Pomohol vám suplementor?

mysidlo
12. feb 2007

Su tu mamicky, ktore pouzivali suplementor na krmenie deti? Pomohol vam?
Pre tie, co nevedia o co ide: Suplementor je nadobka s dvomi tenkymi hadickami. Nadobka sa naplni mliekom a zavesi na krk. Hadicky sa pripevnia na bradavky. Pri krmeni dieta saje bradavku a pije tak mlieko zo suplementora. Zaroven tak aj stimuluje prsia na tvorbu mlieka.
Vraj sa tymto sposobom podarilo dosiahnut dojcenie aj u zien, ktore neporodili, ale deticky si napriklad adoptovali.
Ja ho pouzivam viac ako mesiac a vyrazne vysledky nevidim. Podla laktacnej poradkyne suplementor pouzivam spravne.

lucisa
12. feb 2007

mysidlo, tak tohle slovo a o tomhle vynálezu slyším prvně v životě.

já myslela, že kojení se stimuluje častějším přikládáním, příp. masáží prsou.....? 😖

magg
13. feb 2007

Ahoj, pouzivala to jedna nasa znama, ale ona este uzivala vitaminy a caje na podporu tvorby mliecka, ona bola po cisarskom reze ale uz neviem ci jej to pomohlo

jankamanikova
14. feb 2007

Mysidlo - vysledok pri uzivani by sa mal dostavit po dvoch tyzdnoch. Preco kojis so Sumplemetorom? Nemala si mlieko? Alebo co? Skus sledovat, ci Ti mala poriadne saje. Ja s tym skusenost mam a pomaha to, leb babo musi sat. Skus si prikladat bez neho a potam s nim, alebo opacne. Nech taha do prazdneho prsnika, bez toho, aby jej nieco islo. Pri klasickom kojeni najprv dieta saje do prazdna a potom pije. Malo by to pomoct. Len pozoruj malu pri sani.

Ak by sa to nezmenilo, tak Sumplementor vysad a prikladaj si malu raz na jeden a raz na druhy prsnik stale a stale. ONa musi pochopit, ze musi spolupracovat. A s tzch hadiciek jej to ide stale. Ale mozno musis len vytrvat. Daj vedie, ako sa TI dari.

mysidlo
autor
16. feb 2007

janka, mala som malo mlieka uz v porodnici. Dcerka bola malicka a este aj malo priberala, tak mi prikazali prikrmovat. Ale nechcela som sa vzdat kojenia a tak som skusila vsetko mozne aj nemozne, az sme skoncili pri tom suplementore.
Sledujem malu, ako pije. Niekedy pekne taha a niekedy len tak zuzle bradavku. Lenze ked si ju prilozim na prso bez hadicky, tak miesto sania hrozne place (aj ked je prave najedena). Mlieko sa mi stale tvori, takze predpokladam, ze nieco zo mna vytiahne. Ale je toho velmi malicko (cca 20 ml na jedno odstriekanie). ☹

gedren
16. feb 2007

mysidlo, co ja bych dala za to, abych odstrikala 20 ml 🙂 Neodstrikam skoro nic, ale mala ze me precejenom neco vytahne. Kojim stale, ale je to boj, ze zacatku to byly taky nervy, v porodnici nepribirala apod., ale doma se to nakonec rozjelo.

Ted jsem mela laktacni krizi, kdy jsme zase malem skoncili na nutrilonu, ale zazehnala jsem to, piju denne litr melty a jeste kojici caj a snazim se fakt hodne jist, i kdyz nemam hlad ani chut, no a to mlicko ji zatim staci...

Zkus ji tu bradavku do pusy fakt narvat a hlavne tak naklonit, abys ji tim drazdila saci bod, ten je na hornim patre. U nas to vzdycky pomuze, kdyz ma jecak, tak jak se trefim na saci bod, tak se pricucne a je klid 🙂

jankamanikova
16. feb 2007

mysidlo - ak Ta to potesi, ja si odstriekam velke nulove a to my Jany (manzel) zohnal suprovu odsavacku. Viem, co prezivas. Nas Matusko sa prisal na prsnik a nechcel vobec sat. Skoro dva tyzdne sa len pricucol a cumlal si ma. Stale. Tahal som mu bradu, stlacala nostek, usi vytahovala a nic. On nesal. Bola so nestastna, lebo prveho synceka som nekojila a mala som z toho velke kompexy.
Ked som si nieco odsala, Matusko to z flase nechcel a ani na lyzicku. Tak sme boli nuteni ho naucit jest. A predstav si jeden stvrtok sa stal zazrak. Matus zo mna zacal cosi tahat. A tahal a taha stale. Prezili sme tri laktacne krizy a stale kojime. Teraz uz len z jedneho prsnika, lebo Matus z praveho nechce. Tak kojime len z laveho. Bala som sa, ze bude mat malo, ale boli sme na poradni a ma uctyhodnych 7890g (vdaka Bohu). Takze, mile mysidlo, nevzdavaj sa. Skus ten Sumplementor odstavit a maj malu na prsniku stale, ked to bude mozne. Pojde, ver mi! Budem na Teba mysliet!!!!!

