Zelenina a ovocie pri dojčení

ancita7
14. nov 2019

Ahojte, chcem sa spýtať. Jaká zelenina a ovocie sa môže jesť pri dojčení. Dieťa má týždeň.

luciab19
14. nov 2019

Všetko. Postupne a pomaly. Ja som jedla úplne v pohode. Jasne že nedáš si za kybel jahôd čo napr môže byt alergén, ochutnas par a pockas či nevybehne nejaká reakcia. A nebudeš naraz mixovat jedno cez druhé. Ale tiež sú potom aj detičky, ktorým vadí všetko. Treba skúsiť

kika831
14. nov 2019

@ancita7 asi vacsina prispevkov bude ze mozes jest vsetko. Ale moja skusenost je ina. Ja som nemohla takmer nic z ovocia- maximalne pol jablka a zo zeleniny akurat korenovu. Je to strasne individualne. Ale ja osobne by som citrusy pri tak malom babatku urcite vynechala. No a z ostatneho- vsetko s mierou a uvidis ako bude babatko reagovat.

evittam
14. nov 2019

@ancita7 Ja som jedla vsetko ako aj počas tehotenstva.

adamadent
14. nov 2019

Treba vyskúšať... Mojej malej vadilo skoro všetko. Ešte aj jablko som si supala. Hrušku, hrozno, citrusy, jahody, som vynechala. Zo zeleniny paradajky, kel karfiol, kaleráb, kys kapusta, zeler. Topka bol karfiol to vracala oblúkom. Po roku som skúsila jej dat do prikrm a reakcia rovnaká. Ale napr. brokolica je v pohode. Po zavedení prikrmov po 6 mes som začala jest všetko. Treba odsledovat reakciu bábätka.

blumie
14. nov 2019

Ako bolo spomenute s alergenmi opatrne, mne napriklad uz v porodnici dali jest paradajkovu polievku a teda mala mala neskutocne bolesti bruska. Postupne a pomalicky zaraduj napr. zeleniny ktore nafukuju kapusta, kel atd. Ovocie zname ako alergen jahody, citrusy a osobitne cokolada, orechy a mliecne vyrobky mozu novorodencom sposobovat rozne problemy s pokozkou. Ale ako som pisala postupne po troche zaradovat a uvidis co mozes a co obmedzit.