Reflux a dojčenie

19. máj 2023

Ahojte. Mamičky detí, ktoré mali reflux. Malý bude mať dva mesiace na druhý týždeň. Mám pocit, že sa to zhoršilo.

Máte nejaké tipy ako dojčiť, aby nebol po jedení taký podráždený?

Každý mi vraví, aby som skončila laktáciu.
Na noc mu dávam umelé mlieko, aby sa aspoň trošku vyspal, keďže cez deň sa mu to nedarí (pripisujem to tomu refluxu), lebo mame dni, kedy prespinká aj cely deň a nezvracká tak veľmi. Inak v noci pokračujem v dojčení.

Zaujimalo by ma ešte-tie, ktoré ste kupovali refluxny vankúš, ci to aspoň trosku pomohlo. Ďakujem. 🙂

A ešte, vážne ho tak trápim tým dojčením? Mám to naozaj ukončiť? Malý prospieva super. Každé dva týždne 900g priberie. Len aj mňa trápi, keď vidím aký je nespokojný. Ten tlak z okolia je strašný. 😩 Prvého som dojčila do 1 a pól roka.

domka222
19. máj 2023

Vždy cez deň aj v noci som mala dieťa vo vyvýšenej polohe. Čiže áno, je to vhodné. Dojčiť nemusíš prestať. Stačí si kúpiť v lekárni niečo na zahustenie mlieka. Trošku odsať a to zahustiť, ostatné normálne dodojčiť. Poprípade sirup gastrotuss vyskúšať.

autor
19. máj 2023

@domka222 Koľko trvalo, kým to prešlo?
Ja sa idem zblázniť z tých rečí okolo toho. Ale aj z toho, že ho nemôžem na prsníku uspávať, že mu nemôžem pomôcť, keď ho bruško bolí, lebo hneď potom zvracká.

ivangeline
19. máj 2023

Moze byt nespokojny aj potom.Mozno je drazdivejsi. Kazde dieta ma mensi ci vacsi reflux prve mesiace,nie kazdy je rovnaka povaha..

domka222
19. máj 2023

Keď som začala dávať príkrmy, výrazne sa to zlepšilo. My sme s refluxom boli aj na sone. Tam odporučili tiež len vyššie polohovať stále, zahusťovanie mlieka,prípadne gastrotuss. Treba skúsiť

lucinkak
19. máj 2023

My sme si užili reflux so synom, mal asi od narodenia a skončil až v 10 mesiacoch😥. Každý deň, každé jedno jedenie...dokonca aj potom sa mu stávalo že kašičky a takú tuhú stravu tiež vygrckal...a to bolo aj keď nezaspal... Bolo to úplne na nervy, každý deň všetko zašpinené, keď sme ho vzali na ruky hore potom už bez zavinovačky tak aj nás samozrejme ogrckal. A to bolo úplne jedno či si pekne grgol po jedle 😏.
Doktorka mu nechcela dávať žiadne lieky, lebo priberal a prospieval pekne.
Teda len vydržať. Držím veľmi palce 🥰.
A ja som ho len dojčila až do 14.mesiaca, teda aj po skončení refluxu ešte ďalej . To isto neprestavajte keď máte mliečko, je to super 😊❤️

autor
19. máj 2023

Ďakujem Vám. Skúsim tu vyššiu polohu a aj to na zahustenie mlieka. Mám to v kuchyni, ale doktorka povedala, že sa deti potom z toho nevedia 💩, tak som to nedávala.

jarnajar
19. máj 2023

Obidve dcéry mali reflux, už som si myslela, že druhýkrát to nie je možné, že pri prvej som si to odtrpela, tak mladšia bude OK a bolo to ešte horšie :D mlieko jej striekalo aj cez nos. Zlepší sa to tuhou stravou. Práveže dojčenie je jednoduchšie, lebo môžeš dojčiť častejšie po malých množstvách. Skús sirup gastrotuss, niekto ho chváli. A poriadne si preštuduj prisatie, či dieťa nehltá vzduch. Toto sú problémy na pár mesiacov.

anavixy
19. máj 2023

Dojcit vo vertikalnej polohe, ak je tok mlieka velmi silny, vygoogli si, ked nevies aka to je. Tak isto je vhodne dojcit castejsie po mensich davkach, rovnako tak pri krmeni UM a samozrejme nechat odrgrnut viackrat, kludne aj pomedzi papanie.
Samozrejme dieta je treba co najviac mat vo zvysenej polohe, to je zaklad, no netreba ani ostatne polohy uplne vynechavat, tie su rovnako dolezite pre vyvoj babatka. Nutriton niekomu mozno sposobi zapchu, resp. tuhsiu stolicu, ale nie je to pravidlo, treba si to vyskusat. Detto gastrotuss, treba skusit, ci nieco z toho zaberie. Dojcit urcite neprestavat, aky by to malo vyznam a ako by to pomohlo refluxu?? Reflux je zalezitost nedovyvinuteho traviaceho systemu, resp. nedoknalosti pazerakoveho zvieraca, ktory sa neuzatvori dostatocne, preto sa potrava vracia spat. V prvych (4) mesiacoch je reflux normalna vec, dieta z nej zvacsa “vyrastie”. Dolezite je hlavne to, ci dieta napriek refluxu prospieva.