Plač u 3,5 mesačného dieťatka počas kojenia

zuzulik14
9. júl 2018

Ahojte zienky, viete mi poradiť, ak môj 3,5 mesačný synček počas dojcenia po asi 5 minutach začne plakať z nicoho nič /place niekedy aj 10 minut v kuse/, potom sa ukludni, chvíľu zase papa a znova place. Musim sa niekedy prechadzat s ním, aby sa dokazal prisat a ked uz prestane plakat, tak uz papa v klude taku pol az tristvrte hodinku. Robi to pri kazdom jedeni od rana do vecera okrem nocneho dojcenia /vtedy je kľudný/. Takto uz to robi 2. týždeň. Synček je plne dojceny. Kolikami sme si uz presli tak nerozumiem kvoli comu to je. Ďakujem za rady.

janamexico
9. júl 2018

@zuzulik14 moze mat reglux alebo skus dat odgrgnut

janamexico
9. júl 2018

@zuzulik14 mne to malinka robi ked si potrebuje odgnut

fedorovamaria
9. júl 2018

Ja som sice nekojila dávali sme z flasky ale tiež plakaval keď zacal jest,nechápala som az ked bol väčší a vedel uz fľašu odstrčit ,plakal lebo nechcel ešte jest aj keď to bolo po troch hodinách,niekedy aj viac.Kŕmila som ho vlastne nasilu .Nakoniec sa najedol s plačom.

evalin88
10. júl 2018

Mam to iste tiež odstrkava flašu..nprso už uplne. Kojiť sa dá v noci a niekedy ráno. Skúšam počkať kým si jesť nevypyta až plačom...keď ho krmim skor, jesť odmieta

zuzulik14
autor
10. júl 2018

@janamexico skúsim ho dat odgrgnut, uvidime ci mu to pomôže. Ďakujem za radu.

zuzulik14
autor
10. júl 2018

@fedorovamaria Jujha, tak to ste museli mat vtedy riadnu trpezlivost, aby sa ako tak napapal. Môj jedava po 3-3,5 hodine, kedy medzitým spí a zase dlhšie bez papania ho nechcem nechávať /až mi je ľúto, ked vidím ako papa s placom/.Ale aby nebol po takom dlhom čase hladný, mi príde veru divné.

zuzulik14
autor
10. júl 2018

@evalin88 Tak vidím, ze aspon nie sme jediní, ktorí majú tento problem ☹

luba41
10. júl 2018

@zuzulik14 cumel používate? 3 hodiny pre dojčené dieťa je strašne dlhý interval, može byt problem v poklese tvorby mlieka...

nadazdi
10. júl 2018

@zuzulik14 nechaj odgrgnut ponos ho vo zvislej polohe, moja to robí doteraz a ma takmer pól roka 🙂 už ale dávam prikrmy a kaše takže to nenamieta, ale mlieko je okrem nočného kŕmenia stále teror 150ml pije na 2-3x

zuzulik14
autor
10. júl 2018

@luba41 Cumlik mu práveže dávam vtedy, keď silno plače mimo papania, vtedy sa ukľudni, inak nedavam vôbec. A ako zistím ze nastal pokles tvorby mlieka?

zuzulik14
autor
10. júl 2018

@nadazdi Ďakujem za radu 🙂

luba41
10. júl 2018

@zuzulik14 a ten cumel dávaš len teraz chvílu, či dlhšie? nedávaj, zahod ho..proste nenechaj dieťa tak dlho spať, lebo ide "neskoro na prsník", je hladné a to ho znervoznuje a potom má problem sa prisať..viacej kontaktu, nech sa častejšie dojčí..dobre priberá, rovnomerne za tie prvé mesiace? nosíš dieťa- vyskušaj nosenie, to ho upokojí, aj sa bude dojčiť častejšie, aj na odgrgnutie je to najlepšie..

zuzulik14
autor
10. júl 2018

@luba41 Cumlik používam uz dlhšie iba pri tom plakani, predtým toto vôbec nerobieval. A ked mu skusam dat papat napriklad po hodine alebo dvoch, tak odmieta prsnik a vôbec sa nechce prisat. Ano pribera krasne, ma 6 kg, ked sa narodil mal 3100 g, aj doktorka pochvalila. Nosím ho na rukách po chvilkach - sice mame nosič, ale tam moc dlho nevydrží.

l1991
10. júl 2018

@zuzulik14 kojis ho pred spanim ci po spanku? Problem moze byt, ze je uz unavrny a spanok je silnejsi ako hlad. Mne to robil ked bol unaveny. A robi to v podstate aj pri flasi. Ked mu davam pspat sice je jeho cas ale je unaveny tak nechce jest nervuje sa odtahuje. Ked si pospi tak sa potom napapa uplne v pohode. Preto ti mozno v boci bes problenov papa lebo je vyspany.

luba41
10. júl 2018

@zuzulik14 odlož cumel, ten vám to všetko kazí ešte viac..a na nosenie v nosiči si musí zvykat postupne, detičky milujú nosenie..

