Postupné odstavenie od materského mlieka a príprava do jasliel

galaxy
14. okt 2014

Mile maminky,
Rada by som vas poprosila o bvase skusenosti a rady, tykajuce sa mojho problemu. Dcerka mala v septembri 1r. Avsak bud rok, ked dovrsi 2 roky, ju potrebujem dat do jasiel, kedze potrebujem ist do prace. No je stale dojcena i cez den a aj v noci. Cez den sa dojci nikedy rano, potom pred poobednym spankom, nikedy poobede a samozrejme pred vecernym spankom a v noci. Kedze sa chystam bud. Rok do prace, povedala som si, ze od noveho ruku musime pomaly pracovat na odstaveni od dojcenia. A potrebujem vediet ako na to. Niektore maminy davaju namiesto toho um-neviem, moc sa mi do toho nechce. Nakolko dojcit chcem aspon v noci do 2rokov. Poradre prosi, ako ma to..ako postupovat.
Pripadne ak mate skusenosti aj s jaslickami ako tam funguju deticky ohladom spanku, jedenia, ak dieta nosi plienku, budem rada a vdacna za vsetky informacie.
Dakujem pekne

leporeloo
14. okt 2014

@galaxy @galaxy ahoj a preco chces dietatko odstavovat ? ved to ze pojde do jasliciek na to nie je dovod... pre mna naopak by som sa snazila dojcenie prave v takejto pre dieta citovo aj imuno narocnej situacii dojcenie zachovat... malicka mi nastupila do skolky a napriek tomu sa dalej dojcime a dokaze tam zaspat aj bez prsnika co by sa mi doma nikdy nestalo ... myslim ze sa netreba bat ak teda jediny dovod je ze ide do jasiel tak to vlastne dovodom na odstavenie nie je 🙂

misinka26
14. okt 2014

Ahoj, neodstavuj ju ... môj malý šiel do jasiel ako 1,5 r a kojila som ho až kým sa postupne neodstavil, inak je to dobré aj na imunitu. Ja som to robila tak, že som ho nakojila ráno, po príchode z práce a večer... Postupne sa ale začal kojiť menej a menej... Inak je veľmi zaujímavé, že v jasličkách nemá ani najmenší problém so zaspávaním v postieľke sám, teda s ďalšími detičkami a doma vymýšľa 🙂 Ako fungujú jasle sa musíš opýtať v daných jasliach, do ktorých dieťatko dávaš. Poradím ti len jednu vec, čím menší kolektív tým lepšie. Inak ti bude stále doma chorá. Ďalej ja som veľmi zvažovala aj prístup a dávala som na vnútorný pocit... My sme sa prvý krát netrafili a malý bol za 3 mesiace viac doma ako v jasliach, ja som bola na nervy a malý tiež... Potom sme zmenili jasle a od vtedy je všetko úplne v poriadku, žiadne choroby, občas sople ale to je v kolektíve normálne, žiadne plače, nič ... Ja by som ti poradila dať malú do jasiel aspoň mesiac predtým ako nastúpiš do práce aby si videla ako to na ňu vplýva, či plače ( zo začiatku bude ale to je normálne ), či sa v noci budí, ako sa správa ... Náš sa tak vžil s jasličkami, že ani domov sa mu nechce 🙂 dokonca sa rýchlo naučil rozprávať, odplienkoval sa, je taký samostatnejší... Držím palce 🙂

simonkazga
14. okt 2014

Emma nastúpila minulý týždeň do jasličiek (má 21m a je stále dojčená na požiadanie - čiže furt) mliečko má ráno po prebudení, hneď po odchode z jaslí zvyčajne ešte na parkovisku v aute a doma fungujeme ako doteraz. Ak ti mliečko vydrží, nevidím dôvod na odstavenie. Nebudeš jej musieť dávať sirup na posilnenie imunity a nebude taká chorľavá ako ostatné detičky.