Ukončenie dojčenia

nikus99
18. apr 2015

Ahojte.Najprv chcem poprosit horlive radkyne aby sa zdrzali rad ako a preco kojit, dakujem velmi pekne za
pochopenie,
tak teraz k veci. Potrebujem ukoncit kojenie svojej 15mesacnej dcerky ale odmieta umele mlieko aj prevarene kravske. Skusala som jej ho aj ochutit gramkom ale bez uspechu. Vyskusali sme nestle junior co mi poradili v lekarni ze vraj sa odporuca po ukonceni dojcenia ale to by som ani ja nepila, z nutrilonu sa vyhadzala, teraz mame babylove a tiez nic. Da sa mlieko nahradit syrom,jogurtom?

xfenix
18. apr 2015

pozdravujem, syna som odstavila v taom veku a doktor povedal ze mlieko nepotrebuje, umeliny sme mu nikdy nedavali. Vecer dostal do flase detsky caj na nachladenie (je nasladly tak preto ten) s trochou medu. Za dva dni si na prsnik ani nespomenul, teraz uz vecer dostane len kamilkovy caj a spi. Nepotrebujete dietatu davat umele mlieko ani ine ak nechce. Ked konzumuje mliecne vyrobky, bude to ok. Pekny vikend.

monicm
18. apr 2015

@nikus99 mlieko je síce dôležité,ale ak ho dieťa odmieta a má dostatok iných mliečnych produktov (syry,jogurty,tvaroh a pod.) tak nie je nevyhnutné,aby to mlieko dieťa pilo.moji starší chalani tiež po ukončení dojčenia mali fázu,kedy mlieko nechceli a nenútila som ich.a teraz si občas sami vypýtajú

sharlotta
18. apr 2015

Ak dieta dostava plnohodnotnu a pestru stravu mlieko nepotrebuje a uz vobec nie umele. Ak spapa jogurty a syr, ziadne mlieko by som nedavala. Mozes skusit este kozie mlieko, prevarat ho v tomto veku uz vobec netreba. Aj tak je uz tepelne spracovane, ak je z obchodu. prevarat treba iba to z automatu.

nikus99
autor
18. apr 2015

@xfenix dakujem 🙂 potesila si ma. Vsade sa na clloveka vali ze ake dolezite je pit vela mlieka ale to bude. asi len trik vyrobcov umeleho mlieka.

nikus99
autor
18. apr 2015

@monicm
@sharlotta papa vela syru aj jogurty. tvaroh som este neskusala. viete poradit nejaky?

sharlotta
18. apr 2015

@nikus99 tvaroh ani nemusi nejak casto, staci obcas cestoviny s tvarohom. Ja obcas kupujem v kauflande plnotucny hladky tvaroh a dochucujem popucenym bananom, alebo nejakou vyzivou.

nikus99
autor
18. apr 2015

@sharlotta
@xfenix
@monicm vdaka baby 🙂

bramborkaa
18. apr 2015

Tiez som potrebovala ukoncit kojenie,ked mala dcerka 18 mesiacov, aj sa nam to po par dnoch stravenych len s tatinom podarilo 🙂 ale mlieko od vtedy do nej nedostanem. Ani umele,ani kravske. Akurat tak vo vareni. Nasa doktorka povedala,ze treba jogurtik-dva denne,ale poriadne,smotanove, kusok syra, kvalitne masko, strukoviny. Takze fungujeme a jeme takto ... a mala je uplne v pohode,nic jej nechyba. Takze uz mlieko nenutim. Ked bude chciet,sama si vypyta 🙂

seahorse27
18. apr 2015

Podla mna tiez mozes kludne nahradit mlieko mliecnymi vyrobkami. Inak, mojej dcere Nestle junior brutalne chutilo, pila ho az do 3 rokov, z Nutrilonu zvracala :/ Pocula som, ze vraj Sunar ma celkom prijemnu mliecnu chut a ze detom celkom chuti, tak by to mozno stalo za vyskusanie....Ak sa nepodari, tak sa nic nedeje a mozete zacat jogurtovat a pudingovat + syry, tvaroh atd.

helenanovakova
18. apr 2015

moje dieťa papá namiesto UM Sinlac. Objednávame ho v lekárni. Ryžový, zarábaný vo vode. Chutí mu to a je to zdravšie ako UM. to je podľa mňa svinstvo