icon

Odstavenie od nočného kojenia. Ako na to?

gaby21
16. feb 2011

Ahojte, viem, ze uz existuje diskusia, ale ja nemam cas to cele precitat, preto potrebujem strucne opisat, ako to u vas prebiehalo, nejake ucinne rady a tipy a kolko trvalo, kym sa vase babo prestalo v noci kojit. Este podotykam, ze nas maly nepouziva ani cumel, ani flasku, pije pekne z poharika, a ani ho neplanujem na to ucit, vytvori si tak dalsiu zavislost. Takze mamicky AKO NA TO? 😅

ikke
16. feb 2011

zacala som mu davat normalnu (tunajsiu) veceru - zeleninovy prikrm a v noci namiesto prsa pohladkala, do 2 tyzdnov bolo po nocnom kojeni 😵 ale toto nemusi fungovat u kazdeho, je to individualne 😉

atrami
16. feb 2011

My sme boli väčší, keď sme odstavovali /cca 2 roky/. Moji synovia nemali flašu, tiež pili z pohárika. Odtavovanie prebiehalo tak, že som mu prsník nedala. Vždy ale dostal napiť, mali sme netečúci hrnček. Trvalo to asi 2 týždne.Samozrejme bez plaču to nepojde. Niektoré mamičky odstavujú tak, že s bábom spí tatino.

miskap
16. feb 2011

Aj my sme sa odstavovali oveĺa neskôr, syn mal 2 roky. Dovtedy sa budil aj desaťkrát, len si cucol a hneď spal. Moja trpezlivosť už pretiekla, tak sme sa rozhodli zrušiť nočné kojenie. V noci ho upokojoval otec , síce si trochu poplakal ale nebolo to nič hrozné. Prvú noc sa zobudil dvakrát, druhú raz a odvtedy spal celú noc. S dcérou je to horšie. Niekedy si dá povedať a normálne ju v noci ukecám, že mliečko bude ráno. Niekedy sa nedá a ja nemám sily počúvať ten krik. Ale tých nocí je už čoraz menej. Tak dúfam, že sa už aj ja vyspím. 😉 Podľa mňa nemá zmysel učiť dieťa na niečo iné- čaj, vodu alebo cumeľ. Dojčenie je predsa pohodlnejšie a lepšie pre dieťa. A v deviatich mesiacoch sa mi zdá skoro zrušiť nočné dojčenie. Možno, keby si trochu počkala a neskôr si to dá aj logicky vysvetliť. Inak sa to neobíde bez plaču. Rozhodnúť sa musíš aj tak ty.