Samoostavenie 11 mesačného dieťaťa pre soplíky?

anoushka33
12. nov 2019

Ahojte,
hladam podporu smutku za dojcenim... Syncek (11 mesiacov) ma od piatku sopliky, zacal strajkovat v dojceni par dni predtym. V noci sa po prebudeni neprisaval, s cumlikom sa uspal a spal do rana, kedy sa nadojcil. V nedelu vecer sa neprisal vobec. Odvtedy uz vobec, mozno dvakrat sa mi podarilo ho nejako "oklamat", ale inak nula bodov... Dnes rano po hodinovom placi som mu dala 150 ml Beby (nikdy ju predtym nechcel) a vypil, dokonca plakal, ked dopil, akoby chcel viac... Podporkyne dojcenia radia odsavat, ponukat, nedat cumel... len u nas to akosi nefunguje. Odsajem trosku, podam v odmerke na sirupcek,vypije, dam prsnik, odtahuje sa, place... Som smutna :(. Takto som si koniec dojcenia nepredstavovala. Prveho syna som dojcila 2 roky a odstavila som len kvoli tehotenstvu...
Mate skusenost, ze tzv. "dojcensky strajk" je vlastne uz konecna? Som takmer na 100% presvedcena, ze ho odstavila ta nadcha... Chudacik, nemohol dychat, aj po odsati a preplachu morskou vodou bublal,ba dokonca sa rozslal pri dojceni... Zeby zla skusenost ho zablokovala?
Je nadej, ze sa este chyti? Dakujem za podporu, aj empatiu, ak uz niet cesty spat...

elekat
12. nov 2019

Ahoj,ja mam 9 a pol mesacneho a zo dna na den uz nechcel. Je mi luto za spolocnymi chvilami,ale beriem to tak,ze uz mliecko nepotrebuje,lebo je velky chlap 🙂 davam mu pestru stravu a dufam,ze bol predtym s mlieckom spokojny, len uz jednoducho dospel. Inak aj on sa odstavil,ked dosli sopliky,ale mlieko som mu davala po odsati a kvapkach, dychal dobre,len uz akosi nechcel.

anoushka33
autor
12. nov 2019

Dakujem za empaticku odpoved, je fajn citat, ze niekto si presiel podobnymi pocitmi ako ja 🙂 ... zatial skusam podat odstriekane mliecko, este par dni budem trpezliva, inak aj my sme mali 9 mesiacov, ked sme mali tento strajk prvykrat, nejako sme to ustali... teraz ziadne triky, ktore vtedy zabrali, uz nezaberaju :( Vobec nie som pripravena na odstavenie, dojcenie mi velmi vyhovovalo.

elekat
12. nov 2019

Aj mne vyhovovalo,nemal rezim,kedykolvek zapytal tak mal. Stale som ho pri tom hladkala a tulkali sme sa. Cloveku to chyba,dlhu dobu sme boli doslova spojeni,ale drobcovi uz asi nie. Kazdopadne rodic si zvyka asi tazsie ako dieta,hlavne ked sa skonci nieco tak krasne 🙂 hlavu hore,uz je dost velky a prezije aj bez mliecka, mamka mu iste navari nieco chutne 🙂