icon

Triky na rozbehnutie dojčenia po cisárskom reze

danka0501
30. máj 2025

Ahojte, robili mi pred pár dňami sekciu. Mám prvé bábätko a neviem si rozbehnúť laktáciu. V pôrodnici sa už krásne vedel prisať no nič mi nešlo. Nohy mám opuchnuté ako slon. Pokračujeme v príkrmoch no bojím sa aby si malý nezvykol na umelé mlieko.
Čoraz častejšie si pýta papať a tak ho častejšie prikladám, vie tam vydržať aj pol hodiny no neviem koľko a či vôbec niečo zje.
Používam aj odsávačku- dnes som mala po pol hodine aj viditeľne niečo malo v nádobe.
Viete mi poradiť nejaké triky čo je dobré na rozbehnutie ?

Ďakujem pekne za pomoc a akúkoľvek radu.

anavixy
30. máj 2025

Nic, len prikladat prikladat prikladat, to je jedine naozaj efektivne. Pomocou odsavacky mozes skusit power pumping. Dieta dokrmuj cievkou, ak nechces z flase, ale nic take ako “zvyknut na UM” neexistuje. Moze si tak maximalne zvyknut na to, ze nie je hladne… Mozes skusit len dojcit - casto, kludne kazdu hodinu napr.. a uvidis ci bude dieta spokojne a na poradni zistis, ci prospieva a ci mu to tak staci. Ak nie, tak dokrmovanie zatial bude potrebne, tvoje mlieka sa moze naplno rozbehnut aj za 1,2,3 tyzdne, nezufaj.

tetapetra
30. máj 2025

@danka0501 určite dieťa nedrž na prse 30min. Nemá to zmysel,bude si len dudlat. Prikladaj častejšie. Ak by si mala pocit,že to k ničomu nevedie,tak sa netráp a prejdi k um. Mne sa laktacia rozbehla, ale v noci som dojcila každú hodinu 🤦🏻‍♀️, na minútu presne.

danka56
30. máj 2025

Pri oboch dcérach, ktoré som rodila sekciou, som jeden deň vkuse doslova vkuse ich mala na prsníku. Na ďalší deň sa mi brutálne naliali, kojila som obe priemerne dva roky, dokonca som aj isté obdobie darovavala materské mlieko.

pininka1
31. máj 2025

Prikladať a mne veľmi pomohol aj čaj na dojčenie. Večer som vypila pol litra a do rána som mohla dojčiť pol ulice.

kiki68
31. máj 2025

Za mna 30 min je ok,dieta musi tie prsa stimulovat, inak nic nebude. Druha vec: pozri si ake objemy dieta vobec ma vypit, to su na zaciatku male objemy. Podstatne je, kazdu hodinu prikladat, stimulovat pohyb bradicky. Niekedy to trva dlhsie, len sa toho neboj.