Stratím odsávaním mlieko?

ktochytavzite
25. apr 2019

Mate s tym skusenost?

lucyluv
25. apr 2019

Nie, dolezita je ale ako často budeš odsavat, aspoň raz za 4h by nemal byť problém. Moja mama si iba odsavala a bola ako dojna krava 🙂 ale ja som sa kojit nemohla kvôli razstepu. Lepšie je sice kojit s kontaktom, lebo na prsiach máš také zliazky, tie nejak komunikujú s detskými slinami a podľa toho sa aj prispôsobuje obsah mlieka potrebám bábätká.

veronikaszabova
25. apr 2019

@ktochytavzite druhy syn sa nevedel prisat - do pol roka som mu odsavala mlieko kazde 3 hodiny. Cez den, aj v noci.

ktochytavzite
autor
25. apr 2019

@veronikaszabova v noci sa mi nechce ale cez den sa snazin kazde 2hodky

ktochytavzite
autor
25. apr 2019

@lucyluv vdaka,no aj ich prikladam ale baby su z nemocnice navyknute na flasku a zas nemam xas ich kojit na poziadanie,rste aj dokrmovat musim.

lucyluv
25. apr 2019

@ktochytavzite niektoré ženy keď majú dlhšiu prestávku v noci od kojenia, alebo odsávania, tak o mlieko naozaj prídu, ale je to individuálne, každá má inú kapacitu. Drzim Vám palce, nech sa dievčatám darí 🙂

lenachmelikova
25. apr 2019

Ja odsavala 10 mesicu ale bylo to uz potom veeeelmi narocne... drzim palce 🙂

silesias
25. apr 2019

Môj je predčasné narodený plus mal silnú žltačku. Ak keď mi ho dali na prsníku vždy zaspal takže papal z fľašky. Odsávačka som pravidelne každé tri hodiny aj v noci. Do troch mesiacov už pil krásne z prsníka. Kojeny do 1,5roka ani som nedokrmovala, mlieka bolo dosť.
Samozrejme ak máš dvojky je to iné. Ale prikladaj oni sa chytia.

katkaxx
25. apr 2019

ja som odsávala pri obidvoch mojich deťoch...každých 6 hodín, pri každej do ich 1r. Mlieka som mala na rozdávanie aj pri takomto dlhšom intervale...je to individuálne.

ranya
25. apr 2019

@ktochytavzite ano,odsavala som pol roka kazde 3 hod cca s v pohode som mala mlieks az vela.potom som uz presla na umele..

pribinak
25. apr 2019

Určite aspoň 2x v noci mlieko odsaj. Lebo v noci sa tvorí prolaktín, hormón zodpovedný za tvorbu mlieka
Niektoré baby, napr moja sesternica odsavala mlieko pre syna rok

nikuskik
25. apr 2019

@ktochytavzite ja odsavam uz pomaly 4 mesiace.

nikusiak9
25. apr 2019

Ak v noci neodsavas stratis skoro. Lebo nvm ako sa vola ten hormon co ak nebudes odsavat viac ako 6h tak sa znizi mnoztsvo mlieka. Ja som 8krat denne 7mesiacov coato odsavala a ptm musela aj prikrkpvat a v 10mesiacoh uz bolo na jednu davku len 20-30odsatych tak som to vzdala

zuzana_j23
28. apr 2019

ja Mojej odsavam už 7 mesiacov... posledný mesiac už neodsvaam v noci ale prvé mesiace by si určite mala aspoň raz... a ak máš navyše tak mraziť... a určite si zaobstarať dobru odsávačku elektrickú na dve prsia naraz.. všeobecne sa odporúča nebyť bez odsávania dlksie ako 6 hodín... mám to aj na sebe odskúšané .. keď sa mi niektoré dni nechcelo potom za par dni mliecko kleslo tak som pridala odsávania a znovu som mala dost

zuzana_j23
28. apr 2019

A v noci sa tvorí najviac mlieka