Problémy s papaním Nutrilonu Ar

katarinka25
30. sep 2013

chcem Vás poprosiť o pomoc. Narodila sa mi dcérka má teraz presne mesiac, kojila som 2 týždne potom som musela dokrmovať a nakoniec som ostala kŕmiť bábätko úplne. začali sme nutrilonom HA, lenže veľa mi grckávala a nepriberala a tak mi doktorka predpisuje teraz nutrilon AR. Malá mi papá tak cca 6-7x denne a vypije priemerne aj 100ml. sestrička mi povedala že je to veľa, doktorka že ked jej chutí, čo s tým narobíme 🙂. no problém je v tom, že malá ma dosť čudný režim, ktorý Vám chcem opísať:
- zobudí sa s plačom
-prebalím lebo je pocikaná
-dám jej mliečko
-odgrgne si ( s tým sme mali tiež problém, ale už grgá )
- potom sa ju snažím cca 10min. držať vo vyššej polohe, aby sa jej mliečko v brušku ustálilo a negrckala.
- no začne mi kakať
-nechám ju vykakať čakáme aj 20 min.
-pomedzi to sa veľmi krúti, plače, tak ju rozviažem zo zavinovačky nech si pokopká, poprdká
- potom ju prebalím, opatrne aby sa jej mliečko nerozhrkalo v brušku, pri prebalovaní ju mám skoro v polosede a dbám nato, aby som ju veľmi nedvíhala nad úroveň bruška.
- niekedy znovu pokaká, tak znovu čakám 20min, a znova ju prebalím.
-to je už tak "živá" rozbláznená, že stále plače, nedá sa utíšiť, len na rukách.
-akonáhle ju chcem dať do postieľky začne plakať.
- a aj napriek akejkoľvek snahe jej vygrcne troška mlieka, viem že deti grckávajú a že troška grckania nevadí, no moja to cíti,že ide grckať a je nekľudná, plače, nedá sa utíšiť,
- ked sa nakoniec asi tak po cca 1- 1,5 hod vygrcká tak sa ukľudní a chúďatko moje zaspí.
-ešte popri tom všetkom začne čkať, kýchať, čo ju tak hnevá že sa celá mrví,hýbe a tak snaha aby bola v kľude po papaní ( kvôli grckaniu) je zbytočná.
- takýto systém má každé ráno, na obed a niekedy aj po kúpaní, no najhoršie je to v noci, ked ju chytí takýto systém, tak som s ňou hore aj 2 hodiny v noci.

Prosím Vás o pomoc, ja už naozaj neviem ako dalej, kde robím chybu????
mám počkať s prebalením až po papaní aj ked viem že má pocikanú plienku? a prebaliť ju až po celkovom vykakaní? ja viem že dieťa nebude stále len hajať a papať, že bude čím dalej tým viac aj hore. to naša aj robí, ale bývala pekne v kľude, kukala sa, ležkala spokojne a teraz nastalo toto.
S kakaním a prdkaním problém nemá skoro vôbec, teraz kaká pevnú stolicu, žltej farby, také plastelínky aj 5 krát denne aj veľa cvičíme s nôžkami aj poprdkáva. niekedy dávam do mlieka SABsimplex, dnes jej asi zabral, mám jej ho dávať do každej fľaše s papaním. mám znížiť dávku papania? sestrička hovorila že na 100ml by mala vydržať aj 5 hodín v noci, no mne sa budí aj po 2,5hod. už som prišla na to, že niekedy sa jej asi niečo sníva, a ked ju ukľudním, pohladím tak zabúva, a že si pršteky len zo sna cmúľa. mám jej dávať aj napiť čajíka???mám ju prebaliť aj v noci ked je len pocikaná? akonáhle ju začnem prebalovať tak sa zobudí už úplne, a aj po papaní mi nezaspí. robila som tak, že ked bola len pocikaná neprebalovala som ju v noci ale dala len rýchlo papať a znova zahajala.no po dvoch troch nociach mi začala mať zapareniny, takže aj v noci prebalujem.a ani teplé mliečko ju znovu neuspí, a ked žačne celý ten systém čo som napísala tak sme hore aj 1-2 hodiny v noci.

Prosím ak môžte skúste mi pomôcť, som zúfalá, máme síce len mesiac za sebou, no niekedy už nevládzem, hlavne ked viem, že bývala aj pekne kľudnučká po papaní.
Dakujem pekne budem sa tešiť na každú odpoveď.

darina1952
30. sep 2013

ahoj a netrápi ju trávenie mliečka AR? aj ja som ho dávala môjmu staršiemu synovi, ale po porade so známou (detskou lekárkou) som ho začala riediť s občajným Nutrilonom. Na dve odmerky obycajného som dala jednu AR. AR obsahuje vločky svätojánskeho chleba a možno tie sa jej v brušku veľmi zgrcnú s trápia ju po nakŕmení. Skús jej aspoň na 2-3 dni takto robiť mliečko a možno sa to polepší. A ten sab-simplex je dobrý, dávaj ho.
Možno tiež nakoniec nebude chyba v strave, prebaľovaní a pod., len sa jej mení režim a musí si "zvyknúť na to že je na svete". Každé dieťa reaguje individuálne... neboj vyrastie z toho.