nadazdi
10. júl 2018

@zuzulik14 ja osobne by som sa bála nepoužívať cumlik už len kvôli syndrómu náhleho úmrtia.. keď ho dieťatko ma tak ma ľahší spánok, skôr sa zobudí ak by čosi.. je ešte maličký, ma iba saci reflex a cumlik ho ukludni, nenechaj si robiť cumlik zo seba, je to 100x horšie.. určite ho ani nebuď keď pekne priberá, nechápem ako ti niekto môže dávať take rady pritiahnuté za vlasy..

luba41
10. júl 2018

@nadazdi to je blbost o tom syndrome, cumlík robí problem pri dojčení a žiadnemu SIDS nezabrani..a oni majú problem v dojčení, dieťa má mať matku na ukludnenie - to je normálne a prirodzené ..a nie dávať kus umelej gumy do pusy....

nadazdi
10. júl 2018

@luba41 ty si rob tak ako ty chceš, ja s takými ľudmi nemám o čom debatovať.. pre mňa sú blbosti to čo píšeš ty.. rovnako ,,detičky milujú nosenie” asi každé dieťa nemiluje nosenie keď ho to treba učiť cez plač a cez jeho nekomfort ;) každé dieťa je individuálne..

luba41
10. júl 2018

@nadazdi ved ja som písala najskor autorke, nie tebe..nosenie je pre dieťa prirodzené od narodenia, žiadne ležanie, vyvážanie sa v kočíku, cumlanie gumy atd..nosenie je kontakt s matkou a potom všetko funguje ako má..ak plače, niekde sa to prirodzené pokazilo..a je problem..

momoika
10. júl 2018

@zuzulik14 reflux, pozri či nema afty, alebo žabu v puske... a vobec je hladny uz? Moj sa jeduje takto, ked este nie je hladny uplne, ale uz ho chcem krmit.. Musi uplne vyhladnut a potom kludne už papa.

maela1985
10. júl 2018

Nám tak začínal dojcensky strajk, od dvoch mesiacov a trvá dodnes, najprv sa len hneval po chvíľke a potom odmietal úplne, tiež nechcel po hodine, asi som mala málo mlieka, skús zvýšiť tok mlieka, nam pomohol aj ten nosič, teraz sa už sem tam prisaje, ale kojim väčšinou v spanku

momoika
10. júl 2018

@luba41 čuduj sa svete moj nechce byt v manduce ani bohovy, za to kočik miluje. Je plne UM, žiadny prsnik nežužle. Zaspavame spolu, ale nad ranom po krmeni ide spokojne do svojej postielky.
Je cely den usmiaty, tesi sa s hračiek, napreduje a vie sa zahrat aj chvilku sam...

nadazdi
10. júl 2018

@luba41 keď si písala autorke tak načo si ma označovala.. nemám s tebou o čom debatovať opakujem.. reflux a koliky u deti, rastový špurt a kojenecký štrajk nie sú veci ktoré matka ,,pokazí” za to že nemá dieťa nonstop na cicku

momoika
10. júl 2018

@nadazdi presne tak... plne suhlasim. Tieto rady sekty mamily,ach... Cely deň žužlat prsnik, vtedy bude dieta 100% spokojne..

ludka140281
10. júl 2018

@zuzulik14 a máš dost mliečka? mám dcerku má presne 3 a pol mesiaca a tiež mi to robila,,,,,zvyšila som prijem tekutín,jem viac polievok a mlieko mi same tečie.....ale kojim len 5 minut.....nikdy dlhšie nepotrebuje,,,potom sa už len cmulka a ukludnuje na prsniku,,,tiež je iba kojená...a má už dva očne zubky...v case ked jej vychádzali taka bola ako pišeš

luba41
10. júl 2018

reflux je choroba.. grckanie a vracanie mlieka je normálne, dá sa tomu predíst..,..žiadne rastové špurty neexistujú, takisto koliky neexistujúú..to sú len povery,,niekto verí poverám, niekto rozmýšla..plače a nervozita sú len "chyby v dojčení", ktoré vyústia do štrajku a odmietania prsníka..

nadazdi
10. júl 2018

@zuzulik14 sama uznaj kto to ma v hlave upratané a kto nie :D som rada že ti maličký priberá ❤️ Hlavne veľa zdravička 🙂 ja čakám druhé dieťa, presne do roka a do dňa, neviem si predstaviť chod domácnosti a všeobecne život nás všetkých ak by som sa venovala len obžužlavaniu prsníkov 🙂

zuzulik14
autor
10. júl 2018

@ludka140281 Áno, mam mliecka dost, tekutiny pijem stále, dokonca mi niekedy vyteká. On si dava neustále prsteky do ust a dakedy aj cele päste a cmula ich a sem tam aj slinky idu, tak moznoze mu asi zubky idu tak ako píšete.

momoika
10. júl 2018

@luba41 A ked ma zastavene vetry a je evidentne, že ho bruško boli a plače kvoli tomu? 😀 Tak koliky neexistuju? Alebo manka žere 5cez 9 decko je sfuknuté, brucho ma jak sud, plače.. to nie su koliky. To su len také plače.Prosim vas, menej sa venujte čitaniu mamily...
Ps:ano, koliky byvaju aj nervoveho povodu, ale nema to nic spolocne ze nevisi nonstop na cecku... Pekny den.

momoika
10. júl 2018

@zuzulik14 zubky, aj nam už to presne robi a menej jedol...