icon

Prečo 10-dňový novorodenec odmieta prsník?

12. jan 2025

Dobrý deň, od včera mi malý vymýšľa. Keď ho kojím, tak sa začne odsávať a plakať … no popritom stále otvára ústočka a hľadá prsník. Keď mu ho vložím do úst tak nesaje. Stláčam prsník, má plné ústa mlieka no aj tak to neprehltne. A takto sa to opakuje … mlieka mám myslím že dosť. Stále hľadá prsník ale nechce sa prisať … skúsila som mu dať odsate mlieko cez fľašu … tiež nechce a neprehĺta. Čo sa mohlo stať ?

mameha7
12. jan 2025

Nebolí ho bruško?

autor
12. jan 2025

@mameha7 myslím že nie, inak je kľudný. Ale keď sa ide kojiť tak to začne robiť

lienka_anulienka
12. jan 2025

Intervaly medzi dojčením sú aké? Ak je babo veľmi hladné môže mať problém sa chytiť... Môj zvykol byt tiež veľmi pajedny keď nedostal hneď a potom sa mu ťažko prisavalo.

maryetta
12. jan 2025

Moze mu prave tok mlieka vadit. Ze on chce len prsnik -akoby sa pomojkat-nie od hladu. Ale ide mu tam aj mlieko. Preto sa moze tiez zlostit.

autor
12. jan 2025

@lienka_anulienka rôzne. Dojčím na požiadanie, niekedy po 1.5hod. a niekedy aj po 3 hod. Hneď ako sa zobudí tak sa dojčí

skumavka
12. jan 2025

Nemáš príliš rýchly tok mlieka? Ja som tak mala pri dcérke, nestíhala prehltat a až sa občas zakuckala. Skus zmeniť polohu pri dojčení, skus kojiť v ľahu a nie v sede, tak trošku spomalis tok mlieka.

basulaak
12. jan 2025

Daj mu skontrolovat uzdicky. Mne aj mojmu synovi strihali. Pomohlo. Trpeli sme obaja bojkotom a pritom nol hladny. Umele mlieko neprichadzalo do uvahy. Nechcel.

autor
13. jan 2025

@basulaak uzdicku ma ok. V noci je to celkom ok, ale cez den katastrofa. Flasku odmieta, buď ide slaby tok a nevie si to vytiahnut alebo pri inom cumli mu zase tečie z ust. Ja už neviem akú polohu skúsiť a čo robiť

autor
13. jan 2025

@skumavka skúšala som všetko mozne, cez noc celkom ok ale cez den katastrofa

2ivana5
23. sep 2025

Ahoj ako ste napokon dopadli ?

andrea2323
23. sep 2025

Ahojte, táto téma je síce z januára ale ak môžem prispieť mojou trochou - mne to malý robil, keď si potreboval odgrgnúť. Hneď keď začne piť, mu može zalahnúť a to mu vadí, napriek tomu, chce stále piť len nechápe, čo ho tam bolí vadí. Moja rada - dať odgrgávať aj počas kojenia 🙂