Problémy s kojením
Ahojte, neviem na koho sa už mám obrátiť tak skúsim sa spýtat aj Vas.Mám 9 týždňoveho syna a stale máme problémy s kojenim ☹ hneď na začiatku sa mi urobili hlboké a rozsiahle ragady,ktoré sa už teraz celkom zahojili,ale opakovane sa mi na bradavkach tvoria trhlinky.Radila som sa už s 3 poradkynami,pouzivam univerzalnu masticku na bradavky,vetram ich ale stale to nie je v poriadku.Polohu pri kojeni mám vraj správnu len este viac prsníka dať malému do pusy,ale začne ho napínať a nedovolí mi to.Stale mám boĺave bradavky a úplne červene.Nemáte pre mňa nejakú radu?
Ja som mala velke ragady a vyskusala som zo zufalstva naozaj vsetky masticky na trhu, bylinky, tie stvorceky /naplaste/ na hojenie z lekarne, dokonca aj antibioticku masticku od laktacnej poradkyne a sice sa mi zmiernila bolest, ale ragady sa mi stale nehojili. Az som si spomenula, ze mam v chladnicke taku vodicku z aloe vera a teda fakt by som tomu neverila, ale po 7 dlhych tyzdnoch sa mi do 3 dni zahojili🙂 Uzasny pocit, fakt. Ak by ste chceli skusit, prilozim obrazok, lebo na trhu je vela druhov. Da sa objednat cez internet. Dufam, ze taktiez pomoze aj vam. Drzim palce nech si kojenie mozete uz uzivat.

Ahoj @katik494 som certifikovana laktacna poradkyna ( Laktacni liga, kojeni.cz) a tak skusim poradit. Musim ta ale hlavne pochvalit, je vidiet ze robis preto aby si mohla kojit svoje babatko maximum. Zaciatky kojenia su najtazsie a mozu byt skutocne pre mamicku velmi vycerpavajuce a frustrujuce. Toto obdobie ale netrva vecne a az sa kojenie ustali bude vsetko inak. Vseobecne plati ze kojenie nesmie boliet. Podla toho co popisujes ti ale neviem poradit bez osobnej navstevy. Mozes zavolat k sebe nejaku lactacnu poradkynu? Ja byvam v Kosiciach a osobna navsteva nie je problem, ked tak napis spravu. Dolezite je aby bola spravna, to znamena poholdna pre teba a babetko poloha pri kojeni a babatko musi mat moznost spravne sat. Nepises ci mala prosperuje ako sa sprava pri kojeni.
Skusim poradit ale aspon nieco na lepsie hojenie ran. Najlepsie vysledky sa mozu dostavit s takzvanym mokrym hojenim, napr. mast hydrogel volne dostupna, alebo take stvorceky, ktore sa daju kupit v lekarni a prikladaju sa na bolave miesta.
Na bolave a naliate prsia medzi kojenim pomaha napr. studeny tvarohovy obklad (vanickovy tvaroh, jedno aky ale hlavne roztieratelny) a pred kojenim zase nieco teple, napr sprcha, tak sa mliecko lepsie vyprazdni.
Urcite by som radila osobnu navstevu LP u vas doma, stranka mamila ma zoznam kde si mozes vybrat. Problemy, ktore mas sa urcite daju riesit s odbornou pomocou. Je to teraz tazke ale si velmi statocna a ta najlepsia mamka pre svoju dcerku!
Verim, ze to spolu zvladnete a budete si kojenie/dojcenie uzivat. Vyuzi dostupnu pomoc, aby Vam spolu bolo lepsie a pojde to uvidis.