Povzbudenie k dojčeniu

sokomajk
6. júl 2020

Ahojte babule
Pisem vám po roku kojenia a stále pokračujeme.
Chcem vas všetky povzbudiť, v laktacii a povedať vám moje postrehy. Skúsim byť stručná.
Ked sa narodila dcérka bola menšia a bola spave babetko, pôrod som mala bez akýchkoľvek problemov prirodzenou cestou bez epidural. Dcerka je nase prvé bábo. Čiže všetko som sa musela učiť.
Kojenie bolo u mna náročné. Keďže začiatok nebol podľa mojich predstáv ako ponechanie babätka na prsniku na porodnej sale (iba kratke prilozenie) a tym ze bola spava sa velmibt rychlo unavila a ked sa jej nepodarilo chytit prsnik spinkala. Nastal broblem. Zacala som používať klobuciky vtedy sa mi chytala lebo bolo pre nu lepsie a jednoduchšie sa prisat. Zavadila ustockami o cosi vecsie a tvrdsie a to sa jej pozdavalo.
Samozrejme vždy som ponukla najprv moj holý prsnik a potom ked to nešlo som si nasadila klobúčik. Veľmi som sa bála ze sa tym pokazí a uz nenauci na prsnik. Ako som sa natrapila to je na dlho, lenže s klobucila podtekalo cize som mokrila cele platene plienky a moc sa nenapila cize som sa musela aj odsavat a samozrejme dokladat ju fasou s mojim mliekom.
Neskor som vyskusala klobucik avent veľkosť S a to sa mi zdal veľký ale bol úžasný. Mlieko prestalo pri sati podtekat. Tym som sa uz nemusela tak odsávať (cim viac sa odsava tym viac sa tvori mlieko netreba odsavat do tla). To viedlo k zápalu lebo som to už nevládala-bludny kruh. (bol slaby odber a veľká produkcia ktoru som si vytvorila sama. ) po dvoch mesiachoch sa mi podarilo kojiť už bez klobúčika. Stale som najprv ponukala svoj holý prsnik a potom s klobucikom ked zacala byt dosť placliva aby som ju nenervovala.
Myslim že časom už bola aj silnejsia a lepsie si vedela chytiť prsnik. Nebojte sa určite to bude všetko dobré ak si prechadzate niečím podobným treba len vydržať, neraz aj mne slzy padali. Treba prikladať a prikladať. Držím palce.

silviazlat
7. júl 2020

Ďakujem za skúsenosť. O pár mesiacov sa mi ako prvorodičke zídu. Chodím aj do laktačnej poradne, čiže určite aspoň niečo málo pomôže aj to. 🙂

jaass
7. júl 2020

@sokomajk si milá, že si takto pomohla určite mnohým mamkam 🙂