Ukončenie laktácie

meggie.sk
15. apr 2013

Neviem síce či som správne zaradila príspevok ale mala by som otázka. Kojiť som prestala dcérku pred 2,5 rokmi. Teraz som bola na preventívke u ženskej lekárky a keďže súčasťou tohto vyšetrenia je aj vyšetrenie prsníkov, pustila sa do toho. Zistila, že mi niečo vyteká. Ako všimla som si to aj ja, ale to bolo ozaj minimum pri stlačení. Vzala vzorku. Vtedy mi vravela, že to je bu´d mlieko alebo sekrét. Vzorka bola negatívna, čiže je to mlieko. Výsledok mi vravela už sestrička. Žienky dá sa nejako toto mliečko zastaviť? Neviem, možno sa mýlim, ale nevadí to otehotneniu. Lebo od decembra sa snažíme a nič. Je síce pravda, že som otehotnela aj minulý rok hneď na prvý raz ale v 3mesiaci sme o mimi prišli....Prosím poraďte.

daturka1
15. apr 2013

Aby kojenie zaroven posobilo ako antikoncepcia(urcite ale nie spolahliva)musela by si kojit velmi pravidelne,tak ako sa koji do prveho polroka od narodeni.Ktovie,preco sa u teba tvori este mlieko.Mozno daky hormon?Na to by mala odpovedat lekarka.

sisi1503
15. apr 2013

A homeopatika Ricinis comunis na zastavenie laktacie si neskusala?A myslim ze otehotneniu by to nemalo branit.Ja som pocas kojenia otehotnela a kojila som aj cele tehotenstvo..

majka1981
15. apr 2013

Otehotneniu to nebrani. Skus homeopatiu ricinus comunis.

beton
15. apr 2013

@meggie.sk za tvorbu mliecka zodpoveda hormon prolaktin. ak je tento hormon zvyseny, znizuje schopnost zeny otehotniet. neznamena to, ze je hned neplodna, ale je urcite nizsia sanca. kedze sa ti tvori stale mliecko, tak asi bude prolaktin zvyseny. da sa to zistit, ak ti spravia hormonalny obraz. tvorba mliecka sa da zastavit liekmi, ako pisu baby homeopatikami alebo ti nasadia nejaku hormonalnu liecbu u gynekologa. skusit mozes tiez pit salviu, matu ... bylinky na znizenie tvorby mliecka. Prolaktin mozu mat zvyseny aj baby, ktore este ani nemaju deti, je to dost bezna prekazka otehotnenia. Ich telo sa sprava ako telo dojciacej matky. Nieco podobne je to pravdepodobne u teba s tym, ze mliecko sa este aj trosku tvori. Telo kazdej zeny reaguje na hladinu prolaktinu rozne. Niektora dojci raz za den a napriek tomu ma prolaktin natolko vysoky, ze neotehotnie. ina moze dojcit 20x denne a otehotnie. Je to velmi individualne. Preto rozmyslas dobrym smerom, skus si to potvrdit tym hormonalnym obrazom a potom sa rozhodni pre prirodnu alebo chemicku cestu podla svojho uvazenia a priorit. drzim palce.

meggie.sk
autor
16. apr 2013

@beton Lekarka mi brala aj krv, ked som bola po vysledky tak tam bola len sestricka a vravela, ze je to OK. Akurát dnes začínam riešiť niečo iné. Na jednej strane som šťastná ako blcha blchatá a na druhej sa hrooooozne bojím. Mala som dostať dnes menzes, ale v sobotu a nedelu som mala taku jednorazovku na wecku ked som sa utierala, akokeby taký ruzovkasty hlien, tak to vyzeralo. Dala som si slipovú vložku, včera tam bolo trochu krvi, také čisté, nič hnedkasté. Hnedé to bolo presne pred rokom a lekarka nic nevidela, tak to neriesila, nakoniec som ju zmenila. Teraz som volala tej mojej, ze som si robila test, ze mam problemy s tym spinenim ci ako to nazvat, poslala ma do lekarne kupit si dufaston, ze zajtra im donesiem recept, kedze dnes som sa za nou do BA nedostala, nemam ako a zajtra tu ma ambulanciu. Tak nakoniec som zohnala, v prvej mi dat nechceli, uplne neochotne, v druhej mi vysli v ustrety, aj som slzicku upustila. Hrozne sa bojim, ze zase potratim, lebo ako som spominala, ze takto podobne to zacalo aj minuly rok, presne takto termínovo to bolo. Ale vlastne teraz neviem ci mam riesit aj to mliecko....ale asi sa zajtra opytam lekarky ked si pojdem po recept....

beton
16. apr 2013

@meggie.sk mliecko vobec neries. ak je, ako vravis, tak od 16 tt. sa mliecko v prsnikoch uz tvori pre babatko, takze to bude mat plynuly prechod. hlavne sa upokoj, nestresuj, nestrachuj sa. vsetko dopadne, ako je pre teba a babatko najlepsie. mozno ta to nepotesi, ale priroda si nepodarky vie vyriesit aj sama bez nasich super ultrazvukov, skriningov atd. tie akurat vytahaju penazi od teba a ich vypovedna hodnota je smiesna. ak sa nieco nepodari v brusku, tak dietatko zomrie, potratis, ale to len preto, ze by aj tak nebolo schopne prezit. Sme mudro stvoreni. Takze ak je s babatkom vsetko v poriadku, tak bude dobre, len mu daj priestor, aby mu u teba bolo dobre. teda si ho mojkaj, rozpravaj a nerob mu stresy svojimi strachmi. ad. dufaston. ja som brala, len kym bolo spinenie. potom som vysadila, lebo inak je to dost velka chemia a ked som precitala letak, tak som sa nevedela dockat, kedy uz nebudem brat. pokojne a radostne a bude vsetko najlepsie. nech to vyjde tentokrat. drzim vam palce.

meggie.sk
autor
17. apr 2013

@beton ďakujem 🙂 Ako snažím sa, ale aj tak na to myslím, lebo kým sa nám podarilo zarobiť tak nejaký mesiac to trvalo. Aj koníčka som sa včera vzdala a povedala som dosť, bduem oddychovať, keď mi bude dobre, tak sa k nemu možno vrátim a sem tam nejakú tortičku upečiem. Ale toto je najprednejšie, aby bolo mimi v poriadku. Urobím pre to všetko.