec že tieklo. Pýtam sa hlavne preto aby môj organizmus skôr vyživoval to v brušku ako bábo, ktoré už je.

shani1588
22. aug 2016

Ja som odstavila v 10mesiacoch, to som bola cca v 15tt...nebol vobec problem a malemu nic nechyba.. som rada, aspon som nemusela odstavovat s placom... druhe sa chystam kojit tiez tak nejako do roka max.

adamar
22. aug 2016

@gir aha, v prvom rade ide vsetko potrebne babatku v brusku, potom do mlieka a potom tebe, budes vystavena.ja som tahala tehu,kojenie,tehu,kojenie bez prestavky a som vycerpana, ja by som odstavila

adelajda2012
22. aug 2016

Ak uvazujes o dojceni cez tehua pripadne tandemovom dojceni, skus sa opytat v skupine dlhodobe dojcenie. Je nas tam vela, ktore tandemovo dojcia a dojcili pocas celeho tehotenstva bez problemov.

jarkac23
22. aug 2016

Ja som tehotna a dojcim, ale maly ma uz 20 mesiacov. Ja som bola od zaciatku rozhodnitao tandemovom dojceni,ale tak ma to bolelo, ze som sa ho snazila co najviac obmedzit. Vyse tyzdna sme plakali obaja. On, ze chce a ja zenechcem a ze boli. Teraz sm sa zladili na dojcenie po zobudeni, takze je.aj vlk syty aj ovca cela. Ale myslim, ze.je rozdiel vo veku dietata. Tak.uvidime ako nam to pojde a ci to.dotiahneme az do.tandemu.