Skúsenosti s dokrmovaním cievkou na prsníku
Ahojte mamičky,máte niektorá skúsenosti s dokrmovaním UM cievkou?My sa tak dokrmujeme už mesiac,ale len večer,vypije tak 100ml.Chcela by som vedieť či ste sa nakoniec UM zbavili úplne a či sa vám tvorilo viacej mliečka. Ďakujem!
nie, ja tiež tak, niekedy aj 4 tobolky dám, plus ešte to costi papám. A nedokrmuješ vôbec ?
@cabby88 Ahoj, našla som túto tému až teraz. Dokrmujem cievkou už dva mesiace, tvorba mlieka sa nezvýšila ani po senovke a benedikte. Ako sa ti podarilo zvýšiť tvorbu mlieka a nedokrmovať? Skúsim aj ten čaj čo píšeš.
@kristina_k ahoj,mne naozaj veľmi pomohol ten čajík,ked mám menej mliečka,začnem si ho robiť,a vždy do troch dní sa mi to upraví...inak potom ako som začala prikrmovať zeleninkou,už nemám vôbec problém s mliekom...naozaj som rada že som to nevzdala a trochu vtedy zabojovala a chvalabohu sa kojíme ďalej... 🙂
@kristina_k bylinky zaberaju kratsie po porode, neviem ako stare mas dietatko..Doporucujem dopmeridon,cize Costi jeho nastup je rychlejsi, da sa a je ho mozne uzivat dlhodobo.Je vsak dostupny len na predpis, alebo je ho dostat kupit volne ako Motilium,ale to ta vyjde draho, kedze sa berie 3x3 tabl. denne.Laktacne poradkyne nepredavaju ani nedistribuju bylinky ci lieky, na to nemaju potrebne opravnenia, ale vedia odporucit lekarov, ktori by ich vedeli predpisat 😉 popripade skus u svojho lekara, nie vzdy to je lahke, ale za pokus to stoji.@strapco13 tu na predchazdajucej strane dala linky na clanky s tym suvisiace, ak si ich tvoj lekar precita mozno predpise na zaklade nich. Caj ti zabrat moze aj nemusi, domperidon je otestovany a funguje 😉
@lakte dakujem za rady, viem o costi tiez od laktacnej poradkyne ale rozhodla som sa to nebrat. pytala som sa na to lekara a neodporucil. beriem stale senovku a benedikt, mam aspon trochu mlieka. neviem ako to bude ked zacnem dokrmovat, som na to zvedava.
@vavrenka ahoj, zaujimalo by ma ako vam to islo s cievkou. My to teraz skusame, maly ma 12 dni. Je nauceny na flaske, lebo v nemocnici nepriberal...ale chcem ho rozhodne dojcit, tak sme to skusili cez LP, ktora nam poskytla cievku, lenze maly bojuje s prsnikom, nechce sa prisat a uz vobec nie tahat. je mu asi jednoduchsie prstek do pusy a mliecko taha, ale bradavku si chytit nevie. je to len necely den,asi som netrpezliva, len potrebujem akesi povzbudenie... Takto to skusame kazde dve-2,5hodiny, som unavena, nevyspata...
@lin123 ahoj, my sme dokrmovali cievkou...neboj naučí sa. nám to tiež trvalo pár dní, kým to vôbec chytil a potom ďalší týždeň, kým chytil správne, že som od bolesti nevidela hviezdičky 😀 ale aj potom napríklad som v noci krmila po prste asi ďalší týždeň, lebo aj keď cez deň už spolupracoval, tak v noci taký rozospatý pri prse len plakal. napokon si zvykol, naučil sa a cievkovali sme sa cca 4 mesiace (posledné dva mesiace už iba 1x denne). držím palce 😉
@lin123 s cievkou potrebuju rodicia "specialny druh" trpezlivosti 😉, ale co je mozno pri cievkovani najdolezitejsie je mat stale na pamati, ze cielom je, nech sa dieta cez cievku nauci papat, nie nech sa cez cievku napapa. to plati hlavne vnoci. ked som videla, ze malej to nejde, ze sa trapi, tak sme papinku pekne dokoncili flaskou, a tym jej voci cievke nevznikla averzia a priseil den, ked vpohode cez cevku, teda po prste vypila svoju davku a prislo jej to normalne. my sme prve dva tyzdne od zacatia efektivej pomoci iba cievkovali, lebo mala a prsnik= hysteria 😅 a popritom, co je nesmeirne dolezite som ju nechavala ne sebe spinkat -naholo aj ja aj ona. teraz je to narocnejsie, ale da sa to s rozopnutou koselou a na nejaky casovy usek noci a cez den som ju co najcstejsei teiz mala na sebe na nahato (v satke), teraz to asi velmi nejde, tak opat aspon na nejaky casovy usek, ale hlane, ak to pojde, maj babulku co najcastejsei na sebe a spinkajte spolu v jedenj posteli. toto su vsetko veci, ktore pomahaju babatku sa a "zamilovat" do prsnika. Moja hanka, ked sa prisala na prsnik, tak sem odvtedy cievkovali tusim uz iba 2x, ale nervy boli, lebo sa este museal ucit spraven sa prisat a ja som mala prsniky vyrazne postihnute kvasinkami.. takze ta bolest bola dooost veelkka 😝 , nuz ac jaj, doverne poznam, co je to