evelinka123
30. sep 2013

Ahoj Katarinka,ja teda neviem,ale ten nutrilon mi pride ako zmeska pre deti.....chudence potom tie deticky vyzeraju ako michelinkovia....mozno place pre to,ze je to tazke papanie na jej zaludocek...nerozmyslala si nad inou znackou mliecka?

katarinka25
autor
1. okt 2013

darina1952:ja som to aj robila, keďže mi pre prechode z nutrilonu HA na AR ostal HA a chcela som ho minúť, tak mi to doktorka tak aj povedala, že ich mám miešať, no aj z takej kombinácie mi grckávala dosť tak som ten HA nakoniec predala susedke a ostala na AR.aj teraz v noci papala o 00:11hod. a bez problémov za 20 min.bola naspäť v postielke.spapala 90ml.zobudila sa však už 3:11h.spapala 75ml.potom kakala a vypýtala si 30ml.ale ostala nervózna a plakala a utíšila som ju až teraz 4:30h!!!!!!!či jej to bolo už veľa, alebo je umrnčaná z toho že sa musela prebaliť a to ju nabudilo?teraz skoro po 1,5hod si aj grgla, vygrckala trošku a asi sa jej uľavilo a aj od plaču zaspala. rozrátala som si podľa návodu na nutrilone a po porade s poradkyňou na nutrilonklub.sk koľko dávok presne má papať, a koľko krát denne a podľa toho sa snažím jej dávať. 8.10 máme poradňu, tak som zvedavá ako bude prebiehať tento týždeň, všetko zapisujem či aj kaká a potom koľko spapá, koľko vydrží, koľko hajá atď....a vyhodnotíme to s doktorkou.podľa poradkyne na nutrilonklub.sk jej možno tiež nesedí nejaká zložka toho AR mlieka a poradila prejsť na tie špeciálnejšie mlieka.ale až po tejto týždňovej skúške.okrem toho aj ja som bola trošku nervózna, možno aj to malá vycítila. tak sa snažím byť o.k. aj teraz po 1,5hod. som sa snažila byť o.k. a trpezlivá aby necítila že som z nej nervózna. uvidím ešte nám prejde tých 6 týždňov, čo všetci hovoria že dieťaťu treba (asi ako nám šestonedelie) a uvidím či sa to zlepší.dakujem za radu. 😉

katarinka25
autor
1. okt 2013

evelinka123: no rozmýšľala som nad tým, aj moja sestra kŕmila najprv nutrilonom, z toho jej malú zapekalo, potom skúsila hamé a nakoniec bol naj sunar. susedkyna malá je tiež na nutrilone HA a má 3,5mes. a naozaj vyzerá ako michelinko a až taká je tučná že má všade faldíky, záhyby a tie sa jej potom zaparujú...videla som ju vyzlečenú a bohužiaľ mala pipku takú veľkú skoro ako dospelá žena!!!tie pysky ohambia ako špekačky, ale tie stehná naozaj ako michelin panáčik. a tiež sa bojím aby naša tak nevyzerala.naozaj tá susedkyna je taká umelá na pohľad. ☹

katarinka25
autor
1. okt 2013

ešte sa chcem opýtať či by som nemohla skúsiť kúpiť nizkotučné mlieko v krabici a dať jej to?kamoška skúšala milion mliek a nakoniec kúpila krabicové ale 3,5 percentné a malý bol ako anjelik, a to celých 5 mes.revával,a potom zrazu už po jednej fľaši pokoj!!!!!ale on mal 5 mes. a moja 1!

stanislavao
1. okt 2013

@katarinka25 ked kycha, tak jej je zima. to je zaklad. dieta nema termoregulaciu a musite ju lepsie obliect, prikryt. ked grcka a to co opisujete, moze byt alergia na mliecko. treba skusit ine mliecko, dobra je Beba. aj ked ja osobne som za nutrilon, ale zrejme nesadne kazdemu. ak to bude robit aj s Bebou, tak treba ist na vysetrenie, ci nema alergiu na laktozu, alebo nieco ine, co mlieko obsahuje. susedia mali podobny problem, maly plakal a grckal stale ale bohuzial neviem, ako to nakoniec dopadlo, ktore mliecko mu zapasovalo, ale mal alergiu na mlieko. dieta je nekludne preto, lebo ho boli brusko. akonahle vypije mlieko, podrazdi mu to zaludok, creva a preto je take nekludne az kym to zo seba nedostane. cize urcite chodte po lekaroch, gastroenterologovi, alebo ja ani neviem komu, aby sa babatku ulavilo. tie reci o nutrilone by si niektore mohli odpustit. moje deti su obe vychovane na nutrilone. v zivote neboli tlste, su obaja chudy, co ma to az hneva. Nutrilon je najlepsie mlieko na slovensku, neni to ziadna smeska a ked ste to nevyskusali, tak si radsej zahryznite do jazyka. a ze normalne mlieko. tak to je dobry blud na dnesne rano. urcite nedavajte mesacnemu baabtku krabicove, ani ziadne ine mlieko. to zas nejaka povedala, co jej je vela dat par e za mliecko pre deti. chore toto uz.

stanislavao
1. okt 2013

@evelinka123 pouzivali ste Nutrilon? nie, tak ho laskavo nekomentujte. ja som ho davala detom a v zivote nevyzerali ako Michelin.