Problémy s dojčením novorodenca
Mam 11 dnoveho synceka a dojčenie je drina. Od zaciatku som dojcila syna cez klobuciky, lebo som mala doranane bradavky a pravu bradavku dosť plochu. Po prichode z porodnice som dostala zápal prsnikov s horuckami, liecim sa ATB. Prsniky sú plne mlieka, no mlieko nevyteka. Maly je prisaty aj hodinu, no stale hladny. Dakedy mi tecie aspon po kvapkach, potom sa maly rozculuje, lebo mu uz nic netecie. A najviac ma štve, ze hodinu sa trapim a aj tak hovno z toho a musim ho dokrmit. Hodinu kojim, hodina klud, hodinu kojim,... Uz som z toho dost zufala... Posledne 2 dni ale papa bez klobucikov, uz to dovolil Dr, kvôli zapalu som nemohla. Najviac mlieka mam rano a doobeda, potom zase malo tecie. Myslite si, ze ked doberiem ATB a zapal prejde, upravi sa to? Dakedy ma to uz ozaj nebavi, celé dni len umyvam bradavky pred a po kojeni a cele hodiny ss hrbim nad malym a zbytocne. Normalne som rada, ze v noci sa ako tak vyspim, kedze mu davam UM. Neviem si ani predstaviť absolvovat tuto torturu ešte aj v noci, to by uz bolo na kolaps.
Ahoj, uzivam to az od dnes, problém bol s platbou, tak dlhsie trvalo dorucenie. Uvidime ako to zaberie. Potom napisem. A dakujem, ze sa o mna zaujímas, si zlata.
@ankare ale najdolezitejsia je psychika ak si povies ze kojit budes ze mas dost mlieka tak sa ti to podari a budes mat dost, ja som si to stale opakovala pri starsej a plynule prechadzam z dojcenia do dojcenia resp tandemujeme aj ked ich nemam obe naraz prisate lebo starsia sa uz asi odstavuje aj ked to bude este na dlho ale vypyta si max 1-2 krat za den a niekedy aj obden 🙂
Baby, este k tomu More Milk... Ja sa bojim, ze si narobim zle, kedze ja viac mlieka nepotrebujem, mlieka mam dost, len nevyteka tak, ako by malo. Ak sa mi zvýši produkcia mlieka a nebude odtekat, hrozi dalsi zapal. Ci?
A už papáte len mat. mliečko,už nedávaš UM?Podľa čoho súdiš,že máš mliečka dosť, keď neodteká? Mǎš preplnené prsníky ?Lebo ak by mlieko neodtekalo, tak sa postupne zníži tvorba mlieka, čím viac sa dojčí,tým viac sa tvorí akeď sa nedojčí tak sa tlmí tvorba... Ja by som to asi aspoň vyskúšala na tvojom mieste, osobne si myslím, že to nebude tak naraz veľa mlieka a malý sa potrebuje napapať, možno viac poťahá a situácia sa stabilizuje...Inak , čo som čítala ,tak zápál prsníka vzniká práve tým, že nám cez tie popraskané bradavky dieťatko zanesie infekciu,bradavky sú už v poriadku ?Ale ak si myslíš, že netreba zvýšiť tvorbu, malý je spokojný tak si to nedávaj, ak sa bojíš...neviem...
Veru davam aj UM, 2 dni vydrzal len na mojom mlieku, potom sa to vratilo do starých kolaji, ked vecer prisla kriza. Dr aj laktacka vraveli, že mlieka mam dost. No prsia sa mi zdaju byt makksie. Bradavky vyzeraju byt v pohode. Idem teda brat tie kapsule dalej.
@ankare na tvorbu mlieka vyborny KOPOR. SOM SI DNES SPOMENULA SOM ROBILA KOPROVU OMACKU 🙂 🙂 🙂
Ano, kopor som skusala aj ja. Ale bez vysledku. Jedla som ho cerstvy na chlebe s maslom.
Nechcem to zakriknut, ale ako uzivam More Milk Plus, situácia sa zlepšila. Z jedného riadne tecie, az malemu niekedy zabehne. A z druheho je uz tiez syty, predtým sa na tom slabsom zlostil a vzdy som ho musela dokrmit z druheho prsnika. A bez UM sme uz druhy den. Myslite, ze uz mozem znizit davku?
