Prečo 10-dňový novorodenec odmieta prsník?
Dobrý deň, od včera mi malý vymýšľa. Keď ho kojím, tak sa začne odsávať a plakať … no popritom stále otvára ústočka a hľadá prsník. Keď mu ho vložím do úst tak nesaje. Stláčam prsník, má plné ústa mlieka no aj tak to neprehltne. A takto sa to opakuje … mlieka mám myslím že dosť. Stále hľadá prsník ale nechce sa prisať … skúsila som mu dať odsate mlieko cez fľašu … tiež nechce a neprehĺta. Čo sa mohlo stať ?
@mameha7 myslím že nie, inak je kľudný. Ale keď sa ide kojiť tak to začne robiť
Intervaly medzi dojčením sú aké? Ak je babo veľmi hladné môže mať problém sa chytiť... Môj zvykol byt tiež veľmi pajedny keď nedostal hneď a potom sa mu ťažko prisavalo.
Moze mu prave tok mlieka vadit. Ze on chce len prsnik -akoby sa pomojkat-nie od hladu. Ale ide mu tam aj mlieko. Preto sa moze tiez zlostit.
@lienka_anulienka rôzne. Dojčím na požiadanie, niekedy po 1.5hod. a niekedy aj po 3 hod. Hneď ako sa zobudí tak sa dojčí
Nemáš príliš rýchly tok mlieka? Ja som tak mala pri dcérke, nestíhala prehltat a až sa občas zakuckala. Skus zmeniť polohu pri dojčení, skus kojiť v ľahu a nie v sede, tak trošku spomalis tok mlieka.
Daj mu skontrolovat uzdicky. Mne aj mojmu synovi strihali. Pomohlo. Trpeli sme obaja bojkotom a pritom nol hladny. Umele mlieko neprichadzalo do uvahy. Nechcel.
@basulaak uzdicku ma ok. V noci je to celkom ok, ale cez den katastrofa. Flasku odmieta, buď ide slaby tok a nevie si to vytiahnut alebo pri inom cumli mu zase tečie z ust. Ja už neviem akú polohu skúsiť a čo robiť
@skumavka skúšala som všetko mozne, cez noc celkom ok ale cez den katastrofa
Ahoj ako ste napokon dopadli ?
Ahojte, táto téma je síce z januára ale ak môžem prispieť mojou trochou - mne to malý robil, keď si potreboval odgrgnúť. Hneď keď začne piť, mu može zalahnúť a to mu vadí, napriek tomu, chce stále piť len nechápe, čo ho tam bolí vadí. Moja rada - dať odgrgávať aj počas kojenia 🙂

Nebolí ho bruško?