Pomôže umelé mlieko bábätku prespať noc?
ahojte. zaujimalo by ma ako to bolo u vas ak ste babatku dali na vecer UM, ci mu to pomohlo spinkat dlhsie - stale sa budi na kojenie kazde 2 hodinky, hoci uz prikrmujeme. pritom ked mal 3 mesiace prespaval uz celu noc. terza ma 6. uvazujem ze by som mu vecer dala UM, nakolko na krabici je ze 4 krmenia denne, cize teoreticky ak mu to dam na noc, mam istotu ze sa nebudi pre hlad a budem ho moct dako ucicikat. alebo su to len moje utopie? :D dakujem za kazdu radu. (este by som rada dodala, ze to nerobim z lahkym srdcom, mam rada ten pocit ked sa v noci ku mne prituli a cucka, ale mam velke problemy so spanim, viac ako 4 hodky za noc nedam, cez den nic a som na maleho sama, nakolko sme v zahranici)
@ladytt no ja dufam ze je to prechodne. mala som vsak obavy ci to nie je privelkym hladom ked predtym uz prespal a zrazu toto... a tiez som si myslela ze ked uz ho aj tak prikrmujem, jedna flaska UM by hadam nebola ziadna tragedia. ale zas ak mam kvoli tomu riskovat ze celkom prideme o kojenie, tak to by bola fakt skoda.
baby tak aj ja sa pripajam do klubu nocnych jedakov ☹ a to mi tak krasne spinkal. dala som ho spat o siedmej a vstaval tak o druhej tretej na kojenie a teraz katastrofa. kazdu hodinu a pol 2 je hore. uz mam normalne pocit ze mi prsia nestihaju. tuto noc ma az stipali bradavky co tak silno sal ale mliecko neslo teda nie tolko aby mu to stacilo. toto nam zacalo odkedy bol nachladeny asi pred troma tyzdnami
Ci pije UM ci MM, to, ci sa bude v noci budit od toho vobec nezalezi. Mozes mu davat aj UM (co je podla mna zbytocne ked kojis) a moze sa ti budit rovnako. Moze sa sice budi pre hlad, ale rovnako aj pre zle sny, pre bolest (rast zubkov), mozno zvyk, mozno sa chce uistit ze si pri nom....
moja skusenost.. kojila som presne rok, potom sa mala sama odstavila, pretoze som znova tehu. kym sme kojili budila a 1-2 za noc. teraz jej davam UM a po piatich dnoch co som jej ho nasadila zacala spavat celu noc.

A nie je to len prechodné obdobie, že tak zle spí? Nerastú mu zúbky? Keď budeš dávať UM fľaškou je možné, že sa ti odstaví a nebude chcieť už "cuckať", keď mu jednoducho potečie UM do ústočiek. Radšej vydrž ono sa to upraví, aj my sme tak mal, že v 4 mesiacoch prespal noc s jedným budením o 4 a v 6tich sa budil aj 4 krát. MM je to najlepšie, čo mu môžeš dať. Aj mne radili kaše alebo UM, ale nepomohlo to k lepšiemu spaniu.