Prečo je dvojmesačné dojčené dieťa nervózne?
Dobry vecer, dojcim dvojmesacne dieta. Prve 2 tyzdne bol kludny, ale odvtedy vzdy ked dojcim zacne tahat a za chvilu sa nervaci, odtahuje. Davam mu vzdy oba prsniky, ale stale to iste, vkuse pri dojceni nervaci a potom place az kym nejde spat. Kazdy jeden den, neplace len ked spi. Stretli ste sa prosim s tym, co to moze byt? Lebo uz som zufala
Moja robi nieco podobne ked potrebuje odgrgnut alebo ked sa jej zacnu "creva hybat" ... ju aj brusko bolieva niekedy a vtedy aj chce byt na prsniku ale zaroven ho vypluva kazdu chvilku, kuse don a vrti sa jak paragraf ... musime to vzdy len vydrzat jak sa povie
Ja mam podozrenie na problem s uzdickou kedze aj s kojenim sa trapime uz 3.mesiac ... idem akusit riesit nastrih tak som zvedava ci to pomoze ale vsetko naznacuje tomu ze je v tom este problem
@adabise683 skusim davat odgrgnut pocas, uzdicku mame poriesenu, takze my to tym nemame🙂 ale mozno naozaj to odgrgavanie bude problem
Dcéra kedysi takto mala štrajk....vyvolal ho podľa mňa cumlík. Štrajkovala tak, že som ju potom bola schopná nadojčiť len v polospánku - vtedy sa prisala aj sa napapala. Trvalo to dlhšie obdobie, ale potom to samo prešlo. Určite odporúčam poradkyňu, nech vás pozrie a poradí 🙂
mne robil presne to isté, ako radí @nikpa, keď sa odťahoval búchal ma, potreboval odgrgnúť 🙂 a potom pokračovať
@eevicka83 bola dosť uplakané bábätko od narodenia, tak párkrát dostala cumlík - a potom to začalo. Štrajk tiež trval pár týždňov a naozaj som ju bola schopná dojčiť len v polospánku, čo jej ale chvalabohu stačilo, aby dobre prospievala. Postupne to odznelo a dojčila sa potom až do samoodstavenia 🙂
U nás takéto "nepapanie" bolo prejavom, že ju bolelo bruško z môjho mlieka. Keďže som nevedela, že nesmiem jesť mlieko a mliečne výrobky, prešlo to do môjho mliečka a ju z toho bolelo bruško. Keď som diétovala, bolo.lepsie. ale tieto deti samé odstavili od kojenia pomerne skoro...
@eaa no len táto moja neviem z akých príčin ani v spanku poriadne nepapa. Vždy je to kratucko lebo
Zaspí a to iste pri prebúdzaní a zaspávaní. Nikdy nemala fľašu ani cumlik. Prvý mesiac dva papala veľmi pekne. Teraz je to už celé o ničom lebo prisatie je tiež take nie najlepšie. Stále zatiaľ pribrala 80-100 g týždenne čo je síce malo ale pomaličky pribrala. Ja už fakt neviem kde je problém. Potom vám ten štrajk zmizol postupne alebo zo dna na deň? U nás trvá už vyše tri mesiace a je to hrôza.
@eevicka83 Zmizol postupne. Určite odporúčam nejakú skúsenú poradkyňu dojčenia, ktorá sa na vás pozrie a osobne poradí. Za seba odporúčam dojčiť v polospánku, pri zaspávaní, zobudzaní alebo keď prejaví záujem, často. Malá priberá a prospieva, tak to je hlavné. Prírastok hmotnosti postupne vekom klesá. Držím palce, je to náročné obdobie, ale zvládnete to 🙂

Skus ho dat odgrgavat medzi jedením, možno sa mu vracia mlieko do krku a dráždi ho to.