mysidlo
autor
19. feb 2007

diky za povzbudenie baby, skusim to aj bez toho suplementoru a uvidime. Snad Veronika velmi nepochudne pri tomto experimente, lebo je to drobec - 4 kg v 2 mesiacoch. 🙂

jankamanikova
19. feb 2007

mysidlo - to ma nadhernu vahu na dievcatko. A dolezity je Tvoj postoj a hlavne vela trpezlivosti. Drz sa!!!!

haluskacz
19. feb 2007

mysidlo, moc drzim palecky. Sice s tim neumim nijak poradit, ja zatim zadne velke problemy s kojenim nemela, ale moc ti preju, at to zvladnes a nebudes suplementor potrebovat!

jenis
19. feb 2007

mysidlo,

ja som mala problem v nemocnici sa mi mala vobec nechcela prisat. A nakoniec ju prikrmovali. Ale skusili sme chranice bradaviek medela velkost S a papala ako diva. Skoro som sa rozplakala ked som videla, ze konecne papka. Mam mensie bradavky tak sa nevedela dobre prisat. Tak skus ci ti to pojde.
Inak uz teraz papa aj bez chranica ale radsej ma s tym.
Vela stastia

ivushka
20. feb 2007

Ahojte,
som mamina dvojiciek a tiez mam trosku problemy s mlieckom.. Vsade mi sice hovorili, ze velkost prs nie je rozhodujuca, ale myslim, ze nieco na tom bude.. Kedze mam male prsia, nemam dost velku prsnu zlazu a tym padom jednoducho nevyprodukujem kazde 3-4 hodiny v kazdom prse 180ml mlieka, aj keby som sa na hlavu postavila 😀 Jedno babo by som asi zvladla, ale dvojicky... proste nie.. Spociatku som mala z toho dost velke depky, ze nie som dobra mama a pod.. Mala som doma tiez laktacnu poradkynu, tiez mi odporucila suplementor. Venuje sa tomu uz roky a vravela, ze skutocne maju kopec adoptivnych mamiciek, ktorym sa rozbehlo mliecko. Ja som najprv skusala prikladat si deti prakticky cely den, furt dokola a dokola.. Na druhy den som mala sice viac mliecka, ale zdaleka by im to nestacilo.. A tak som sa zmierila s tym, ze tych 40-50ml tam stale maju, krasne ich tym kedykolvek ukludnim alebo uspim. Som pre nich ako Actimel - davam im imunitu a koooopec lasky, citia pocit bezpecia, no a ked su hladni, proste im dam Nutrilon. Sama som vyrastla na umelom mliecku a nemam ani alergie, ani ekzemy, ani nocne mory, nic mi nechyba 😉
Rozhodne ti drzim palce, netreba to vzdavat, ale ked to nejde a nejde, svet sa preto nezruti 😉

jankamanikova
20. feb 2007

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mysidlo
autor
22. feb 2007

jeeej baby, ste zlate. 🙂
ivushka, pekne si to napisala. Tiez mam taky problem, ze mam mensie prsia a bradavky a tak sa tam toho asi tolko nevytvori. A tiez som si prve tyzdne prezila poriadne depresie, ze ako matka nemozem dat svojmu dietatku to najdolezitejsie pre zivot - materske mlieko. Ale uz som to prekonala a zmierila sa s tym, ze budeme na umelom a plne dojcit uz asi nikdy nebudem.
Ale nejake uspechy predsalen mame. 🙂 Veronike sa zacalo objavovat v hovienku stale viac zltych hrudiek (podla doktorky jednoznacne nestravene materske mlieko). Tak sa teraz kazdy den tesim na to, ako sa vykaka a radujem sa, ked je to pekne zlte. 😀 😀 😀 Boooze, som asi trafena! Ale stastna!

