Pomalý spúšťací reflex mlieka v noci u 5- mesačnej. Skúsenosti?

myska_
30. sep 2019

Ahojte zienky... už som skúšala aj laktačnú poradkyňu a ani ona mi nevie poradiť čo to môže byt... cez deň sa kojime normálne. Mala má 5 mesiacov, kojim ju každú hodinu. Už papa aj zeleninku a večer kasu lebo jej nestačím.. ale v noci keď sa zobudí na kojenie tak strašne dlho trvá kým sa mliecko pusti, musím s ňou počas kojenia skákať na fitlopte aby sa udržala a cucala ďalej... je to vyčerpávajúce. Kedysi som mala v noci prsia ako kamene a teraz mám úplne mäkké 🥺 nemáte niektorá s týmto skúsenost? Cez deň sa mi tvorí mliecko pekne, stačí jej...ale tá noc 😭 ďakujem Vám !

luba41
30. sep 2019

spíte spolu?nenechaj ju aby precitla, daj prsník hned po ležiačky kým ešte nie je zobudená, potom je problem uspat ju..hlavne v noci neuspávat na lopte a pod.. neponáhlaj s tými príkrmami, stačí jej jeden..to nebude slabý spúšťací reflex, ale skor sa ti znižuje tvorba / tým večerným príkrmom/..mlieko sa tvorí dojčením. a v tomto veku je tvorba ustálená / mäkké prsia/ - tvorí sa už len podla dopytu..takže ked znížiš dopyt - znížiš tvorbu..
@myska_

myska_
autor
30. sep 2019

@luba41 ano spíme spolu.. koža na kožu byt nechce, inak to mi vždy pomáhalo najviac... nedokáže tak zaspať 🥺 ale prečo cez deň kojim normálne a v noci nie? Posledné dni sa v noci budí každé dve hodiny a každé dve hodiny ju kojim... kasu jej dávam z toho dôvodu lebo večer jej proste nestíham. Keď ju nakojim, ochvilu mrnci že chce znova a mne mliecko netečie...

merickat
30. sep 2019

@myska_ nechcem ta strasit ale toto bol moj zaciatok konca pri oboch detoch a presne v piatom mesiaci. Hlavne kvoli tomu nestresuj 😉 moji su obaja od 5m na umelom a nic im nechyba. A to som sa snazila zvysit tvorbu vsemoznymi sposobmi ale neslo to 🤷🏻‍♀️

myska_
autor
30. sep 2019

@merickat mne to trvá už 2 mesiace a nevzdávam sa 😂 proste verím, že to prejde

luba41
30. sep 2019

@myska_ nemusí byt koža na kožu, stačí že spí s tebou..cumel nemá? kaša na večeru - takisto može byt z toho nepokojná - vela sacharidov..daj len jeden príkrm - nap. taký olovrant / ani obed, ani večera/..príkrm stačí pridávat 1 za mesiac,.začala si už po 4 mesiaci?..nemusíš sledovat či ti tečie mlieko, proste dáš zase prsník..