Som bezmocná z kojenia

tansulinka
5. jan 2015

Ahojte maminy, mám doma mesačnú dcérku. Na začiatku sme mali problém s vpáčenými bradavkami tak som skúsila klobúčik aby mi malá pomocou neho vytiahla bradavku. Vždy keď sa malej podarilo vytiahnuť bradavku,klobúčik som odložila a snažila sa aby sa malá pekne prisala. Niekedy sa zadarilo niekedy vôbec a vtedy som ju nakojila cez klobúčik. Avšak počula som že sa znižuje tvorba mlieka. Rozhodli sme za preto že pôjdeme za laktačnou. Klobúčiky sme úplne odložili a kojila som bez nich,trápenie a kojenie cez slzy však vyzeralo že stojí za to a zdalo sa že malá sa naučila pekne prisať. Opak bol však pravdou a malá mi znova "obhrýza" bradavky. Niekedy sa krásne prisaje, chvíľu pekne ťahá no potom ťahá len bradavku čo je neskutočne bolestivé,keď ju dám ale preč od prsníka spustí plač. Mám doslova strach priložiť si ju k prsníku. Okrem toho že sa mala nechce správne prisať, tráli ma kandida a aj mastitída. Takže okrem hodinového kojenia s ustavičným vyberaním psníka a snažením aby sa malá chytila musím stále odstriekavať a natierať prsníky. Som už vyčerpaná a neviem čo mám robiť . Navštevujeme stále laktačnú no malej to stále nejde. Trápiť sa ďalej alebo sa mám vrátiť ku klobúčikom? Máte niektorá podobné skúsenosti ako ja? Ďakujem za rady.

tansulinka
autor
6. jan 2015

Veľmi ste ma povzbudili! Ďakujem každej za rady a skúsenosti, ktoré máte. Cítim sa lepšie a netrápim sa už preto toľko. 🙂

sharlotta
6. jan 2015

Neviem, ci ma este zmysel k tomu este nieco dodat...len tolko, ze prve 2-3 mesiace ma zena nadprodukciu, kym sa tvorba mlieka neustali a ponuka sa neprisposobi dopytu. No kazdy podla vlastneho uvazenia...

ivetoy
6. jan 2015

KLOBUCIKY JEDNOZNACNE...KYM SA ZAHOJIS A MALA SA TI NAUCI AJ PORIADNE SA PRISAT KEDZE KLOBUK JE VELKY....U NAS FUNGOVALO..LEPSIE KLOBUK AKO NIC!!!!

evitka83
13. jan 2015

@tansulinka spokojna mama = spokojne dieta, rob to tak ako to tebe vyhovuje. Laktacne poradkyne su fajn, ale ak to nejde, tak to nejde. Ak vam to funguje s klobucikmi, tak s nimi pokracuj, ked mliecko nebude, tak nebude. Svet sa nezruti, ked za kazdu cenu nebudes dojcit ako to robili nase prastare matere 🙂 Mne tiez tlacili do hlavy laktacne poradkyne a lekarky, ze nie je mozne aby sa mala nevedela prisat, alebo ze zena nema dost mlieka, ze je to len nespravna technika dojcenia atd atd...no kecy, my sme boli priklad toho, ze to tak skratka moze bt a viem, ze je vela takych kociek...3 mesiace som si odtrpela, lebo som si myslela, aka ja som neschopna, mala sa nechcela prisat, potrhane bradavky, odsavanie, malo mlieka atd. aj tak som musela prikrmovat, potom som to vzdala a presla uz len na umele mlieko a boli sme spokojne obidve. Skratka kazdemu vyhovuje nieco ine...rob to tak ako to vyhovuje tebe a mysli ajj na svoju spokojnost. Inak na tie bolave a poranene bradavky mi hodne pomahal krem na bradavky z aventu, ma aj znecitlivejuci ucinok, ked mas poranene bradavky a kojis, alebo odsavas a velmi rychlo hoji. Drzim palce