ivushka
23. feb 2007

mysidlo, tak to si ma potesilo 😀
moja emca ma toooooooolko zltych hrudiek v hovienku, ze az 🙂) to som nevedela, ze je to toto.. kubo nema ziadne, ma hovienko uplne hladke a tmavsie, on to teda asi stravi vsetko..
..ty brdo, to su debaty, co? ..a to prave ranajkujem 😀 😀 😀

beli
24. feb 2007

ahojte baby nahodne som vas nasla a som rada ze ste tuto temu otvorili ja som kojit nemohla a strasne ma to mrzi mali je stale taky chorlivi a chcela by som sa vas spitat nemate skusenost ci by to malo aj nejaky ucinok po pol roku?Uz som nad tym rozmyslala ale bojim sa dalsieho sklamania ak mate skusenosti prosim napiste mi budem vam moc vdacna.

ivushka
25. feb 2007

beli, ja si osobne myslim, ze nikdy nie je neskoro.. urcite by to tvojmu drobcekovi pomohlo, pretoze mu tym davas imunitu a to je neocenitelne.. takze ak mas dost odhodlania, smelo do toho!! ako som uz spominala.. ak sa dokaze rozkojit adoptivna mamina, preco nie aj ty ;)
drzim palce !!

jankamanikova
27. feb 2007

beli - na rozkojenie potrebujes vela casu a priestor. Takze musis sama zvazit, ci pojdes do toho. Co sa tyka imunity, da sa to zvladnut. Su rozne multivitaminove sirupy, davaj mu Celaskon, zeleninku a vela ovocia. Pomaha tiez na pobyt na cerstvom vzduchu. Ja som prveho syna tiez kojla kratko a velmi ma to stvalo. Ale zmierila som sa s tym a zazrakom kojim druheho syna (sice len z jedneho prsnika, lebo druhy nechce). Imunita je zalezitost aj dedicnosti a treba jej pomoct. Neboj sa, bude dobre. Babetka to zvladnu, len mi maminy to berieme vazne.
A co sa tyka toho kojenie, zvas to. Sumplementor je super zazrak a pomoze. Tiey sa da rozkojit aj formou odsavacky. A mimochodom - davas svojmu dietatku kopec lasky, milujes ho a ono to citi. Aj bez Tvojho mliecka vie, ze ho milujes a ze mu davas to najlepsie.

beli
4. mar 2007

Ahojte moc ste mi pomohli rozhodla som sa ze to skusi ako ho u nas zozeniem ale ak aj nie tak vdaka vam sa nebudem citit tak previnilo ze som milacika nekojila a je pravda ze sa mu snazim davat lasky za milion ludi 🙂 a on mi to patricne vracie ale este raz dakujem

jankamanikova
4. mar 2007

beli - laska ma vela podob a Ty si pre svojho syna najvacsou laskou na svete. Vdaka Tebe je tu a vdaka Tebe ma zivot a Teba. Prajem Ti, aby si mala kopec odvahy sa zmierit s tym "kojenim". Da sa to prijat (viem, o com hovorim), len to potrebuje cas.

4a
5. mar 2007

mysidlo, kojení je hodně o psychice. Takže se uklidni, a říkej si, že to prostě zvládnete. Ty sama hodně pij, nejlépe vodu aspoň!!! 2 litry denně. A také si dej pivo. To nám v nemocnici doporučovala sama doktorka přes kojení. Pokud máš strach, tak pivo nealkoholický. Já pivo docela ráda, ale nemohla jsem, neb mi pak mlíko doslova stříkalo. Když máš pocit, že malá jen žužlá, tak to je špatně přisátá. Prostuduj si www.kojení.cz a tam máš detailní popis. Prso musíš do pusy vysloveně narvat. Musí mít malá hodně otevřenou pusinku. A taky ji povzbuzuj pošimráním pod bradičkou. Zvládneš to. Neboj.

ivushka, tobě doporučují to samé. Já jám dvojčata, narozená o 3 měsíce dřív císařem, a kluky jsem jenom kojila do jejich 9ti měsíců a kojím je ještě dneska. Za týden jim budou 2 roky. Kolem 3tího měsíce, bývá většinou krize, ale tu překonáte častějším přikládáním a za týden, by to mělo být OK. Držím vám palce.

levica76
10. nov 2007

Ahoj suplementor som pouzivala dost dlho a je to to najlepsie co sa mi mohlo stat. Zacala som ked maly mal 4 mesiace a skoncila som ked mal 6 mesiacov a dari sa mi kojit do teraz, ked maly ma 2 a pol roka. napis mi na mail ak potrebujes poradit a pomoct. Stoji to za to skusit to so suplemetorom/ Drzim palce.

