Tvorba mlieka a bolesť prsníkov

belliadka
24. nov 2013

Ahojte mamičky. v stredu sa mi predčasne narodila dcéra, ale ja niesom pri nej v nemocnici a ona je ešte v inkubátore, pretože sa musím zotaviť z cisárskeho a mám prísť až po 7 dňoch za ňou. No ale Včera sa mi začalo tvoriť mliečko a mám prsia strašne tvrdé a bolia. Masírujem si ich a odteká mi z nich ... Ale nepomáha mi to masírovanie stále bolia. Nik mi neporadil ako sa mám o prsníky starať, som prvorodička a až zajtra idem ku doktorke. ďakujem za Vaše komenty 🙂

melesmeles
24. nov 2013

mas odsavacku? mliecko by si si mala odsat, aby sa ti nezapalili prsia...

melesmeles
24. nov 2013

a to ta pustili hned po cisarskom domov??? to je veeeeelmi zvlastne....

horana
24. nov 2013

Kazdy den jej nosit odsate mliecko, kazdy den chodit za nou a klokankovat ( http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kloka... ).
Na prilis naliate tvrde prsia mi pozicali este v porodke elektricku teplu decku, nahrievat, napr. su aj ine metody, naozaj ta nic nepoucili?
Porodnicu s takouto starostlivostou by som mat kompetencie uz davno zatvorila, horor jeden.

nufficek
24. nov 2013

Urcite si odsavaj mliecko, aby si ho nestratila a aby sa ti nezapalili prsniky, keby sa ti vytvarali nejake hrce, tak teple obkalady, nahrievat lampou alebo tepla sprcha a hned potom odsavat. Musis mat teraz odsavacku bez nej si neskrtnes, a odsate mliecko si odkladaj do mraznicky moze tam byt az mesiac ked pojdes za malinkou zober jej ho! Teraz mas najdolezitejsie mliecko co sa tyka imunity, a ked hudes mat nejaky problem, najdi si na nete nejaku laktacnu poradkynu, su to strasne mile a ochotne baby vacsinou maminy. Ja som bola hrdinka, nezavolala som si taku, a prisla som o mliecko a dodnes to lutujem. Drzim palce cerstva mamina! A dufam, ze mozes chodit kazdy den za malinkou? Teraz ta velki potrebuje, a zober jej pokazde to odsate mlieccko oni jej ho daju strekackou.

nufficek
24. nov 2013

@belliadka preciataj si aj toto, su tam same potrebne veci co musis vediet http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/odsava...

belliadka
autor
24. nov 2013

mám odsávačku... len ked si odsajem tak neviem ako mám skladovať to mliečko...
po 4 dňoch ma prepustili domov, že mám ísť ku malej ked mám mliečko.. ale ku malej ma môžu prijať až v stredu :/ e ked budem uplne fit, .. môžem tam chodiť každý deň ale príjmu mu na izbu až v stredu..