icon

Striedanie materského mlieka s umelým

marttinaa
1. feb 2023

Ženy prosím Vás, co myslite je lepšie stidat dávať 2x denne MM a 6x denne UM alebo mam radšej uplne vynechať MM?. Posledné 2 dní sa mi podarilo odsat mlieko len na jednu dávku a zvyšok dna je na UM. Beriem Benedikt a Mama help ale mlieko sa mi netvorí navyše, dokonca ešte menej. Myslíte že mám úplne prestať dávať svoje mlieko a aby bol len na UM alebo mu nechať aspoň tu jednu dávku ktorá ako tak sa ešte nazbiera? Chcem sa opýtať aj Dr ale ideme k nej až 8.2. Ďakujem za rady 😊

dadka128
1. feb 2023

@marttinaa pokym mliečko máš prečo by si ho vynechávala... ja som mala tiez taky problém, malo mlieka ale zas mala som stresy to preto a dokrmovala som umom .. takze davaj aj svoje pokym mas

jaskolka
1. feb 2023

Pokiaľ máš mlieko, dovtedy dávaj.

evica17
1. feb 2023

ja som pri prvom mala takyto pripad, odsavala som, ale vzdy to vyslo na max dve davky, a zvysok um, ale ja som odsavala kazde tri hodiny. asi po tyzdni som to nechala tak, a bol len na um, bola som vycerpana z odsavania, a pri druhom so uz ani neodsavala rovno siel na um (kojit s ami zial nepodarilo, keby sa kojilo z orsnika tak v pohode by to bolo)

janickacrazy
1. feb 2023

@marttinaa ja pri treťom dieťati som v noci kojila a cez deň dávala UM, lebo v noci sa mi viac tvorilo a malý cez deň odmietal prsník, vydržala som to skoro 4 mesiace

flavia1
1. feb 2023

@marttinaa mne bolo povedané, že pomáha benedikt so senovkou, samotné vraj nie a musím povedať, že mne to zabralo veľmi rýchlo, treba aj naozaj veľa piť vody a naozaj sa rozbehlo. Ale ak chceš, aby sa ti mlieko tvorilo, prikladať malého čo najviac. Držím palce.

zuzka102
1. feb 2023

Jasne ze dávaj aj MM kým máš. Dá sa tak fungovať aj dlhodobejšie (napr. ja vyše roka pri oboch deťoch), že aj UM aj MM.

marttinaa
autor
1. feb 2023

@evica17 no mne malý od prvého dňa odmietal prsník. Chodila som k laktacnej poradkyňi a podarilo sa nám len raz prísat na cca 2 minuty aj to len s klobúčikom a potom zase nič. Takže musím len odsavat

marttinaa
autor
1. feb 2023

@flavia1 ďakujem 😊 tak malý mi prsník Odmieta hneď od prvého dňa a už aj laktacna poradkyňa mi povedala ze len odsavat 🤨malý ma 16 dní a mala som ho len raz prísateho aj to len cca 2 minuty a s klobúčikom, odvtedy ani raz sa neprisal a keď som mu skúšala dávať prsník tak hneď histericky plač

flavia1
1. feb 2023

@marttinaa to by mohlo byt tym, ze malo tecie a maly je hladny a viac ho to rozhneva. Moj maly sa tiez jedoval, ked mi neslo ako chcel. Drzim velmi palce, ale netreba sa dlho trapit. Vyskusat všetko mozne a ked to nepojde, tak nepojde🙂)

evica17
1. feb 2023

@marttinaa no to sme mali aj my taky problem ale ak vydrzis odsavat tak skus, len si premysli ci ti to za to stoji, ten cas, stres, nevyspatost a tak.

hilda08
2. feb 2023

@marttinaa benedikt sám o sebe nepomôže, jedine v kombinácii so senovkou

mareri
Odpoveď bola odstránená