Priberanie bábätka

bessdonna
16. máj 2023

Baby ja sa asi zblaznim z toho dojcenia. Mala ma 3 a pol mesiaca, momentalne 6565 g, porodna vaha 3300g.na zaciatku priberala nadmerne aj ked stale vracala bud prudom alebo len tak. Teraz sa vracanie vytratilo, asi 2 tyzdne nevracala. Kym zvykla vracat(poslednu dobu raz poriadne za tyzden) tak kakala raz do tyzdna, priberala tyzdenne 180-200g.teraz tyzden asi kaka kazdy den. Odvtedy mi ale nepribera. Napr jedno rano mala 6580,dalsie rano po kakani 6550,dalsie rano 6550,dalsie 6555,dnes rano 6565.to uz ked si pozriem dnesnu vahu a vahu pred tyzdnom tak to je len 90g prirastok. Beriem senovku, benedikta, homeo, asi zaradim caj. Pijem vineu. Mozem mat malo mlieka aj ked mala chce bacsinou na jedno dojcenie len jeden prsnik. Minule som za 10min tesne po dojceni z 1 prsa odsala 70 ml. Som zufala, takto sa trapit furt. Naladu ma taku ako kedy. Aj sa usmieva ale aj mrnci. Kurnik ze do tych prsnikov nevidime.plienok ma pociksnych 6 ale nie su vsetky uplne tazke.

pribinak
16. máj 2023

@bessdonna toto je šialene čo robíš ….ona už nebude tak brutálne priberať ako na začiatku, však to by mala v roku 20 kíl.

Priberanie na váha nie je jediný ukazovateľ prispievania dieťaťa, musí rast aj do dlážky, aj sa začať usmievať a vydávať zvuky, aj skúšať sa pretáčať, sledovať hračky, ….

januska12323
16. máj 2023

Prečo ju stále vážiš? Nemáš iné koníčky?

lenkakoc444
16. máj 2023

@bessdonna moj maly ma 6m ma 6kg porodna vaha 3,5kg. Doktorka spokojna pribera aj ked pomaly. Ja som ho doma nikdy nevazila zbytocny stres pre dieta.

chastity
16. máj 2023

Daj sa do kludu, pribera krasne, 3,5 mesiaca ma a 6,5 kila- to je nadhera! krásne rastie🙂 a teraz musí spomaliť, aby si ju v roku vládala odniesť a zdvihnúť 🙂 Vážiť ju každy deň je zbytočné vytváranie stresu a hladanie problémov kde nie sú. Radšej si daj čaj a sleduj ako sa hrá a skúma si rúčky🙂

luccija
16. máj 2023

@bessdonna neváž ju na to je pediatricka
.Ved mohla narast, a postupne bude menej často piť a väčšie prestávky

vamajka
16. máj 2023

@bessdonna Prestan vazit lebo sa zblaznis. Keby bola hladna urcite ti to hlasno najavo. 1 dojcenie 1 prsnik 2. dojcenie 2. prsnik

jaskolka
16. máj 2023

Prestaň ju vážiť po každom kojeni, veď to je neskutočne stresujúce... Má význam deti vážiť, ak sú nedonosene, nejako choré, výrazne neprospievaju, ale nie takto... Keď sa začne viac hýbať, už sa to bude "zmenšovať", ten váhovy prírastok. Sú aj iné ukazovatele zdravého vývoja, rast do dĺžky, reakcia na okolie, uchop hračky do ruky, sledovanie hraciek, úsmev a podobne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diewcatqoo
16. máj 2023

Prestan dieta vazit kazdy den, lebo sa zblaznis. Pokial dostatocne cika a kaka, neplace hladom alebo nie je apaticke, je to ok. Casom deti uz nepriberaju tak ako na zaciatku, ale skor skokovo. A cim viac sa hybu, tym pomalsie priberaju. Vyhod vahu, robis si z toho zbytocne nervy.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yoxinka
16. máj 2023

Prepáč, správaš sa trochu vyšinuto. Najlepšia rada pre teba je VYHOĎ VÁHU! Mám tri deti, vážením som si prešla, ale mne decko objektívne nepriberalo. Okamžite, keď som nemusela vážiť, šla váha z domu. Je to hrozne stresujúce. Tvoje dieťa rastie, viac sa hýbe, nejaká energie sa míňa aj na tieto činnosti a nebude priberať furt konštatne, je to človek, nie robot!!!

