Prikrmovanie zeleninkou a zvracanie

zuzizubakova
10. apr 2014

Baby potrebujem poradit, maly ma 5,5 mesiaca, je plne dojceny a zacali sme prikrmovat. Prve 3 dni cista mrkvicka, potom zemiacik s mrkvickou, cisty zmiacik, zemiacik s brokolicou, vsetko krasne papa, chuti mu a problem je v tom, ze mi teraz casto grcka, ked ho nakojim. Ale nie hned, on si odgrgne a o hodinu sa pozvracia a je toho dost. Kojeny bol kazde 2 hodiny, teraz ked sa na obed napapa zeleninky, vydrzi bez kojenia aj 3 hod. Len neviem co s tym grckanim. Ci mu ta zeleninka zatazuje zaludok alebo co. Doktrorka mi uz kazala davat zeleninku od 5 mesiaca,ale zacala som davat len pred tyzdnom. Myslite ze sa to upravi? Ze si musi zvyknut na tuhu stravu? Alebo mam ist k lekarke?

emikie
10. apr 2014

na zaciatok staci po troskach ochutnavat, 2-3 lyzicky, nemusi sa z toho hned "najest", ma casu a casu, netreba sa ponahlat, mliecko mu od hladu bude este dlho stacit.

sabina1975
10. apr 2014

@zuzizubakova ahoj ja mam5 mesacnu dcerku a papame prikrmy od nedele mrkva zemiak a dnes mrkva so zemiakom kazdy den 2-3 lyzicky a za tym MM nastastie grcka len minimum ( mali sme reflux dost silny )

anicka246
10. apr 2014

Ja si tiež myslím, že to je asi tým, ak si mu toho dala viac.. na začiatku fakt stačí pár lyžičiek, nemá to nahradiť kojenie, ešte zatiaľ nie.. to len časom, ja dávam malému 3 týždne už zeleninku a ešte nám to nenahradilo ani jedno kojenie.. takže mu zatiaľ dávaj račej len trochu..

zuzizubakova
autor
10. apr 2014

dakujem baby, budem mu davat radsej este pomenej 🙂