Super , teším sa 😉 , myslím, že kľudne môžeš znížiť dávku,ak bude malý papať, mliečko sa bude tvoriť podľa dopytu...Držím palce! 😉
Na tom prse, kde mi horsie tecie, sa jeduje a nie je syty, tak potom sa dorazi na tom, kde lepsie tecie. Davky som teda este neznížila. Mam ho vzdy najprv prikladat na to prso, kde horsie tecie?
ankare nezabúdaj, že pre kojenie - teda pre úspešné kojenie je dôležitá pohoda a kľud, psychika robí veľa
Ja som more milk plus brala, aj ked sa mi tvorba mlieka zvysila a upravila, dobrala som celu flasku (pre istotu), nijak to neskodilo a potom som uz bola zabehnuta "dojka" 😉
Inak, teda... ja osobne dojcim 37.my mesiac a fakt netusim, ako viete, ze vam z prsnika nic netecie 🙂 ja som na to este doteraz nedosla, nakolko mala ma prsnik v ustach, jedine, co mi prezradza, ze pije je, ze prehlta.
A este chcem dodat, ze napríklad ja som naozaj odsavackou neodsala viac ako 30ml, aj to iba raz a aj tak mi to bolo na dve veci, len som si to chcela skusit, kolko a ci odsajem. Ani odstriekat som si nevedela, ani neviem to zmacknut tak, aby striekalo, vzdy len kvapkalo. A to mala ako babatko mala veeelmi dobry apetit a krasne prospievala.
Takze nie kazdy, kto mlieko ma si ho musi dokazat odstriekat alebo odsat, som zivy priklad.
Naozaj ak sa ti da, nedavaj malému v noci to umele mlieko, naozaj sa v noci tvori najviac mlieka, najma ja som napríklad pri uzivani more milk plus musela spavat s vlozkami do podprsenky, lebo zakazdym by som sa zobudila v mlake a to mala sa dojcila v noci minimalne dva-trikrát (ked bola taka malicka, potom castejsie). Ale ona so mnou spavala, len po prvom vecernom dojceni spala v postielke a potom som si ju uz nechavala pri sebe, nech si pije kolko chce a ja nech sa vyspim.
Kazdopadne, drzim palce a vela stastia.
@chloe001 Ja mam tiez ten problem,ze sa mi zda, ze vecer mi "netecie". Mala place a chce papat a nic... Kojim iba cez klobuciky,inak nevie,tak neviem,ci sa mi mlieko straca alebo je mala iba vecer nervozna... Skusala som vecer aj UM ,potom sa upokoji a zaspinka..,ale skusala som aj nechat poplakat ,ked sa mi zda,ze netecie a upokojit ju a nech sa radsej skor zobudi na hlad- nie vzdy to funguje....neviem ,co je lepsie,lebo ju nechcem zasa nechcavat hladnu....potom v noci mam mlieka dost...i cez den....
Zienky, beriem stale More milk, prave prso niekedy strajkuje a maly na nom reve, našťastie ho vtedy zastupi lave prso. Uz to bude asi týždeň, co nepotrebujem prikrmovat, klop, klop. Dojcim aj v noci, maly si pyta každé dve hodiny jest,aj v noci. Sice to vycerpava strasne, ale je to dobre pre cicky, furt su vo svungu.
@sona2701 presne aj ja, vecerom pride kríza, maly sa na prsniku vrti, natahuje bradavku, rozčuľuje, reve a nic mu nejde, par kvapiek. V noci a cez den tecie lepsie. A tiez, ked bola kriza, reval od hladu strasne, spravila som UM, spokojne spinkal a usmieval sa. Mi to srdce dralo.
a je lepsie dat vecer UM alebo nechat kolko vypije z prsnika a potom sa snazit utisit a uspat?? BOjim sa,ze si vecer zvykne na UM a zacne odmietat prsnik...
@ankare
@sona2701
Baby najlepší článok k "večerným krízam."
https://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatk...
@carodejnica super clanok prave som precitala som sa nasmiala lebo presne takto to bolo pri prvorodenej 😀 😀 aj druhorodena jrpe uz od 17:00 trosku nevrla tak vyskusam tie rady 🙂
@eveenka u mňa fungovali a hlavne som si uvedomila, že to nie je o hlade.. 😉
@carodejnica pri Hanke som na to uz prisla teraz aj ja 😀
Baby, je v poriadku, ked maleho kojim kazde 2 hodky? V noci si posledne dni dokonca pyta papat kazdu hodinu. Neznamená to, ze mam slabe mlieko a preto nie je dlhsie syty? 0p
Ahoj, slabe mlieko naozaj nie je, moja mala prespala uz ako malinka celu noc a potom to doobeda dobiehala a krmili sme kazdu hodinu.Dost mi tym trpeli bradavky, natierala som Bepanthenom , dobre hydratuje takze mi nepraskali.Nastastie toto obdobie netrvalo velmi dlho 🙂
Kojim uz bez problémov, klop, klop. Posledne dni mam pocit, ze konecne je to tak ako to ma byt. Akoby sa mi zase nalievali prsia, ked ma maly roztaha na zaciatku, mlieko strieka. Načase, mesiac po porode. Maly za 23 dni pribral viac než 700g,tak myslim, ze je syty. 🙂

Ahoj , ako sa darí, pomohol More Milk Plus?