Zlepší sa prisatie k prsníku časom?
Ahojte. Mala by som otázku mala má štrajk o tom som písala v inom príspevku. Ale posledné aj prisatie je dosť o ničom lebo odmieta polohy aké by boli vhodnejšie. Zlepšilo sa časom ako babetko rastie u niekoho to prisatiemk prsniku ? Nemá ani fľašu ani cumel.
@eevicka83 máš bábätko v perinke? Predpokladám, že nie, ak skúšaš polohy prikladania. Ale ak áno, tak perinku zruš. Mne sa strašne zle prisával kvôli perinke, prsia malé, perinka hrubá, pučila som ho zbytočne. To len u prvého syna, neskôr som perinky vôbec nemala. A áno, časom je aj dieťa silnejšie, vāčšie a prisaje sa ľahšie.
Ja som mala dojem, ze najprv bolo prisatie dobre, len som si neverila, lebo som citala uz dva mesiace pred porodom, ze mam mat mlieko a ja som videla iba jednu kvapku. A prichodom laktacnej to mala vnimala a vyhodnotila to asi ako potrebu zmeny, tak sa zahryzla dasnami a potom kym sa mi zahojili bradavky to bol zmatok ale ked uz som to neriesila, tak sa v pohode zacala prisavat bez nervozneho zahryzu len uz som sa do mesiaca nebudila s mokrym trickom v noci tak asi mam menej mlieka ale ked prikladam castejsie tak cely den zvladne bez flasky, akurat ze sa mi strasne nechce tolko vyzliekat tricko a podprsenka. Najprv som ani cez bolest necitila ten prud hoci plienky stale boli normalne. Mne pomohla unava, ked som prisla na ine myslienky.
@ina2405 u nás sa polohy skúšať nedajú lebo má štrajk. Prisatie sa zhoršilo viac teraz lebo má aftu v ustach alebo niečo take. Takze v perinke ju kojim už dlhšie kvôli štrajku a krkolomná poloha ale napriek tomu jej nedám fľašu ani cumel. Preto sa pýtam že keď to nespravím či by bola sanca že bude ešte pekne piť. Doteraz si mlieko vedela vytiahnuť pekne s pauzami v brade keď bola ochotná. Teraz neviem či je to kvôli tomu čo má v ustach alebo čo sa deje zase.
Ahojte 🙂 viem ze tu sa trosku riesil iny problem ale skusim… nahodou nemali ste skusenost alebo ste niekedy nepoculi, ze babo 5 mesacne sa zrazu (dovtedy to vobec nerobilo) zacalo prisavat na bradavku a tak pit? Mam pocit, ze tak menej vypije a potom je nervoznejsie. Tiez sa mu aj spomalilo priberanie (za 3 tyzdne pribralo len 180g). Ano, mava cumlik to sa musim priznat ale mava ho od malicka preto si nemyslim ze by to mal byt problem spojeny s nim. Ked sa snazim ho napravit tak aj tak sa vzdy odtiahne a potom sa zhupsne len na tu bradavku.. nechcem riesit UM chcela by som kojit aspon ten rok no neviem co robit:( Bojim sa aby som ho nenechavala hladne. Tazko sa mi to rozoznava lebo male je od narodenia naladove ci bolo najedene alebo nie. Denny pocet plienok splname (mava min 6 plienok).

@eevicka83 mne pri jednom synovi trvalo cca mesiac a pol, kým som kojenie dostala do znesiteľnej roviny. Áno, stálo to VEĽA experimentov s prisatím, veľa bolesti (aj fyzickej) ale nakoniec sa naučil piť ako boss. Tiež nebol nikdy fľaškovaný ani cumľovaný a aj tak ten problém bol... takže je to na tebe, či sa ti chce alebo nechce do toho investovať čas a energiu.