3-týždňové bábätko stále plače a neustále sa chce dojčiť, čo s tým?

pauli_cka
16. jún 2019

Maminky,viete mi z vlastnej skúsenosti poradiť, prosím? Mám 3-týždňového synčeka,ktorý chce stále sať mlieko z prsníka. Plánovala som už v tehotenstve dojčenie na poziadanie ale vôbec som netušila že to bude tak často. Malý sa nevie upokojiť inak než na prsníku. Vypije veľa,zaspí ale o chvíľu je hore a zase spustí príšerny rev a dožaduje sa mlieka. Zase vypuje,chvilku je klud a tak stale dokola. Nosim ho v satke,kde bol spociatku uplne megapokojny,ale v poslednych dnoch sa mu nepaci ani tam. Znova ho musim dojcit uz pri viazaní satky aby sa ukludnil a potom zas a znova aj v satke. Bojim sa,aby to nemalo zly vplyv na jeho brucho ked tak casto pije. Navyse je cely dravy pri tom,nedajboze ze omylom pusti bradavku,to ho ide roztrhnut aby sa zase prisal. Mimo šatky nam place stale,uz fakt neviem co mam robit 😞 Je to len take obdobie? Laktacna mi povedala ze on este stale spracuva porod, je to ozaj mozne? Ako upokojit vecne nervozne dieta?? Navyse sa po kazdom dojceni zacne syrasne pucit az je cely cerveny,potom z toho place a ukludni ho zas len prosatie... pomooc

alchemilkazltozelena
16. jún 2019

@pauli_cka nepotesim ta..ja som dceru kojila kazdych 20 minut, v podstate 3/4 dna som prekojila, az casom sa to trochu posuvalo, ze vydrzala pol hod, potom 45 ninut a ked vydrzala hodinu bolo to pre mna super pocit..neviem co poradit, ale ako vidis, nie si jedina..

klodike
16. jún 2019

@pauli_cka stačí vydrzat. Boli obrovske horucavy a to je pre to male telicko velmi namahave. Doplnalo stale tekutiny a hlavne sa cucanim ukludnovalo kedze nepozna iny sposob. Moja mala ma uz 15 mesiacov a tiez bola v tychto teplach nervozna. Uvidis to sa upravy len to chce cas. Drzim palce 👍

pininka1
16. jún 2019

Podľa mna sa to upraví keď nebude tak horúco. A aj to si myslím že v tej šatke pri tebe mu teplo je. Skúsila by som inú metódu dať ho spinkať inam. Ale inak aj moja si v lete hlavne vonku pýtala aj kazdych 20 minút.

diewcatqoo
16. jún 2019

Nosenie v satke je fajn, ale v 35 stupnovych horucavach ti muselo byt na umretie, ci nie? A to malicke telicko, ktore nema takmer ziadnu termoregulaciu... Necuduj sa, ze sa nechce nosit v tychto teplach.
Pocas sestonedelia je normalne, ze deti chcu byt nonstop na prsniku. Neboj, ono sa tie intervaly budu postupne predlzovat.
Treba vydrzat, este si kratko po porode, hormony pracuju na plne obrátky a aj to babo potrebuje cas, aby sa spamatalo, ze uz nie je v brusku.

zeytin
16. jún 2019

Daj mu cumel 😉

kristina2412
16. jún 2019

@pauli_cka ja som mala niečo podobné,dcéra sa narodila minulý rok v lete a tiež chcela byt skoro nonstop prisata...ale ako rástla,ten čas sa skracoval a na jeseň som už dojčila každé 3 hodiny. Viem že to nieje nic moc,a si asi z toho zúfalá a unavená a dokopy okrem dojčenia cez deň nič nespravis ale je to len také obdobie,treba vydržať,bude lepšie.

nini1010
16. jún 2019

Mna napadlo,ze ci mas ozaj tolko mlieka ako si myslis.Skus si odsat kolko odsajes na jeden sup.moja presne toto chvilu robila ze furt len prso prso dookola a ked som si skusila odsat tak skm zistila ze tam nie je takmer nic cize len dudlala par prvych cvekom ale nemala co papat.

diewcatqoo
16. jún 2019

@nini1010 toto nie je velmi dobra rada.. pretoze ty si realne nikdy neodsajes tolko, kolko si vytaha babatko. Ja som stale odsala max 20ml, priton syn prospieval dobre a vedela som, ze si vie sam vytiahnut ovela viac.
Ale je mozne, ze autorka nema az tolko mlieka ako si mysli.. resp babo je mozno zle prisate a dudluje naprazdno. V tom pripade treba sledovat, ci babo prehlta. Najcastejsie ale tak male babatka jednoducho potrebuju citit blizkost matky a tak chcu byt na prsniku, kde im je najlepsie. Ved sa aj hovori, ze 3 mesiace po porode znamenaju pre babo ako keby dalsi trimester, kedy si babo zvyka na to, ze je uz von z bruska 🙂

nini1010
16. jún 2019

@diewcatqoo a preco by nebola???moznosti je vela tak neviem preco povazujes svoju radu za pravdepodobnejsiu.ja popisujem moju vlastnu skusenost.

diewcatqoo
16. jún 2019

@nini1010 ja ta neodsudzujem, ani nepisem, ze nemas pravdu, ani sa nenadradujem, ze moja rada je ta jedina spravna. Prave naopak, suhlasim s tebou v tom, ze autorka mozno nema tolko mlieka, kolko si mysli. Preto netreba byt hned utocny davat milion otaznikov.
Ale jednoducho je fakt, ze odsavacka nikdy neodsaje tolko, kolko si dieta vytaha samo, pokial je dobre prisate. Ak ti odsala dostatocne mnozstvo mlieka, je to fajn. Ale moze sa stat, ze autorke odsavacka odsaje tiez minimum mlieka, pritom bude mozno mat ovela viac mlieka ako odsaje odsavacka a bude stresovat.Ved to pozname, ake su hormony po porode zblaznene.

katrin21
16. jún 2019

@pauli_cka nerobi si z teba dudlik??? Skus najst taky,ktory mu bude vyhovovat / napr makky latexovy,MAM je fajn/ a daj mu ho ,nam trvalo 2 mesiace,kym sme nasli spravny.
Reci,ze dudel kazi dojcenie, nech si nechaju dojciace fanaticky pre seba, clovek potrebuje mat aj chvilu kludu a nie mat dieta nonstop na sebe. Verim,ze najdete nieco , co vam pomoze.

Este ma napadlo, ze ci mas dost mliecka..lebo svagrinin maly bol takto skoro pol roka hodinu /!!/ na prse a o hodinu zas hodinu, a ona mala malo mlieka,vedela to.. ale strasne chcela dojcit, tak len lezala cele dni pri nom a kojila ho a muz robil doma vsetko..🙈 a aj tak musela potom zacat davat ak UM.. ale hlavne robila tu chybu,ze ho nechala zaspat pob15 min. A neodpojila ho,ale lezala dalej...po 10 minutach zacal zas tahat a takto dookola hodinu, alebo aj hidinu a pol.. cele zle. Ale tak bola to jej vec, ja by som to ale nezniesla takto. Ved sa od neho nemohla pohnut. X krat som ju volala ku nam,ale nemohla " lebo ona koji stale".

tinadeville
16. jún 2019

moj maly je tiez stale na prsniku, je to normalne (je teplo, chce kontakt, je to cesta adaptacie na vonkajsie prostredie). Mlieka mam dost, az moc, pribral uz skoro 2 kg a to ma 5 tyzdnov. A odsajem si max 40ml elektrickou odsavackou ;)

pauli_cka
autor
17. jún 2019

Mlieka by som mala mat dost,vidim ako babo saje,az mu to dakedy vyteka von z pusy. A ked som si skusala odsavat (ručne) tak toho bolo ozaj požehnane🙂

katrin21
17. jún 2019

@pauli_cka tak potom ho ale nemaj hodinu na prse...ked mas pocit ze papa dost ,ked je zas po chvilke nekludny daj mu dudlik.. a reci laktacnej ,ze spracuva porod.. 🙈🙈🙈ani nejdem komentovat...

zabina27
17. jún 2019

Akože áno, bábo potrebuje mamu, ukľudnovat, piť v horúčavách, ale keď stále saje, kedy preboha to má to malé bruško čas priebežne stráviť?! V horku v šatke? Komu by sa to páčilo zbytočne sa variť? Keď potrebuje cucat, treba nájsť a dať cumel (na cumli kojenie nestroskota, aj keď kojofilky tvrdia iné) a pokúšať sa bábo zabaviť inak, fakt hlavne kvôli tomu tráveniu. Ľahnúť si vedľa neho, nechat ho vetrať sa, ukazovať veci, spievat alebo bars nahlas čítať časopis, čím ďalej viac vníma a dá sa zabaviť inak ako prsom v puse...

pauli_cka
autor
19. jún 2019

@katrin21 dudlik dávam,ale nechce ho ☹

zabina27
19. jún 2019

@pauli_cka ma 3 tyzdne, pokial chces davat dudlik, aj na ten si musi zvyknut, pripadne poskusat ine znacky, nasi chceli len "mam", iny nie

katrin21
19. jún 2019

@pauli_cka moja nechcela 2mesiace..treba skusat dalej.... rozne druhy,typy,velkosti a materialy.. uz ked raz jeden chyti,treba ho pridrziavat a potom si zvykne...ja som mala doma slusnu zbierku,kym sme nasli.. ake si skusala??