tansulinka
autor
14. jan 2015

Tak ja som sa trápila lebo aj mne laktačná hovorila, že malá sa musí chytiť len ja sa to musím naučiť. A keď to nešlo cítila som sa bezmocne, nevedela som či naozaj som neschopná alebo kde je problém. :-/ Mala som aj hnev na malú,že je pohodlná a nechce sa jej,potom som zas mala výčitky že som bola nahnevaná na také malé stvorenie. Jednoducho toho bolo veľa.
Ale čo musím povedať malinká sa mi teraz krásne chytá. Je pravda že niekedy je cicík cumel a vtedy jej ho hneď vyberiem ale ak by to takto pokračovalo a takto krásne sa chytila bola by som taká šťastná!!!!
A skúsim ten krém z Avantu,dúfam že pomôže. Počula som že inak sa musí ísť na antibiotiká čo by som moc nechcela. A vraj pomáha aj fialová vodička čo sa dáva bábätkám na žabu.

stefi105
20. jan 2015

@tansulinka vobec sa s tym netrap. Mne s malym tiez neslo dojcenie a to od sameho zaciatku. Co som sa natrapila, snazila ho dojcit cez bolest, cez slzy .... a ku koncu som bola uplne vycerpana a to som mala sama so sebou dost co robit ked som bola po cisaraku. Co som mohla som preto odsavala a davala malemu a pomedzi to aj Bebu. Nestoji to za to aby ste sa obaja stresovali. Teraz ma maly 3,5 roka a je z neho chlap ako hora, je zdravy a vsetci sme spokojni. Rob to co ty sama citis ze je spravne a ignoruj premudrelcov co mudruju urob to ci ono .... Nech sa vam obom dari a nech ste spokojni a stastní ....

sunny3
20. jan 2015

Kamaratka kojila s klobucikmi obidve deti 2roky.

sunny3
20. jan 2015

Avent klobucik cislo19 pouzivam ja.

tansulinka
autor
20. jan 2015

@stefi105 Ďakujem krásne za povzbudenie 🙂 momentálne nám to už ide tak dúfam že už nastálo. Vedela som že s kojenim budú problémy ale že až tak...

tansulinka
autor
20. jan 2015

@sunny3 mňa nastrasili tým že budem len ma 3mesiace

tansulinka
autor
20. jan 2015

@sunny3 ja som tiež z avantu vraj sú najlepšie

stefi105
21. jan 2015

@tansulinka Drzim palce.

margaretka84
21. jan 2015

@tansulinka necitala som predosla prispevky, ja som tiez prezila pataliu s kojenim, trvalo to cele dva mesiace a v osmom tyzdni sme sa konecne rozkojili...davaj si tie klobuciky, mne ich tiez v nemocke neodporucali, ale nebyt nich, uz davno nekojim...kojila som s nimi CELE dva mesiace a na mnozstvo mliecka to nemalo ziadny efekt, boli super. Az po dvoch mesiacoch som bola schopna ich odlozit, teraz ma maly styri mesiace a kojime uuplne bez problemov...

sunny3
23. jan 2015

Moja ma 7mesiacov, ked bola mensia pouzivala som ich skoro stale. Teraz sa napapa s aj bez klobucikov, pouzivam ich hlavne, ked je nervoznejsia a nejde jej papkanie, alebo ked vecer zaspava. Mam 2klobuciky a prevaram ich vo vriacej vode min 5 minut kazdy druhy den pre dezinfekciu, tiez s dudlikmi. Mame avent dudlik ale len na spanie.

wanda123
19. feb 2015

@tansulinka ahoj, netrap sa,kludne koj s klobucikom.

tanicka16
12. okt 2019

Určite by som sa vrátila ku klobucikom, dôležité je že ho nakojite .

evittam
12. okt 2019

@tanicka16 Hadam uz dávno nedojci...😀😉

terka224
12. okt 2019

Aj ja mam mesacnu dcerku (skoro) a kojim len s klobucikom. Inac nam to nejde, vyskusala som bez ale je z toho len velky krik. Tak ked to malej takto vyhovuje, tak budem kojit takto. A ze by som mala malo mlieka kvôli tomu sa mi vôbec nezdá.

