Problémy s dojčením v nemocnici
Zienky, isto ste si niektorá s tým presli. Som v pôrodnici s novorodencom, snažím sa dojčiť ale nejde to :/ Jednak je syn lenivý a moc sa mu ťahať nechce (skôr tak zuzle), a jednak ja mám malo mlieka (aj keď kolostrum sa už spustilo, no mám tukové prsia a malo mliečnych zliaz), sme tu len 2 dni. No je to katastrofa, lebo ja ho priložím, on sa nacucne ale v podstate sa len hra, potom druhé prso a potom samozrejme plače lebo je hladný… Uz druha noc bola čistá katastrofa, nespala som nič :/ Sestrička z novorodeneckeho mi fakt pomáhala, aj prikladať ale on ako keby si nevedel nič vysat (keď mi stlačila prsník tak niečo vyšlo). Tak mu priniesla materské mlieko v striekačke, ale tiež bol problém, nechcel si to potahat ani cez prst, musela mu to strieknut.. potom zaspal asi na 2 hodiny a jasne, že sa zobudil znova a opäť ten istý problém… z prsnikov nič, dali mi aj odsavacku, nevyšlo nič… Tak zase mlieko od nich cez striekacku, nechala mi už aj nutrilon, ak by som potrebovala dokrmit, lebo že materské dávajú len prvých 24 hodín… každý že “len prikladať”, lenže ja nemôžem byt 24 hodín hore a akonáhle ho dám z prsníka preč tak plače lebo je hladný… rovnaký problém bol pri dcére, v nemocnici som nespala nič, doma som skúšala aj laktacnu a všetko a po 2 týždňoch sme presli na cisto UM… ako to mám vyriešiť tu v nemocnici? Aby som aspoň tie 2-3 hodiny spala aj ja, kým spi drobec :/ Ďakujem za nápady!
Moze byt zatial slaby a preto netaha. Moze byt za tym anemia alebo zltacka. To si odsleduj.
Suhlasim, preco preboha pouzivat termin lenivy v spojitosti s dietatom.. chapem, ze stara skola to takto vravela, ale prosim, prestanme uz nazyvat babatka lenivymi..
Tretia vec. Ak budes dokrmovat UM je iplne logicke ze nebudes mat tolko mlieka, kolko by si chcela, kedze dopyt = ponuka a naopak. Proste to mlieko sa ti bude tvorit iba ak budes kojit a cim menej budes kojit, tym menej mlieka bude. Logicke.
Chapem ze mas silnu potrebu spat, ale neboj, pospis si aj doma a dobehnes to. Teraz musis skor mysliet na drobca a ked uz to bude lepsie, ze sa napapa a zaspi, tak hned vyuzi ten cas na spanie.
Neries ze 2-3hodiny chces rozostup. Babatka nie su stroje. Prve dni sa zoznamujete a si tam prenho vzdy ked to babo potrebuje. Preco by si NEMOHLA? Prave v porodnici mozes. Doma kde mas dalsie dietatko a domacnost a manzela uz prave tolko priestoru a casu na to nebudes mat. Myslim to v dobrom. Ale prave tam mozes mat toho drobceka na sebe, aj nonstop. Hlavne nestresuj, ukludni sa, popros manzela nech ti donesie caj na podporu dojcenia, ja mam skusenost s Ukko, ten je aj velmi chutny. Prijmaj vela bielkovin a skusaj stale prikladat. Je to este len druhy den babatka na svete. Jasne, ze este to nejde na 100%. Ale to bude dobre, uvidis.
Dolezite, aby to nedoslo k anemii. Zazila som a tie prejavy netahanua boli rovnake. Ale urcite ta nejdem strasit, len sa skus na to opytat sestricky. Drzim palce.
Zeny a vam sa zda normalne hadat sa a urazat sa navzajom v diskusii, kde mamicka po porode prosi o rady? Prosim, z ucty voci nej nepokracujte s tym slovnym pimpongom.
Citam si to este raz a uprimne, vyzera, ze je slaby zo zltacky a preto netaha. On nie ze nechce, ale nevladze tahat. Podstatne je teraz donnho dostat mlieko, aj umele, hoci flasou alebo hadickou ci striekackou, no myslim, ze kedze nevladze tahat z prsnika tak bude najlepsie podavat mu mlieko tak, aby co najmenej sil musel vynalozit. Ked zosilnie, za den, dva, tak sa opat snazit dojcit, aby tahal. Len naozaj potrebuje nabrat trosku sily. Medzitym si odsavaj, to nevadi aj vyjde len par kvapiek. Najedz sa, vela pi a skus to opat o hodinu. Uz pojde viac. A takto si to rozbehnes pokial nezacne tahat a ty dojcit. A na tvojom mieste by som tam ostala aj o den dlhsie, len nech mas istotu pri prepustani, ze je vsetko ok.
@liliblacky velmi dobre viem ako sa citis, toto som zazivala v decembri, po sekcii navyse… tiez som nemala mlieko v nemocnici, dokrmovala som dcerku nutrilonom. Prikladala som ju ale stale lebo kolostrum bolo… v den odchodu domov sme kupili s muzom nutrilon pre malu a mne hroznovu stavu 🙂 2 dni co sme boli doma a mlieko sa spustilo… takze vydrzat vydrzat vydrzat.
Vyriešiš to tým UM. Ale nezabudni ho prikladať tie 2-3 hod. V pôrodnici som ani ja toho veľa nenaspala. A mliečko sa zvykne rozbehnúť po troch dňoch. Verím,že doma vám to už pôjde. Mne pomohla elektrická odsávačka ,lebo som aspoň vedela či mám pre malého dosť mlieka keď sa u nás dialo toto čo u teba. Moji obaja sa nevedeli dobre prisať. Držím palce ,veľmi dobre viem aké to je ťažké. A závidím takým ,ktorých detičky sa vedia rýchlo správne prisať.

@aurora33 nehnevajte ale hovori vam nieco slovo metafora? ...vy dve sa pohorsujete nad pomenovanim "lenivy novorodenec"...to je akoby ste sa pohorsovali nad vyrazom "100 rokov som ta nevidela" ...asi kazdemu je jasne ze 100rokov nepreslo a teda aj v tomto pripade KAZDY normalny clovek chape ze vyraz "lenivy novorodenec" znamena ze v tomto konkretnom pripade ze netaha mlieko....ja fakt nechapem preco ma niekto potrebu sa takto pozastavovat nad 1 slovom, a radsej napise hned prvy komentar zufalej mamicke ze "je iny level"...akoze ako jej tym pomohla? Ako jej poradila? Vy ste nas oznacili ze sme sa do nej obuli ci ze ju urazame...a vam fakt pride jej prvy komentar uplne v poriadku?