Samoodstavovanie deväťmesačného dieťaťa

bobula46
22. mar 2019

Ahojte, môj syn bude mať o chvíľku desať mesiacov. Dojčila som do konca šiesteho mesiaca bez žiadneho prikrmovania, mlieka som mala dosť. Potom prišla kríza a teda celkovo nám odporučili už zavadzať prikrmy (má od narodenia reflux). Syn nemal problém naskočiť na tuhú stravu a po asi troch dňoch mu zelenina nahradila jedno dojčenie. Momentálne má raňajky (jablká) potom má obed, dojčenie pred spánkom, potom zelenina a na večer kaša plus dojčenie. Papá tak každé dve a pol až tri a pol hodiny. Posledné dni mi ale vôbec nepýta moje mlieko, keď mu aj ponúknem párkrát potiahne a stačí mu, jedine kedy vypije mlieko je asi o tej druhej keď ide spať. Večer keď ho idem uspať nechce skoro nič. Nikdy mi na prsníku nezaspal takže o to nejde skôr neviem či nie je potom hladný. V noci spinká krásne, občas prespí celú noc, momentálne ho asi trápia zúbky a tak sa budí 2x. To mu dám papať a spí ďalej.
Mám toto jeho večerné odmietanie chápať že sa pomaly odstavuje? Nikdy som ho neplánovala dojčiť do troch rokov, chcela som najmä šestonedelie a každý mesiac je pre mňa len super no neviem čím by som mu potom to moje mlieko nahradila keďže umelé odmieta. Alebo už také dieťa nepotrebuje náhradu a môže piť obyčajné mlieko? Ďakujem za rady.

mari_en
22. mar 2019

@bobula46 ahoj, ja mam cerstvo 9mesacneho drobca. Od stvrteho mes. sme v strajku a sposob akym opisujes vase dojcenie vo mne vyvolava pocit ze asi nemas dost mliecka a preto sa drobec nechce dojcit lebo ho stve tok a preto sa odtahuje. Ak chces pokracovat v dojceni treba upravit tvorbu, mne pomohli bylinky a aj doteraz pomahaju vzdy ked mi tvorba klesne. Ak nechces dalej dojcit tak to sprav ako ty citis, no aj tak z toho co pocitam tri dojcenia za den je pomerne malo, aj preto sa ti asi nerobi dost mliecka. No a takyto drobcek uz nepotrebuje umele mlieko, to je len marketingovy tah. Niekto uz dava aj cerstve mlieko, postupne zavadzaju aby si overili ci babo nie je alergicke, pripadne mi ktosi odporucal rastlinne mliecka, obilninove ci mandlove, ale v tom ti isto neporadim lebo som si zlozenia a alergeny nepozerala, vravim len co mi bolo povedane, no vyskusane to nemam kedze ja som za dojcenie. Co som si zistovala o odstaveni tak prirodzene odstavenie prichadza najskor v 2,5 roku. Nech sa rozhodnes akokolvek, vsetko dobre

evaachesa
22. mar 2019

Ok mala by som ist spat :D pozeram na nazov a rozmyslam co to ma byt to samoodšťavovanie v suvislosti s dietatom 🤣🤣🤣

evittam
23. mar 2019

@bobula46 Mne sa obe deti same odstavili v 10.mesiacoch. A ano naozaj-proste nechceli uz prsník cize asi im ho nebudem pchať nasilu (to k tomu 2.5 rocnemu odstaveniu). Mali cca do 15.mesiacov UM, potom uz kravské. Ale ak mlieko nechce tak mozes nahradit mliečnymi výrobkami, nič sa nestane.😉 A ak by bol hladny tak si urcite vypyta a nespi celu noc.😁😉

bobula46
autor
23. mar 2019

@mari_en no mlieka som mala do šesť mesiacov úplne v pohode, naozaj vela, ešte som aj odsávala ale teraz mi maličký mlieko nepýta. Už som mala senovku, benedikt, moringu, pijem čaje,polievky, všetko, no už mi to nepomáha.
Dojčiť som chcela a aj chcem ale samozrejme nie do dvoch rokov. Viem mu vyjadriť lásku aj iným spôsobom ako robením so seba cumel. Som spokojná ako dlho sme vydržali len som nevedela či to nebude problém že nebude prijímať žiadne mlieko.
@evittam a mliečne výrobky môže aké tento krpec? Dala som mu párkrát tenkú vrstvu masla na chlieb (asi trikrát). To mu môžem dávať častejšie? A jogurt mal tiež trikrát no má reflux a ten jogurt ide z neho ľahko von

evittam
23. mar 2019

@bobula46 Jogurt,maslo-kvalitne,syry,....😉
Proste nechce. Netreba to silit.😉

bobula46
autor
23. mar 2019

@evittam snažím sa všetko čo najlepšie aby mal no nejako sa mu nepáči. Preto čakám. Nezje teraz, skúsime o mesiac 🙂

lienka77
23. mar 2019

@bobula46 moje deti sa obe odstavili v tomto obdobi presne ako píše evittam. Nesílila som to. Do 1,5 roka boli na umelom, potom kravské . V 10 mesiacoch môže kľudne kovalitny jogurt či trochu syra. Nie veľa, syry sú slané.

evittam
23. mar 2019

@bobula46 Skus aj kase.😉 Možno zachuti

bobula46
autor
23. mar 2019

@evittam kaše papá nemliečne. Krupicovú kašu s mliekom už môže? Či aké?

evittam
23. mar 2019

@bobula46 Samozrejme, že áno. Ryzovu, špaldovú,ovsenu,....je ich "mrte".😉