Striedanie materského mlieka s umelým
Ženy prosím Vás, co myslite je lepšie stidat dávať 2x denne MM a 6x denne UM alebo mam radšej uplne vynechať MM?. Posledné 2 dní sa mi podarilo odsat mlieko len na jednu dávku a zvyšok dna je na UM. Beriem Benedikt a Mama help ale mlieko sa mi netvorí navyše, dokonca ešte menej. Myslíte že mám úplne prestať dávať svoje mlieko a aby bol len na UM alebo mu nechať aspoň tu jednu dávku ktorá ako tak sa ešte nazbiera? Chcem sa opýtať aj Dr ale ideme k nej až 8.2. Ďakujem za rady 😊
Pokiaľ máš mlieko, dovtedy dávaj.
ja som pri prvom mala takyto pripad, odsavala som, ale vzdy to vyslo na max dve davky, a zvysok um, ale ja som odsavala kazde tri hodiny. asi po tyzdni som to nechala tak, a bol len na um, bola som vycerpana z odsavania, a pri druhom so uz ani neodsavala rovno siel na um (kojit s ami zial nepodarilo, keby sa kojilo z orsnika tak v pohode by to bolo)
@marttinaa ja pri treťom dieťati som v noci kojila a cez deň dávala UM, lebo v noci sa mi viac tvorilo a malý cez deň odmietal prsník, vydržala som to skoro 4 mesiace
Jasne ze dávaj aj MM kým máš. Dá sa tak fungovať aj dlhodobejšie (napr. ja vyše roka pri oboch deťoch), že aj UM aj MM.
@flavia1 ďakujem 😊 tak malý mi prsník Odmieta hneď od prvého dňa a už aj laktacna poradkyňa mi povedala ze len odsavat 🤨malý ma 16 dní a mala som ho len raz prísateho aj to len cca 2 minuty a s klobúčikom, odvtedy ani raz sa neprisal a keď som mu skúšala dávať prsník tak hneď histericky plač

@marttinaa pokym mliečko máš prečo by si ho vynechávala... ja som mala tiez taky problém, malo mlieka ale zas mala som stresy to preto a dokrmovala som umom .. takze davaj aj svoje pokym mas