verona20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tina_
18. apr 2009

verona,
ak potrebujes poradit, chod do temy Dakujeme Annag,..
urcite sa neboj, ze mas malo mliecka - teda mozno to teraz tak vyzera, ze mas malo, ale MOZES MAT VIAC, dokonca mozes mat VEEEEELA mliecka, ver mi! dost pre obe deticky- Bebu budes moct vyhodit 😉
Ja som velmi bojovala o dojcenie, dva mesiace kym bola Nina v inkubatore som len odsavala, kazde tri hodiny, tiez toho nebolo zo zaciatku vela,...No a potom odsavanie pokracovalo, lebo mala sa nevedala dobre prisat a tahala malo, tym padom sa mi malo tvorilo...Dokrmovali sme flasou, co tiez bola blbost...
Laktacna poradkyna mi povedala, zrusit flasu, napravit prisavanie (popisala ako) a dojcit- casto dojcit, ked som mala laktacnu krizu- aj kazdu hodinu...
Kupila som suplementor - vdaka Bohu za ten maly zazrak - a zvladli sme to!
Treba trosku trening, kym si nacvicis, ako vopchat bradavku spolu s hadickou dietatku do pusy tak, aby tu hadicku malo na podnebi - ale da sa to...Zo zaciatku sme boli poolievane obidve 😀 , kym som prisla na to, ze mi staci pouzivat len jedna hadicka, tu som si potom prilepila aj na druhy prsnik (kym som dojcila z obidvoch pri jednom krmeni), druhu som si "zacvikla" do tych medzierok na tom zltom uzavere...taktiez sa tam da zacviknut aj ta prva hadicka, kym ju nema dieta v puse, aby to zatial netieklo...
co sa tyka mliecka, ja som spociatku mala mlieko zohriate v ohrievačke (odsate materske z chladičky) a dolievala na dvakrat, ale potom, ako mala prisla na to, ako "ťahať", tak sa z tej flasky relativne rychlo vypilo, tak ani nestihlo vychladnut...
Co sa tyka vzduchu v hadicke,...verona, ked uz ma dietatko hadicku v puse, spolu s bradavkou, treba chytit flasku s mliekom a stlačiť ju tak, že do hadičky natečie mlieko, aby mu šlo mliečko až do pusy, potom si už dieťaťko samo ťaha...Niekedy si spravi predstavku, to zase sa tvori ta vzduchova bublina, tak len treba znova stlačiť fľašku a naplniť hadičku mliekom...
Neboj, rychlo ziskaš prax a ozaj stači kratko, kym sa ti laktacia naštartuje a nebudeš ho potrebovať vobec...

Vela zdaru prajem, keby nieco, mozes aj IP..

anaid
18. apr 2009

Asi to nie je najlepsia rada, ale kamaratka ked este nemala mlieko ani na 3ti den, vypila 3 cierne piva a na druhy den mlieko mala.

verona20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elisovabarbora
25. apr 2009

ahojte mna k teme zaujima ako primet babo sat z prsnika ak sa uz nechce prisat da sa to-nekojim mesiac ale mliecko ešte trocha mam.Ci by suplementor nebol už kupovaný zbytočne. A cena je nejakých 800českých

tin007
25. apr 2009

elisovabarbora, pozrisa do albumu annag, myslim,ze tamma taku fotku so suplementorom. ak sa babo nechce prisat, treba rychlo zohnat laktacnu poradkynu, drzim palce

tamita
25. apr 2009

Ahoj kočky,moja dcéra,keď mala 2 mesiace,prestala priberať,nedokázala si sama vytiahnuť dosť MM. Začala som odsávať elektr. odsávačkou a dokrmovať ju,keďže som sa chcela vyhnúť UM. Hneď som si aj objednala suplementor od www.medela.cz,no trvalo viac než 2 týždne,kým mi ho poslali a zatiaľ sme už boli nútení použiť fľašu.Moje dieťa sa samozrejme hneď preorientovala na jednoduchší spôsob papania z fľaše a prsník radikálne odmietala už asi po 4 dńoch. Ked došiel suplementor,bol síce super,ale už mi bol na nič. Keby som ho mala po ruke skôr,mohli sme sa kojiť do teraz. Takto som pol roka intenzívne odsávala deň aj noc...je to to náročné,ale dá sa to,keď sa veľmi chce,no kojenie je určite jednoduchšie a hlavne zaberie omnoho menej času.
Suplementor mám doma,raz použitý,môžem posunúť.

annag
26. apr 2009
nikulienkak
22. júl 2009

tiež som počula o tomto vynáleze, ale zohnať ho okamžite bolo nemožné... dokonca ani v lekárňach nevedeli o čom hovorím.....