Problém s papaním trojmesačného synčeka

misaatko
28. apr 2015

Prosím poradte, moj 3 mesačný synček začal asi pred týždnom zo štrajkom. Nema dudlik ani flasku, je cisto iba kojený. Začal si cmúlať palček a ked sa ho snažim priložit vrieska, bije ma s pastičkami. Ak sa prisaje vydrzi max 5 minut a zase zacne scena.Spával mi už 7 hodin v kuse a teraz ledva 3. Mate skusenosti kolko to bude trvat? Zvazujem aj odsavanie a papanie cez flasku. Uz sme zufali obaja. A najhorsie je ze mam čím dalej menej mliečka.

katulienkax
28. apr 2015

Ani flaška nemusí pomôct my sme na flaske mame skoro 7 mesiacov a momentálne tiez štrajkuje a najhoršie ze ani tie prikrmy do nej nejak nejdú ľahko. Je to boj niekedy ju musím nechať trocha vyplakať a potom chytí. ☹

sardinka333
28. apr 2015

Nebude to rastový špurt? Sama píšeš že mlieka ubudlo takže mládencovi už tak netečie, musí sa viac snažiť a to sa mu nepáči. Podla mna je hladný. Zavolaj si domov laktačnu poradkynu nech ti poradí, možno aj ty sa upokojíš a mliečko pribudne. Ale to urob čím skor...ak dáš flašu tak si (zrejme) dokojila lebo z nej potečie a maly už nebude mať motiváciu sa snažiť sať z prsníka čo je ovela ťažšie ako z flase. Odsávať a papať cez flašku? Ja som to robila cca 4 mesiace pri prvom a ,,never ever,,. Otravné, unavujuce, furt prikutá ,,na cecku,, aby bolo na dalšie krmenie...ked som chcela niekde ist tak s arzenálom haraburd - odsavačka, flaša, čo potom s odsatým mliekom aby sa neskazilo. Mna to už potom otravovalo, pri druhom dieťati som to ani neskušala na to nebol čas pri dvoch malých deťoch. Ale nehovorím, že za pokus to nestojí. A koniec koncov - 3 mesiace je krásna doba dojčenia, kolké sme nekojili ani to! Láska k tvojmu drobcovi sa nemeria tým ako ho krmiš, hlavne aby ste obaja boli spokojí. Spokojné dieťa, spokojná mama či naopak? Držím palce.

misaatko
autor
28. apr 2015

nechapem to, bol strasny papkac cez den si pytal aj 6 krat a v noci pekne spinkal. Vcera bol uz taky vyhladovany, ze preplakal 2 hodiny, nic nepomahalo, az som si odsala ledva ledva 120 vypil to a zaspinkal. A dnes rano zase scena, no nechcel ani flasu, podarilo ssa mi do neho dostat iba par lyziciek mm

sardinka333
28. apr 2015

@misaatko podla mna máš ,,laktačnu krizu,, je to už na tebe ako s tým naložíš, či sa pokusiš to ešte rozkojiť,más na to nervy, trpezlivosť, preto je fajn ta laktačná. Tak ale pišeš, že 120 vypil a zaspal tak asi tu falšu nakoniec prijal...ked robil sceny, plač tak vtedy ani moji tu flašu nechceli ale potom ked sa upokojili tak v pohode. MOja skusenost je taka, že hladné dieťa tu flašu prijme....raz určite. Znie to sparťansky ale ked ,,neteče tak neteče,, a aj ono pochopí že sa nasyti len tak ako je mu ponúkané. Niektoré deti nejaku dobu štrajkuju a niektoré nie.

misaatko
autor
28. apr 2015

Dnes rano sme mali zase scenu, chvilu bol na ciciku. Zacal vrieskat, pokusila som sa mu dat flasu s odsatim mliečkom ale bolo to este horsie tak som ho polozila a ucuckal sa s palcekom a zaspal. Neviem co mam robit. Nechcem nas oboch trappit. Vyskusam este laktacnu.

ivkadracova
28. apr 2015

@misaatko
U nas to bolo v podobnom veku tak, ze ked netieklo, tiez bola nervozna a neslo to nijak raz, kojila som aj pol dna vkuse, furt s revom, furt hladna, malo mlieka.. aj som si zavolala laktacnu poradkynu, naozaj to bolo dobre na to ze som sa trochu upokojila, a to pomohlo najviac. U nas sa nepotvrdila teoria, ze ked sa da flaska, nebude chciet prsnik, prave naopak, striekackami a flaskou som ju rozkojila, ked si prsniky oddychli aj mlieko sa mi postupne urobilo, cely nabeh kojenia trval aj 2 tyzdne. Zistila som ze malo jem, a nepravidelne, tak som si nastolila pravidelnost aj ked som nemala velmi chut. A ked nastal taky pokles, kludne som odsala, nechala prsniky oddychnut, aj flasku sme dali, a ked znova tieklo, tak bol prsnik nieco ako delirium. V 4mes pomohlo zaviest 3-4h rezim, co neslo hned samozrejme, postupne. Napriek problemom co sme mali zo zaciatku, tak ma dcerka skoro rok, kojim uz iba raz za 2 dni (som tehotna), ale ked si vymoze skor, tak az rozprava pritom, aka je stastna, inac ma flasku rano a vecer. Myslim ze uplne bez problemov, klop klop..

misaatko
autor
28. apr 2015

No ja tomu jedeniu tiez moc nedavam. To ma ako dovod ani nenapadlo.

ivkadracova
28. apr 2015

@misaatko Manzel do mna pchal rascove polievky, drozdove pomazanky, matysak, cierne pivo, a pod.. ze aby som mala mlieko. Ale mne sa skor zdalo, ze az ked som zacala jest pravidelne, prinutila som sa ranajkovat, desiatovat, obedovat normalne jedlo atd .. tak to bolo s mliekom daleko lepsie. Ked som nemala chut, hoci len misku salatu s olejom a syrom, alebo chleba s pomazankou ci vajcom. Najprv som pri fyzickej aktivite mlieko stracala, ale v piatom mesiaci dcerky som uz normalne chodila behat, aj na aerobik, uz to nemalo na mlieko v plyv (a to bola este plne kojena cca 5x denne, vdaka tomu rezimu). Este ma napadlo, ze aj pit nezabudni, ja som si obcas uvedomila ze som nepila aj pol dna a potom som sa prelievala.. to tiez nebolo dobre. V pravidelnosti je sila. Kazda zmena tvorby mlieka mala u mna oneskorenie aj 2-3 dni, chcem tym povedat to, ze sa to neprejavi hned. A chodte von, vzdy aspon raz za den, hoc na chvilku,.. ja si dobre pamatam ake tazke sa mi bolo s nou dostat von pri tych revoch, hoci len seba pripravit.. treba sa zatat, a nestresovat.

30tnicka
29. apr 2015

Veru, bude to slabsim prudom mlieka, tiez sme to mali, len vydrzat a zvysit tvorbu mlieka, po kojeni odsaj vsetko co tam zostalo.

misaatko
autor
29. apr 2015

Mozem kombinovat senovku, benedikt, aj ricinove gulicky na zvysenie?

ivkadracova
29. apr 2015