terka224
12. okt 2019

@evittam jaaj🤣🤣

klodike
12. okt 2019

@tansulinka ja som dcérku kojila 15 mesiacov a iba s klobucikom nikdy nebol problém s tvorbou mlieka. Možno sa ti cez ten klobúčik pekne napapa a nebudeš musieť prikladať tak často.. Držím palce

lienka0078
12. okt 2019

Ja som mala to isté...malého som kojila 6 mesiacov s klobucikom.potom prešiel na fľašu. Nič hrozne...keď to nejde tak to nejde....určite by som sa tým netrapila. Skôr stratíš mlieko z tých stresov a placu...kašli na to.daj klobucik a budete obe spokojne

tanicka16
12. okt 2019

@evittam Jeeminky som si nevšimla že to je starý príspevok 😂 pardon, hádam nie 😂

domynyka09
4. apr 2020

@tansulinka ahoj no je toto už síce neaktuálne,, ale zaujíma ma ako si dopadla? Ja mam ten istý problém momentálne tam tu luskam jeden príspevok od druhého, snažím sa zistit ktoré klobúčiky vyskúšať. Maly ma síce 3 mesiace už ale mam za sebou tri zápaly prsníka a. Momentálne červene pálivé, svrbiace bolave bradavky. Robíš sa mi aj také šupinky, akkk chrasticky. Hlboke ragady sa mi podarilo zahojit ale začali sa mi včera robiť ďalšie nové. Tiež už som zúfalá z toho. Neviem si to zahojit skúšala som už všetko možné. Teraz sú na rade klobúčiky že by sa mi zahojika aspoň ta kandida, lenže malý sa mi asi aj zlé prisava, lebo take krvné podliatinky sa mi robia, a vôbec ho to neviem inak naučiť. Tiež som už z Toho riadne na nič. Nechcem prejsť na to umelé mlieko ale neviem si poradiť ani s týmto zatiaľ. Ale verím ze to nejak zvládnem :/

lala123
4. apr 2020

@domynyka09 skúsila si si dať niejaku masticku na tu kandidu ja som si davala candybene a pred kojenim som umyla.Tiez som vysadila sladke aspoň na týždeň pridala jogurty a probiotika

lala123
4. apr 2020

@domynyka09 a ešte má napadlo na ragady, ktoré sa opakovali často som si po dojčení kvapky pamycon kvapky....je to bludný kruh cez tie ragady keď sa ti vkuse dostáva infekcia preto mas aj zápal prsníkov preto skús najpr tie bradavky dať do poriadku

lala123
4. apr 2020

@lala123 A ešte má napadlo ak nemáš pamycon tak skús framykoin masť ale pred dojčením zotri...mne to poradila kamoska pediatrička a pomohlo

luciannka83
26. nov 2020

Kojenie s klobucikom je ako keby mala pila z flase. Ide o iny typ sania. Takto ju pomaly odstavis. Ked mas dost mlieka este skus zabojovat, pripadne nekojit a odsavat, no to je masakwr vkuse odsavat. Okrem toho dojcenie plni aj inu funkciu ako len to, ze sa dieta naje. Tu si musis zvazit co ti to dava a co ti to berie.

luciannka83
26. nov 2020

Vidim, ze tu je kopec laktacnych poradkyn😅 ktore maju skusenost maximalne so svojimi detmi. Mozno sa rady laktacnych poradkyn zdaju striktne a sialene ale tie baby vedia z dlhodobeho hladiska aky to moze mat dopad, aj ked na zaciatku sa to tak vobec javit nemusi. Ja som si wvoje s kojenim odskala a mozem povedat, ze keby som ich pocuvala, tak som mohla kojit rozhodne dlhsie, no tiez som mala ,,svoju,, hlavu.