Jedli ste počas dojčenia len zdravo? Na začiatku sa mi to darilo, no posledné týždne jem relatívne dosť sladkého a sem tam aj vyprazane, skrátka si uz nedavam tak pozor na stravu...teraz som začala zas jesť normalne, no zamyslam sa, ci to ma vplyv na zdravie bába či nie..niekde sa píše, ze mlieko je tvorene z krvi, tak nie, ale potom zas nechapem csetkym tym vitaminom pre dojciace zeny. Ako to teda je?
No ako by to bolo. Najlepsie sa zaraba na strachu. Na strachu, ze svojmu dietatu nedavas maximum co sa da. Zhruba tak to je.
Priemerne zdrava zena s priemernou stravou vitaminy na dojcenie nepotrebuje...
Dojcila som 11rokov a žiadno som sa neobmedzovala jedla som úplne všetko aj zdravé a nezdravé, strukoviny a kapustu, veľa sladkého, pila kávu.....o chvíľu sa mi narodí ďalšie bábätko a budem jesť všetko čo doteraz . Stravu vôbec neriesim. Ja som vegetariánka, tak strukoviny u mňa musia byť. Vitamíny kvôli dojčeniu som nikdy nebrala.
Jedla som vsetko rovnako ako predtym a aj potom, ziadne obmedzenia. Nespozorovala som ziadny vplyv "neodporucanych" jedal na dieta (naduvanie, nepokoj..). Jedine co som si nedala boli silne lieky na bolest.
Ja som kojila obidvoch diho. Spočiatku som si dávala pozor,pretože ak som niečo zlé zjedla ,malý mal koliku.Ale nie vždy som vedela čo môžem a čo nie. Hlavne pri prvom .Bola som mladá,vedela som len čo pisali v detských časákoch a povedala mama.Ale postupne som pridávala a neskôr jedla normálne. Trvalo to možno prvé týždne a nikdy žiadne vitamíny, alebo podobne. Proste čo mi chutilo to som jedla.
Jedz to, na čo máš chuť. S mierou.
Ano, je tvorene z krvi, to znamena, ze k dietatu prechadza to, co prejde do tvojej krvi. Ublizuje takato strava tebe? Ano, ale z dlhodobeho kontextu. K dietatu sa nedostane vsetko to, co tebe. A vitaminy? Tie predsa uzivas hlavne kvoli sebe, nie aby sa dostali do mlieka, v mlieku budu tak ci tak, ale ty ich mozes mat nedostatok.
Osobne si myslim, ze to, ze ta prepadaju chute na sladke a vyprazane je spojene s tym, ze mas skrz dojcenie vacsi kaloricky vydaj, telo nevie co s tym, tak pyta rychlo dostupnu energiu ( tuky, cukry).
Skus sa zamerat hlavne na zvysenie zdravych bielkovin v strave ( strukoviny, tvaroh, kvalitne chude maso) a podla mna tieto chute ustanu.
Ja som jedla cez dojcenie vsetko ako pred tehotenstvom, ale bola to skor zdrava strava. Trochu som ale tiez musela upravit mnozstvo.
Osobne si myslim, ze to, ze ta prepadaju chute na sladke a vyprazane je spojene s tym, ze mas skrz dojcenie vacsi kaloricky vydaj, telo nevie co s tym, tak pyta rychlo dostupnu energiu ( tuky, cukry).
Skus sa zamerat hlavne na zvysenie zdravych bielkovin v strave ( strukoviny, tvaroh, kvalitne chude maso) a podla mna tieto chute ustanu.
Ja som jedla cez dojcenie vsetko ako pred tehotenstvom, ale bola to skor zdrava strava. Trochu som ale tiez musela upravit mnozstvo.
@belle_vie asi ano,po sladkom citim energiu,tak stale siaham po sladkosti.plus nepijem od tehotenstva kavu a mozno zaradim jednu denne radsej miesto sladkeho na energiu
Ja jem všetko. Akurát ked jem niečo co som pri dojčení nejedla tak sledujem ci nemá hnačky alebo koliky. Jem vela zeleniny, jem vysmazane, jem sladké..
vitaminy pre dojciace zeny doplnaju do krvi tie vitaminy, ktore v strave nie su. A ano, z tej krvi, kde su doplnene vitaminy sa tvori mlieko a do neho prechadza to co ma, bez ohladu na to co jes.