Pozastavenie materského mlieka

mischell0110
29. dec 2014

baby,potrebujem nieco na pozastavenie MM.moja mala ma 7mesiacov,od malicka nepapala z prsa,lebo je predcasne,bola dlhsie v nemocnici,potom sa nevdela dlho prisat a mala aj reflux,takze som odsavala kazdy den 6x 6,5mesiaca vkuse a som uz z toho na prasky,obzvlast,ked moja mala je za 100certov,je jedovita a podobne a na odsavanie uz cas nemam popri ostatnom a najhorsie,ze mam uz bolave prsia.co ste brali vy?Lebo mne dali v lekarni nejake homeopatika za 3e,vraj tyzden dva to potrva a ja stale mlieko mam,obmedzila som aj odsavanie zo 6x na 3x denne ,ale mlieka stale dost.

meliska
29. dec 2014

No funguje len neodsavat. Inak sa mlieko bude tvorit dalej, vyprazdnenie prsnika je signal na tvorbu mlieka. Riccinus communis 30ch a neodsavat, ked su prsia tvrde a uz sa neda vydrzat tak v horucej sprche trosicku odstriekat len do ulavy. Alebo pomalsia varianta je postupne znizOvat mnozstvo a frekvenciu odsavania, ale to je na dlhsie Drzim palec.

anetkaadamko
29. dec 2014

a nechceš si odsávať 2x denne mliečko dávať malej....ja som na odsávačke fungovala 21 mesiacov....a bola som rada za každú kvapku mlieka...................veď ráno bol malý dobrý a večer som odsala,keď zaspal....a mlieko mal stále k dispozícii....

evitka83
29. dec 2014

Mne to tiez odislo postupne same, odsavala som uz len 2x denne a mlieko odislo same. A zacali sme s UM a postupne presla iba na to.

jana_eyre
29. dec 2014

pokial budes odsavat, mlieko sa ti bude tvorit.. ak uz mlieko nechces mat vobec, tak si iba rucne odstriekaj to, co ta tlaci a ono sa postupne bude znizovat produkcia.. ja som odstavila pred dvoma tyzdnami druhu dceru, dlho ma boleli prsia, ale uz je to v pohode a neodstriekavam vobec..

inak mlieko v prsnikoch ostava po kojeni este dlho, niekedy mesiace.. sestra mala po odstaveni dcery mlieko v prsiach az tri mesiace.. ja som prveho syna odstavila v 15tich mesiacoch a mlieko mi nezmizlo - az do porodu, ked mal 20mesiacov.. ale to som pripisovala aj tehotenstvu..

lulu1981
29. dec 2014

A treba pit vela matoveho caju.

pribinak
29. dec 2014

Mne v lekarni odporucali salviovy caj

luba41
29. dec 2014

ked nestíhaš, nevládzeš tak aspon 2-3x za den si nájdi čas..už je malá určite príkrmy, takže na 2 dávky určite budeš mať čas..tak vydržíš aj dlhodobo..

kiwi82
30. dec 2014

odsávaj ale nie do vyprázdnenia ale len aby si nemala napaté prsníky, aby ti nevznikol zápal, postupne skracuj čas odsávania a naťahuj intervaly. aj ja som brala tie homeopatiká + šalviový čaj. ževraj aj tesnejšia podprsenka pomáha, teda nenechať voľné prsia ale si ich viac stiahnuť.