Spôsobuje cumlík popri dojčení problémy?
Ahojte
Mám 3 mesačnú plne dojčenu dcéru, cumlík mala raz v pôrodnici kde jej ho sestričky strcili ked ju brali na vyšetrenie a plakala.. odvtedu nie, doma sme ešte par krat skúsili ale len ju to rozčuľovalo a vypluvala ho.
Prvý syn bol tiez plne dojceny do 13m a cumlík mal do 2 rokov potom už len na spanie a dojčenie nam to našťastie nijako negativny neovplyvnilo.
Teraz pri dcérke vidím že by nám pomohol hlavne čo sa spania týka, nechcem nim nijako oddtialovat dojčenie ale dať jej ho po dojčení len na spanok no zatiaľ stále odolavam ☹
Veľmi si zvykla spat na prsníku pokiaľ ma bradavku v ustach pospi aj hodinu, hodinu a pol.. sem tam podudluje sem tam sa jej spusti mlieko aj sa napapa lenže keď vyberiem hneď je hore.. deje sa to iba cez denne spánky v noci nakojim vyberiem a spi v pohode sama.
Nedokážem s ňou niekoľko krat denne hodiny ležať v posteli.. kašlem na varenie, upratovanie o to mi nejde.. ale vo vedľajšej izbe mam ešte syna ktorý ma potebuje a ktorého nechcem celý deň nechať len čakať kedy sa mu budeme môcť venovať :(
U nas to pri 3 detoch problem nebol. 4. dieta dudel nechcelo, to problem veru bol.
Nevidela som žiaden problém.. Kojila som skoro 2 roky a dcéra mala cumlík ešte pár mesiacov po tom, ako som ju odstavila. Ale švagrina nedávala cumlík a tiež hovorí, že možno je škoda, že jej ho nedávala, lebo presne sa teraz na ten spánok sťažuje, že niekedy by možno stačil cumlík a tak musí stále kojiť aby opäť zaspala...
@anonym_autor ja mám tri exempláre ako príklad, moje dieťa aj sestrine deti, všetky mali cumlík a všetky sa dojčili, dve do jedného roka, a jedno do dvoch rokov.
Moje dieťa malo dudel už v pôrodnici, nebol žiadny problém
Dojčíla som rok a pol
@anonym_autor Nasa mala na Neo dudel, doniesli ju s 3 dudlami na izbu, ked uz mohla byt so mnou. Rozbehali sme kojenie, ale dudel ako bola so mnou uz nechcela. Vyplula a bolo. Teraz uz vobec nechce a tiez neni fanusik prsa v puse. Ona sa nakoji a dovi. Syn dudloval prso, dudel vobec nemal, nechcel. Jeho som kojila 3,5 roka
@anonym_autor tak dudel by som dietatu nerobila, ani keby to znamenalo stratu mlieka a ukoncenie dojčenia. U nás to vplyv nemalo žiadny, chmeľ bol od narodenia a kojila som dlho

tak s tym cumlikom je to fakt pri kazdom dietati inak, niektore ho hned beru, niektore ani po par mesiacoch nechcu. u vas je super, ze dojcenie ide bez problemov, takze nemusis mat vycitky. co sa tyka spania, skusila by som dat cumlik len ked je mala fakt ospala a uz dojcenie ma za sebou, a nechavat pomaly si zvykat.