Paralen v tehotenstve

martina374
21. aug 2014

Ahojte chcem sa spytat ci mozem v tehotenstve užiť paralen alebo sirup proti kaslu? Lebo mam pocit ze na mna nieco lezie a preventivne som si chcela dat paralen alebo panadol na noc.....popripade vecer bezkasel ale neviem ci to mozem bez predpisu. samozrejme zeby som to neuzivala dlho len par dni,ako prevencia aby som neochorela. diky

bajana
21. aug 2014

paralen ano (obycajny), ale urcite nie ako prevencia (!!!), az ked vyskoci teplota...ako prevencia Preventan Akut, citronovy alebo zazvorovy caj s medom...naco do seba pchat preventivne chemiu? 😕

elfi1
21. aug 2014

ako prevenciu by som to nebrala. to si daj horuci caj a ked, tak vit. C, vylezat, vypotit. ak by to nepreslo a boli horucky, tak potom ten paralen. a v lekarni sa popytat aj na bezpecne sirupy proti kaslu v tehu.

zuzka38
21. aug 2014

@martina374 prevencia nie.. skor zazvorovy caj si sprav... presne ako pise @bajana

wewe22
21. aug 2014

Paralen môžeš ale nadávala by som si preventívne na kašeľ je super homeogene od boironu to môžeš najlepšie ti poradí gynekológ alebo lekarnik
Ja som ako tehotná užívala aj mucosolvan ale úžitok prevyšoval riziko

seahorse27
21. aug 2014

Veru, paralen ti ako prevencia k nicomu nepomoze. Dava sa az pri teplote od 38 stupnov. Moze sa v tehotenstve, ale len ked je na to vazny dovod - max. 3 x 500-ka pocas 24 hodin. Ja som proti kaslu uzivala skorocelovy sirup Mucoplant - ten mozu aj tehule.

mijunik
21. aug 2014

Skús si pozrieť Preventan Akut, výborná vecička. Ak máš poruke ešte otvorenú lekáreň, šup-šup kúpiť. Mne to zaberá na 100%. V tehotenstve by som sa veľmi Parelenom nedopovala a sirup záleží od toho aký... Niečo určite môžeš, ale to Ti povedia nejlepšie v lekárni.

monicka9
21. aug 2014

Preventívne ale uz aj ked viroza prepukne je super oscillococcinum homeopatikum.. Užívam aj ja v tehotenstve aj moje dcerky skolacka a predskolacka 😊 a presne ako píše mijunik super su Preventany aj pri virusovom ochorení aj pri bolesti hrdla je aj preventívne v chripkovom obdobi😊

bajana
21. aug 2014

tak tak, ja som ucitelka, cestujem denne vlakom a MHD a 1.trimester som absolvovala v case chripok od decembra do februara, vdaka Preventanu bez choroby 😉

mijunik
21. aug 2014

@martina374 Ja ten Preventan Akut užívam, keď mám pocit, že na mňa niečo lezie. Kým som ho objavila (doporučila mi ho kolegynka), tak som sa trápievala s nádchami, dva týždne opuchnutý nos úplne normálne. Teraz, keď mi aj nádcha začne, tak dvakrát denne si dám Preventan a nádcha potom nie je tak silná a k tomu tá akútna fáza trvá len pár dní, takže ja naň fakt nedám dopustiť. 🙂 A čítala som si teraz, že po prvom trimestri to môžu užívať aj tehošky. No a ako prevenciu Ti odporúčam radšej zvýšiť príjem prírodných vitamínov. 🙂 Chutné a účinné. Ešte ma napadlo - skús užívať niečo s výťažkom z rakytníka. Má vraj veľmi veľa vitamínu C a myslím, že ho môžeš aj v tehotenstve (radšej si to však over). 🙂

ivetoy
21. aug 2014

presne toto iste sa mi stalo teraz a zazvorovy z cerstveho zazvoru caj a med a citron ma z toho dostali za den

kika831
21. aug 2014

So zazvorom v tehotenstve velmi opatrne. Radsej ziadnu chemiu, vela ovocia a zeleniny, teply cajik, oddych a az by prisla choroba, tak sa radsej porad s lekarom. Ja som mala v tehu velmi zlu virozu, ale kvoli babu som pila len caj a jedla ovocie, sice som sa liecila dlhsie ako s liekmi, ale pokial je to mozne, neuzivaj lieky ani sirupy. Drzim palce.

havana_frost
21. aug 2014

@kika831 zazvor sa bezne odporuca tehotnym proti nevolnosti, preco opatrne?

hradnapani
21. aug 2014

@havana_frost pretoze zazvor telo zahrieva a prekrvuje, co moze sposobit aj silnejsie prekrvenie maternice a predcasny porod napriklad. Pit sa moze, ale velmi opatrne, presne a bezpecne mnozstvo vsak neviem.

evittam
22. aug 2014

@hradnapani Ja som pila čaj z čerstvého zázvoru počas dvoch týždňov pravidelne - denne cca liter-liter a pol. A všetko bolo v poriadku. 🙂

lilli19
22. aug 2014

zo zazvorom v tehotenstve opatrne, je nebezpecny preto co napisala uz vyssie hradnapani....

lauricka
22. aug 2014

zazvor sa moze, ak je normalne tehu, ved ho nebudete pit kyble. A paralen sa tiez moze. Mnohe maju v tehu migreny silne a musia do roboty a okolo deti doma, ako maju fungovat? Normalne si mozes dat a ked mas teplotu, tak rozhodne musis. Pretoze horucka je pre plod nebezpecna!! Pravda je, ze paracetamol preventivne nema zmysel. To ano.

jana_eyre
22. aug 2014

@martina374 paralen sa preventivne nema brat ani mimo tehotenstva, nie este v tehotenstve.. paralen totizto nelieci, on iba znizuje teplotu, takze ziadna prevencia to nie je.. preventivne mozes jest viac ovocia, zeleniny, dzusov, proste zvysit prijem vitaminov..

ked nastupi teplota, potom sa paralen moze uzivat aj v tehotenstve.. ja som ho uzivala casto s povolenim doktora, pretoze mavam migreny.. teraz ho uzivam pri dojceni, aj ked ked si ho dam moc neskoro, nic nepomoze.. raz ked som bola na pohotovosti s migrenou v 3tom mesiaci, dali mi ho infuzne..

hradnapani
22. aug 2014

@evittam ved v poriadku 😉 Ale kazde telo je ine predsa, nie? co moze uskodit jednej, druha bez problemov zvladne. Vseobecne sa odporuca so zazvorom opatrnost, tak si myslim, ze je namieste pristupovat k tomu s rozvahou, primerane.
Aj s tym paralenom je to tak, ze napriklad moja lekarka mi nedovolila ziaden liek od bolesti, v lekarni takisto a tu sa tvrdi, ze sa moze. Pricom verim, ze su lekari, ktori ho schvalia a ze su zeny, ktore ho v pohode zvladli.

adriana23c
22. aug 2014

Ja som vseobecne proti liekom a v tehotenstve obzvlast.Ked som bola v 7.mesiaci nachladena lezala some,oddychovala a 2x za den si dala ovocny caj.A bolo dobre😊

vevesh
22. aug 2014

@martina374 proti kaslu je super feniklovy med...ziadna chemia.. 😎

kika831
24. aug 2014

@havana_frost som niekde citala, ze pri vacsej konzumacii moze vyvolat alebo teda prispiet k predcasnemu porodu. Sama vsak s tym skusenosti nemam, len pisem co som niekde precitala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre