Štrajk kvôli cumlíku

saraandsara
1. jún 2020

Ahojte, cca 4 den pozorujem ine spravanie u mojej 3.mesacnej dcery.
Pocas dna sa na prsnikoch velmi zlosti, place, odmieta ich. Akonahle jej dam cumlik vsetko ok. Cumel vyberiem a ponukmem mliecko zase velky plac. V noci to iste.
Laktaciu nemam znizenu a nespozorovala som ziadnu zmenu na toku mliecka.Cumlik nepouziva nonstop.
Bojim sa aby sa mi takto postupne neodstavila. Je to strajk a len vyzdrzat a prikladat? Viem, ze cumel moze urobit velke skody pri kojeni, ale je to dobry pomocnik (hlavne ak prve dieta potrebuje tiez pozornost).
Dceru nosim v satke, spime spolu, kojim na poziadanie ale na prsniku nikdy nezaspi alebo zeby len tak dudlovala.
Dakujem za rady a podporu

ajka0207
1. jún 2020

@saraandsara vyzera to na strajk kvoli cumlu, je mozne ze jej vadi tok mlieka, aspon mojej to vadilo, ja som skusala prikladat a preslo to same, ale teda nemali sme cumel.

saraandsara
autor
1. jún 2020

A este mam pocit, ze taha cumel namiesto prsnika aj ked je hladna.Cumel ma od 3tyzdnoch tak mohla uz na to prist, ze cumel nie je prsnik a ze nic nepotecie. Ako vyriesit tento zacarovany kruh? Mat ok dojcenie ale pouzivat aj cumlik na zaspatie

luba41
1. jún 2020

@saraandsara no nedá sa oboje..s cumlíkom bude len horšie, resp úplne odstavíš dieta - lebo nebudeš mat "nan nervy"....to že nevidíš, že ti klesla tvorba / ked si miesto prsníka dávala cumel išlo to postupne/, neznamená že neklesla ..dieta s cumlom nie je dojčené na požiadanie, teda dostatok mlieka sa netvorí..dieťa to vie - že mu tečie menej zo zdroja a hnevá sa..a už sa hnevá na všetko..strašne chce sa prisat ale na druhej strane prsník vyvoláva u neho odpor k "jedlu"..cumel ,flaša zahodit..

makova333
1. jún 2020

@saraandsara mas mudre dieta, nie kazde potrebuje zaspavat na prsniku. Nie je hladna, prsnik nepyta, chce len podudlať cumel. Ja som dojcila a dieta malo aj cumel a nemalo to vplyv na laktaciu, vztah dietata ku mne ani na nic. Pocuvaj svoje dieta a nevnucuj mu nieco, co nechce pokial si mliecko vypyta, pribera a nie je dehydrovane, tak neries.

emilka_1
1. jún 2020

@saraandsara bábo nepotrebuje byť nonstop na prse, potrebuje ale stále niečo sať, preto ten cumel. Nie, neovplyvňuje to laktaciu, ani sa neodstavi. Keby som môjmu nedavala dudel, tak mám bradavky ozuzlane do aleluja. Keď sa napapa, kľudne daj dudel, počúvaj svoje bábo 🙂