icon

Problémy pri pití mlieka

julcinka19
19. mar 2025

Pitie 3m babatka

Ahojte,

Stretli ste sa s niecim takym ze ked babatko pije mlieko, vyzera akoby ho to bolelo?
2-3 x potiahne prehltne tak, ze to pocut do druhej izby, vypluvne flasu, splace s pokracujeme. A tak pijeme aj celu flasu 45min. Nie je to len ked je hladny, ze pije hltavo, proste posledne obdobie vždy…
Ako ked dospely clovek zle prehltne a potom ho to boli.

Vobec neviem co s tym, proste sa mi posledne dni vobec neprisaje pekne na flasku, ale bojujeme tak ako pisem vyssie.

Neviete co to moze znamenat? Co s tym?

Ďakujem

heminepa
Autor odpoveď zmazal
julcinka19
autor
19. mar 2025

@heminepa bola som ;) keby mi niečo konkretne povedal, nepisem tu. “Maly pribera = vsetko v poriadku”…

veronikah96
20. mar 2025

My sme to mali a bol to skrytý reflux. Malá nikdy nevracala mlieko, takže sme to refluxu nepripisovali, nakoniec to bol tichý reflux a mlieko sa jej vracalo do pažeráku a drazdilo ju to, potom neskutočný plač. Nám pomohol Gastrotuss sirup a už sme aj na prikrmoch, takže aj tuhšia strava ako mlieko pomáha. Zároveň aj opatrenia proti refluxu. Ale ten sirup nás zachránil, odkedy sme ho dávali po mlieku, reflux úplne ustal. Som rada ,že máme pediatricku, ktorá to chcela riešiť,lebo veľa známych okolo čo mali to iste si len vypočuli, že to prejde a treba vydržať.

julcinka19
autor
23. mar 2025

@veronikah96 zdravim, ten sirup ste davali podla letacika teda po kazdom jedle 2,5ml? Ja som to skusala, ale nevidela som zmenu, treba poctivo vydrzat viac dni, ci ako, prosim? Dakujem pekne

veronikah96
23. mar 2025

@julcinka19 áno, my sme skúsili aj zahusťovanie mlieka nutritonom,ale to nám malá vôbec nechcela piť, aj keď som nezahustila veľmi, zrejme jej už nechutilo. Ten sirup sme dávali 2,5ml aj keď nie vždy to celé vypila, zo začiatku sme museli tak, že sme jej dali mliečko, nechali vo fľaške napr 20ml a ten sirup ju ešte nechali zapiť mliečkom, aby ho nevypľula, ale pomáhal v podstate od druhej-tretej dávky. Potom sme postupne znížili dávku na 2ml a teraz dávame len 1,5ml aj to len po mlieku,nie po prikrme. A postupne už začíname dávať len každé druhé kŕmenie ,chceme prejsť na ráno a večer a uvidíme. Stále sme znížili dávku, keď sme videli,že dlhodobo sa reflux neprejavuje 🙂

julcinka19
autor
23. mar 2025

@veronikah96 dakujem za odpoved a cas 🙂
A teda - prikrmy pomohli? Zacali ste v 4m alebo neskor? Spolieham sa uz len nato, aj som si myslela ze to bude skryty reflux a je to teda boj toto papanie:/

veronikah96
23. mar 2025

@julcinka19 začali sme hneď ukončeným štvrtým mesiacom,aj keď malá zo začiatku nebola veľký jedák , teraz je to už lepšie a pekne sa rozpapala 🙂 no príkrmy pomohli v tom, ze už v postieľke nemusíme mať klin, ale máme ju ešte trochu podloženú, klin som zobrala aj z kočíka a reflux sa nezhoršil. Zatiaľ dávame 1 prikrm denne, od ukončeného 6.mesiaca už začneme 2, už budeme dávať ovocie ako desiatu, ale malo by to pomôcť. Chcem sa dostať k tomu, že ten sirup už vôbec nebudeme musieť dávať,ale kým dávame len 1 prikrm denne, ešte stále pije 4 fľaše mlieka tak malinke množstvo sirupu ešte nechávame 🙂 čo pomohlo bolo aj kŕmenie v dosť vyvýšenej polohe, u nás v podstate v takom polosede, vtedy začala piť oveľa lepšie. V ľahu vôbec nechcela piť a hneď bol plač, možno skúsiť aj inú polohu pri kŕmení by pomohlo u vás