1angelika
16. máj 2023

Načo ju vážiš? Pri dieťati, ktoré prospieva a nemá nejaké problémy tak to nieje nutné, prestaň ju vážiť, chodievaj len na poradne k pediatričke a bude všetko Ok.

deti95060810
16. máj 2023

vážia sa len deti ktoré priberajú málo, alebo vôbec resp. chudnú - aj to sme doma zažili pri jednej dcére....ešte len to je pohroma, som myslela že sa psych. zrútim - dcéra chudla.
Zapamätaj si, v 6 mesiacoch má bábo váhu zdvojnásobiť, v roku strojnásobiť - bavíme sa o pôrodnej váhe.....
takže ak pôrodná váha bola 3 kg, v 6 mesiacoch má vážiť 3*2 je 6 kg, v roku 3*3 je 9 kg....

petamich
16. máj 2023

ak ti prosperovala/prosperuje preco ju vobec vazis? 🤷‍♀️ vahu som doma ani nemala, prveho pol roka chodia pediatrovi ako na klavir, snad ten tam je v prvom rade na to, aby identifikoval a riesil pripadny problem

materske mlieko je bezzbytkova strava, moze nekakat aj 14 dni, ak ju neboli brucho a je spokojna, ziadny stres

skus si po sebe precitat svoj vlastny prispevok, nechcem sa ta dotknut ale neznel by ti (ak by to pisala ina osoba) jemne sialene?

divokykonik
16. máj 2023

To váženie je šialené. Si vezmi, že sa mi narodilo podvyživené dieťa, čiže som ho mala tiež vážiť, ale muž mi to zakázal, že mi z toho šibne. Prestaň toľko vážiť, ja som vždy čakala na poradňu, malý mi priberal pomaly, 6 kíl mal v pol roku. Čo chceš mať obézne dieťa? Môj malý bol podvýživený pol roka a teraz ho musím kontrolovať, čo zje, tak pribral. Nestresuj.

bessdonna
autor
16. máj 2023

@pribinak ja som psychopat ale neviem preco. To ta nasa dr ma do toho nahnala. Proste vazit a za tyzden musi dat 200.boze moja psychika je v riti. Inak je zlaticko, akurat od vikendu je umrncana

bessdonna
autor
16. máj 2023
bessdonna
autor
16. máj 2023

@jaskolka vážim len kazde rano.

kitycat
16. máj 2023

Uz ju nemusis vazit, vsak pribera. Moja ma v pol roku 7,5 kila a uz sa to neda nosit uzivaj si tych 6665g 🤦‍♀️🤣

bessdonna
autor
16. máj 2023

@petamich znie to tak a pripadam si tak.... Vazenie kazala pediatricka

pribinak
16. máj 2023

@bessdonna prestaň o sebe takto rozprávať. Váhu zrus a kľud

maryetta
16. máj 2023

Vaha patri do kuchyne. Babatko moze papat raz viac raz menej. V obdobi 3m ide rastovy spurt ci jak sa to vola. Ja mam 3deti odkojene. Ani jedno som nevazila. A ani som si viac ako 20ml neodsala tak aj odsavacku som “vyhodila”.
Chce to hlavne klud. A dr popravde nechapem. Nepoviem ze by babo absolutne nepriberalo. Resp.chudlo. Bolo nespokojne a neviem co. Ale takto?

bessdonna
autor
16. máj 2023

Baby ja si musim oddychnut ci co. Vzdy ked si precitam nieco od mamily, tak sa spanikarim, ze urcite nemam mlieko. Uz som chcela aj lp zavolat nech ma trochu ukludni ale muz to nechce, ze su to samani😂

diewcatqoo
16. máj 2023

Toto by si mali precitat vsetky fanaticky kojenia, nech vidia, ako sa da zdeptat clovek. Prosim ta, prestan citat mamilu, tam je to kojomafia, ktora pretlaca len kojenie ako jedinu moznost, vzdy odporucaju za kazdych okolnosti len kojit a kto nekoji, tak je asi nehodny titulu matka.
Daj sa do pohody, zatvor mamilu. Dieta pribera, cika, kaka, je spokojne.. nevytvaraj si problemy tam, kde nie su. A ak aj by si nahodou casom mala menej mlieka, nebudes o nic horsia matka, ak kojit prestanes.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bessdonna
autor
16. máj 2023

@elizabet173 ved to baby ze dnes bola nespokojna, dojcenie bojkotuje. Az ked spievam a trochu ju hojdam zoberie. Place ak jej idem dat prso. Potom ju prehovaram, usmehe sa, zobdrie. Ked mox nechce taj ma pohryzne a smeje sa. Tak podla vas by nepomohla lp? Pri prvej dcere som bola tiez takto na tom. Od nedele sim na tom takti zle, lebo vtedy velmi plakala a nechcela sa dojcit. Odvtedy raz chce raz nie. Teraz spi na prsniku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bessdonna
autor
17. máj 2023

@elizabet173 inak tak vyzera, hryzka si ruky vkuse, slinky tecu, hroza. Predstav si, ze baterky neboli vymenene vo vahe, vymenila som a ukazuje 6705😭

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yoxinka
17. máj 2023

@bessdonna
Žena, tebe niet pomoci!