spat 1,5-2h v noci a potom cez den mat revuce babatko az do noci, teraz mi je zahadou ako som to vobec zvladal a prezila. casto ma mm nasiel, ked priseil z prace, placucu, do pol pasa holu, s nahatym vreiskajucim babatkom, neumytu, nenajedenu, v neupratanom, neustlanom.. nerada spominam na tie casy, ael dobra sprava je - bude lepsie, psotupne krok za krokom. nevdavaj to, si na dobrej ceste a si uzsna matka a mam pred tebou hlboku uctu, ze si do tohto procesu isla, lebo sama viem, ake je to narocne.. drzakj sa, a ozvi sa, ako sa vam dari a odkaz svojmu muzovi, nech ti je teraz velkou oporou a ze moze byt na teba naozaj velmi hrdy! 😵 😵
@lin123 ahojky, mne sa mliecko pustilo az skoro po tyzdni, takze mala bola v porodnici len na UM a flasi - velka chyba, ked sa mi potom prisala tak to mala miesto dudlika, ja som z toho mala rozkusane bradavky, ktore sa hojili vyse dva mesiace, navyse som este mala malo mliecka teda hlavne vecer, volali sme LP a ta mi ukazala cievku a neviem si to vynachvalit, je to uzasna vec, flasu som prestala davat, nahradila cievkou s nutrilonom ked bolo treba prikrmit takto sa aspon prsnik stale stimuloval, aby vedel kolko mliecka sa ma zase urobit...mala ma teraz uz 6 mesiacov a paradox je ze ked som jej chcela dat flasu s cajikom (uz sa prikrmujeme tuhou stravou) tak ju vobec nevedela chytit :D len sa s nou hrala a potom zacala jazyckom vyhadzovat :D ....takto fungujeme az doteraz ale oproti zaciatku cievku pouzijem uz max 1-krat za den aj to iba pred spanim aj to nie kazdy vecer 🙂 ked zaspinka o tej cca 20:00 do 07:30 pyta tak 1-2-krat a to sa mi mliecka v noci pekne urobi az niekedy mam hrce takze sa len nacucka a spinkame dalej 🙂....ked budem mat druhe tak do porodnice pojdem urcite aj s cievkou, uz ziadna flasa :D nie ze by som nebola za flase ale mala fakt potom neotvara poriadne pusinku a vysledkom bolo pomale nastupenie mliecka a bolave bradavky....tak drzim palce aby ste sa poriadne rozkojili a vela trpezlivosti s cievkou lebo tej je treba najviac 🙂
Ahojte. Viete mi dat nejaky kontakt, alebo obchod, kde mozem kupit novorodenecku cievku? A ako to vlastne funguje? Jedna cievka na jedno dokrmenie a potom sa vyhodi alebo sa to ta pouzit viac krat? A aka dlzka je v jednom balicku?
@eveenka dakujem za odpoved. Len sa mi to nezda,ze sa to nema ako sterilizovat,predsa len,novorodencom by sa malo. To preplachnutie sa mi zda malo. Ale zas zakazdym pouzit novu cievku je tiez asi nerealne. Laktacnu poradkynu v okoli nemame, najblizsia je snad 40km,tak je to trosku komplikovane. Ale skusim.
@cabby88 Dokrmovala so cievkou tri mesiace. POradila ti to laktacna? Lebo mne povedala takto: ku kazdemu kojeniu pridat po cievke asi 30 ml mlieka (UM alebo odsate). Je to lepsie ako jednorazovo 100 ml. Nejde iba o to, aby sa babo najedlo, ide aj o to, aby sa takto povzbudene zacalo viac snazit a stimulovalo tvorbu mlieka. Ono nerozlisuje, ci ide mlieko z prsnika alebo z cievky. Preto nie cievka po prste, ale na prsniku, takpovediac simultalne v case kojenia. V noci samozrejme nie. Komu by sa chcelo. Ako pisem,po trochj mesiacoch som cievku zrusila, ale pridala som preistotu dve kojenia, pre istotu aby dieta nehladovalo. A zafungovalo to. Popri tom samozrejme vsetky mozne ine opatrenia na zvysenie mlieka - ako pisu dievcata vyssie.
@cabby88 za seba ja pouzivam ale nie na prsniku dost to bolo tazke urobit teda u mna, a tak pouzivam na prste od medely.... kojenie ma boli a tak to robim aspon takto... a zaroven melu ucim ako presne ma tahat cez prst sa nauci skoro kazde dieta ako reedukacia ako spravne s aprisat....
jasne je to zdlhave ale apson nestrati schopnost sa prisat na prsnik.....
co s atyka costi a motilium , pozor ak sa dostane ku lekarke sprava ze v francuzsku je tento liek uz na ciernej listine abude uplne stiahnuty s trhu tak neviem ci predpise, ale drzim palce... ja osobn etu v fr neozem ku nemu dostat a tak objednavam z belgickych on line lekarni.. 😉 😀
Ahojte. Mam jednu technicku otazocku. Mam doma cievku na dokrmovanie a chcem sa spytat, ci ten plastovy koniec tam mam nechat a strcit do do flase s mlieckom alebo ci ho mam odstrihnut. Dakujem za radu, chcem byt teoreticky pripravena.

@ferihegy
@cabby88 Ďakujem! 🙂