Tipy na dojčenie na verejnosti
Ahojte zienky. Podarilo sa mi so synom výlučne dojčenie (dcérka bola skoro od narodenia na UM) a už ide aj krajšie počasie, tak by sme sa radi vydali aj na výlety len lámem si hlavu nad tým, ako maleho dojčiť? Vždy mi ako naschval začne plakať od hladu u lekára, na prechádzke, v obchode atd. Zatiaľ som vždy išla do autá, nakŕmila tam (alebo som našla taký ten prebaľovací kutik), ale nie vždy bude taká možnosť. Zaujímali by má reálne tipy ako ste to riešili. Používali ste nejaké plienky cez seba? Ako ste potom riešili hole brucho / kríze? Nosili ste cely čas iba napríklad koselu na gombiky? Alebo ste nosili len tie dojciace trička (prídu mi nevkusne, ak je nejaké nositelne, dajte tip pls). Čo take šaty v lete? Len s veľkým výstrihom? Lebo neviem ako by som v nejakych normálnych dojčila 😀 Proste nová situácia a neviem si to nejako naskladať. Plus kym ste dávali dieťa odgrgnut, tak prsnik ste si niečim prekryli? Lebo doma dám najskôr odgrgnut až potom sa obliekam.. Maly má ešte problém s dojčením, musím dojčiť poväčšinou ležmo, inak sa dusi alebo ak sedím, tak ho musím dávať často do zvyslej polohy keď už počujem, že má veľa v ustach a nevládze prehĺtať a zase vystavovať svoje vnady nechcem 😀Ďakujem za rady!
@liliblacky ja som nosila prevažne v lete saty na gombiky,koselove,pripadne dojčiace tricka úplne obyčajné biele, čierne z bonprixu. Neskôr som dojčila v nosiči a to bolo super
Inak občas som používala na prekrytie malého bavlnenu plienku ale to skôr preto ,lebo mu vadili rôzne vzruchy
Ja som oddojčila dve deti,ale teda vždy som sa zariadila tak,aby som nemusela na verejnosti (dala som vždy pred odchodom a potom doma,alebo niekde v súkromí).Stalo sa mi to asi len raz. Dala som cez seba plienku. A čo sa týka odgrgnutia, vždy som sa najprv obliekla.
@liliblacky do obchodu nechodím na tri hodiny. Na výlete som si našla lavičku mimo obecenstva, alebo daj deku do trávy a tam si sadni. Som matka 3 deti, ale pre mňa je to nevhodné, keď vidím ženu na verejnosti s holým prsom.
@liliblacky existuju satky na dojcenie, ktore si prehodis cez seba a mozes kojit kde chces a nic nevidno
@domka222 zvykli sme s dcérkou chodiť aj na cely deň na výlet (tá bola na UM, takze pohoda) a určite budeme chodiť aj s týmto, takze nedá sa mi vždy iba doma 🤷🏽♀️
@mogaa práve preto sa pýtam, lebo mne to tiež nie je úplne prirodzene na verejnosti mu daj kest
@liliblacky no pôjdeš niekam kde nie sú ľudia, do parku alebo tak , na nejaké odľahlejšie miesto...určite nie v obchode či v meste kde chodia normálne ľudia okolo....
@liliblacky ja som nosila buď zavinovacie šaty,alebo dojčenské tričká či šaty. Šla som väčšinou mimo ľudí,alebo som dojčila v aute.
Nájdeš si system..neviem koľko mesiacov ma synček, ale to časté dojčenie netrvá až tak dlho..v tom polroku už začnú prikrmy a postupne aspoň u mna toho dojčenia bolo menej a menej, keďže moja dcerka veľmi pekne papala..a vždy som si našla nejaký system ako sa schovať..presne ako píšeš, bud v aute alebo sme zastavili v nejakom nákupnom..alebo v nejakom parku som sa dala do ústrania a manzel dával pozor😀ale nemala som rada kojenie mimo domov lebo vedela som kojiť najmä po sedliacky a keď mala ležala na vankúši a keď som sa snažila kojiť mimo nebolo pohodlne ani mne ani dcérke a všetko ju aj mimo domov zaujimalo, takze sa moc nesustredila na kojenie🤷♀️takze uvidis ako to bude u vás..
@liliblacky kojím ale nenosím len kosele, normálne oblečenie čo predtým a ma šaty si dávam pozor aby sa dali stiahnuť zhora. Kojila som už aj v restike, kaviarni a to tak ze nikto nikdy nič nevidel. Ale syn vedel papať pekne. Vždy som bola niečom krytá buď tam mal hlavičku alebo som zakryla dodatočne rukov trošku keď začínalo byt vidieť niečo viac. Syna rozčuľovala akákoľvek šatka cez jeho hlavu. A to som ho 1x kojila v meste na letnej terase keď mal 5 týždňov. Keď sme toto spolu zvládli tak sa už dalo hocikde a niekedy no nevyjde to že ho nakojim doma s potom hotovo proste je smädný a fľašu aj keď s mliekom odmieta tak ho nenechám hladovať kvôli nejakým ľudom okolo. Keď čumia je to ich problém a oni sa zahanbia nie ja. Muža mám tiež normálneho, ktorý je veľmi rad že už cez 8 mesiacov stále kojím bez problémov
@liliblacky nosím so sebou veľkú šatku, takú 90*200cm možno aj viac. A normálne zakryjeme dieťa, prehodim si to cez rameno - tým pádom mám zahalený aj chrbát a pod tým dojcim. Kľudne aj na lavičke v parku.
Veľakrát som dojčila v nosiči, čo bolo celkom praktické, pre mňa aj pre babo, len sme si najskôr hľadali grif na to. Ale nebolo to vôbec vidno, súčasne ma to nijak neobmedzilo v činnosti. Mimo to som dojčila kdekoľvek, a kedykoľvek ale nikdy nie nejak vulgárne, vždy bola možnosť si dať niečo cez seba alebo sa minimálne otočiť preč od akýchkoľvek pohľadov 🙂
Tal záleží aj od tvojej výbavy, ja som vedela aj v nosiči ;).
Ja som sa vždy otočila tak, aby mi nik nečumel na prso. Alebo prehodila plienku, mala elastické tričko a ma chvíľu vytiahla.
@liliblacky pozri na Fb Bon Bon fashion ... maju tricka aj saty na kojenie .... pekne a v dobrej kvalite
Tiez pri prvom prve mesiace mi to prislo "divne" ale postupne som sa naucila.
Prisposobila oblecenie a kdekolvek sme boli. Vzdy sa nasiel nejaky "kutik". Kde som si sadla chrbtom a nadojcila. V restike nejaky salonik alebo stol sme hladali vzdy kde bolo menej ludi.

@liliblacky uplne na verejnosti v meste je to naozaj nevhodné....ale v parku na lavičke kde nie je veľa ľudí je to ok, ženy si cez seba prehodia plienku, takže nič nevidno....ono nie je nič nevkusnejšie ako keď žena dojčí na ulici plnej ľudí a prsia vonku, hlavne že ona kojí....