Správne zmanažovanie kojenia a odchodu od bábätka

kikidee
18. feb 2018

Ahojte maminy, mozno sa vam bude zdat moja otazka uplne odveci, ale neviem si to sama nejako predstavit. Coskoro budem musiet odist od svojej dcery, ktora je plne kojena a nicim nedokrmovana, na cely den na skolenie. Viem ze su maminy, ktore v pohode nechaju svoje babo napr. v noci na starost muzovi alebo mame, aby si oddychli. Mlieko si odsaju a nachystaju do flias. Mne len nejde do hlavy to, kedy to mlieko odsavaju, kedze moja mala mi vacsinou pocas kojenia vyprazdni prsnik (este mam druhy plny, tak to by som chapala), ale ked jej pozrebujem nachystat mliecko aj na 3-4 krmenia? A co potom, pocas toho obdobia nekojenia.. ved moja ked potiahne viac ako 4 hodiny (obcas), prsniky mi idu prasknut ako su naliate. Navyse odsavanim sa aj zvysuje tvorba mlieka, preto si neviem predstavit, ked budem od rana na skoleni, co budu robit moje prsia cely den.. nejaka prakticka skusenost?? Vdaka 🙂

tami2014
18. feb 2018

Ja mam len 3hod skusenost, ked som sla na kontrolu po sestonedeli. Mlieko som odsala aj den dopredu. Dala som ho do chladnicky. U nas vsak nastal problem, ze deti do ust flasku nevzali. Mama im davala mlieko lyzickou.
Ked som sa vratila domov, cele tricko som mala mokre. A to som mala aj prsne vlozky. Moc som neporadila.....kazdopadne drzim palce nech to zvladnete.

skjatqo
18. feb 2018

Zobrat dieta so sebou. Dcerka moze byt s niekym blizkym a vy si odskocite ju nakrmit. Kazde skolenie musi mat aspon fajciarsku prestavku.
Ak nikdy nepila z flasky, je dost mozne ze sa na cumel bude pozerat, zasmeje sa a nestrci ani do pusy.

juditka_d
18. feb 2018

1.kup si sacky alebo nadobky na materske mlieko do mraznicky
2. Mliecko zacni zbierat aspon tyzden vopred - cez den pomedzi kojenie odsavaj a to co odsajes daj vecer do sacka a do mraznicky. Na druhy den zasa odsavaj a vecer odsate daj do mraznicky. Takto si postupne nazbieras mliecko co pokryje celodennu spotrebu kym budes prec.
3. Vecer pred skolenim vyber mliecko z mraznicky a nechaj ho volne rozmrznut aby bolo nachystane uz na rano. Po rozmrznuti ho skladuj v chladnicke.
4. Pocas skolenia si odskoc na toaletu aspon kazde dve hodiny a mliecko si rucne odstriekaj do nejakej nadobky. Aspon tak aby sa ti uvolnil tlak v prsiach a aby ti nepretekali.

siska53
18. feb 2018

@kikidee no odsavat popri dojceni,aby si mala zasobu. Cibale dieta bude pit z flase? 4dni som bola v nemocke,odmietala.. 2x minjubpriniesli na dojcenie,potom uz nie. Tak som si odsavala..
Ak ide o 1den,no jedine cez pauzy si ist poodsavat na wc..povytlacat.. Inak to nevidim.. Potom budes pokracivat v dojceni...

deti95060810
18. feb 2018

ja som to zažila, chodila som do školy....aj na celý deň. Takže mlieka som mala strááášne veľa, odsala som a dali sme do chladničky....mama dávala vo fľaške.... keď som prišla, pokračovala som v kojení....mne išlo veĺmi ľahko mlieko, dieťa vždy rado chytilo môj prsník....
Samozrejme zo školy som chodila s obrovskými prsiami, mokrými tričkami, nosila som si aj náhradné tričká.....

saurian
18. feb 2018

Mlieko odsat dopredu a dať do mraznicky sa dá, ale nechať nevyprazdnene prsia cely deň je problém; aspoň u mna bol - nachystala som mlieko a spokojne šla na cely deň do školy... po pár hodinách som však musela utekať domov čo ma nenormálne boleli a potrebovali “vyprázdniť”... takze keď som chodila na cely deň do školy tak manžel s malým cez obedovú prestávku 50km za mnou do školy a cez obed som nakojila... 🙂 D-) D-)

kikidee
autor
18. feb 2018

Noo, takze tak ako som aj myslela. Len mi to prislo zlozite. Baby co ste chodili do skoly, klobuk dole... to by som nedala 🙂 samozrejme ze flasku vyskusame predom, ci ju vobec prijme tak ako pisete.. ak nie tak mi ju manzel donesie na kojenie, nastastie sa to da. @deti95060810 bodaj by to tak bolo aj u nas, ze by nebol problem ani s flaskou ani s prsnikom potom..dakujem za vase skusenosti 🙂

zeytin
18. feb 2018

Muž mi nosil malú na prednášky na kojenie 😉

lindt
18. feb 2018

aj ja mam v zivej pamati, ako som profesorovi na VS vysvetlovala, ze budem meskat na seminar po prednaske -4 hodiny s nim a pauzou 10min.,lebo musim nakojit 3mesacnu dcerku. pan profesor mi vyrobil nezabudnutelnu scenu pred vsetkymi spoluziakmi, ze to nemyslim snad vazne, ziadne kojenie, ale dojcenie 😃😂😂😂😂😂😂😂. Krvi by sme sa mi nedorezali v tej chvili, cela miestnost otocila hlavy na nas a p.profesor mi stihol dat prednasku o bohemizmoch, kedze kojit sa povie pocesky. a problem s tym nemal. uzavrel to slovami, proti prirode nic nezmozeme. bolo to na prednaskach na pedagogickej fakulty-dejiny slovenskeho jazyka. 😂😂😂😂to iba na odlahcenie.

janinah
18. feb 2018

By som sa vybodla na celé školenie,teraz som matkou ....

kikidee
autor
18. feb 2018

@janinah to je pravda, ale ide o skolenie ktore sa robi len raz rocne a zabezpeci mi pracu, vdaka ktorej budem mat dostatok casu na rodinu a nemusim sa vratit do zamestnania a dieta dat prilis skoro do skolky ci jasli 😊 pokial sa to da riesit, je to super.. keby sa nedalo, dcera je urcite prvorada💜☺️