Aké lieky dať malej proti vracaniu a bolesti bruška?

kamajka
26. jan 2008

ahojte, pekny den všetkym,
mam problem so štvorročnou dcerkou, na večeru som jej spravila jej oblubeny chlebik vo vajičku a k tomu kečup - nikdy s tým nemala problém, zbožnuje to.
V noci sa mi ale 2x pozvracala (take nejake do červena to bolo - predpokladam že to bolo z kečupu). ihned som skontrolovala dobu zaruky ale všetko bolo OK. Pomyslela som si, že jej "zle padlo", že to bolo ťažke na žaludok. Ale teraz rano si pytala mlieko, vypila ani nie pol hrnčeka a stale sa sťažovala že ju boli bruško. O pol hodinku na to, prave pred chvilkou, vyvracala zrazene mlieko.
Mám doma lieky Costi, Cocculine, Kinedryl, Pancreolan...... Nič ine na žaludok nemám.
Alebo poripade poradte či mam zajst do pohotovostnej lekarne, ale čo, ake lieky jej mam dať, nemôžem jej ani nič dat jesť, kedže sa bojim, že to vyvracia ☹

Prosim poradte čo s nou. Velmi pekne dakujem.
A ešte - nikdy podobne problemy nemala (raz sa prepchala na Mikulaša sladkostami a vtedy vracala ale inak nikdy sa taketo niečo nestalo)

Dakujem dakujem dakujem ☹

lenkamt
26. jan 2008

Kamajka - naša Veronka máva takéto črevné poťiaže 2x do roka. doktorka nám vždy odporučí iba diétu a dávať pozor aby nebola dehydrovaná. pozor voda je ťažká tak dávaj po troške nesladeného čaju. a do lekárne skoč kúpiť Kulíšek. ak by mala aj teploty radšej chodte na pohotovosť 😉

andy.a
26. jan 2008

kamajka,pre istotu by som s ňou zašla na pohotovosť..človek nikdy nevie..môže to byť iba podráždený žalúdok,alebo nejaká žalúdočno-črevná viróza.. 😉
ale napr.aj slepák.. ☹

z tých liekov Costi 3x1/4 tbl by mohla..ale lieky by sa mali dávať až keď poznáš príčinu choroby.. 😉

kamajka
autor
26. jan 2008

dakujem Lenka, uf, ale lekaren mam až 25km a nemame auto....
ale skusim sa tam nejako dopracovat

kamajka
autor
26. jan 2008

Andy dakujem uvidim ešte počkam teraz som jej dala nesladeny čaj a trocha sucheho rožku lebo je hladna tak uvidim či bude zvracat a podla toho potom tu pohotovost zariadim..

andy.a
26. jan 2008

kamajka,skús jej ešte pritlačiť na bruško vpravo dole,či ju tam nebolí..

ak by náhodou vykríkla od bolesti,tak šup na pohotovosť-slepák.. ☹

kamajka
autor
26. jan 2008

joj ani ma nestraš panebože ☹

danu
26. jan 2008

aj ked vracala cervene (asi ten kecup) nemohli byt vajicka zle?

kamajka
autor
26. jan 2008

Danu neviem, my sme jedli (ja a syn) tiež ten chlebik a nič nám nie je. Len kečup sme nejedli...

bershka
26. jan 2008

kamajka: skontroluj teplotu, či ju bruško nebolí lebo ak nedajbože ano, tak ako hovorí andy - slepák. ja som mala 4 roky keď mi praskol

kamajka
autor
26. jan 2008

bershka, teraz je už celkom OK, len je bleda ako stena, skušala som jej stlačiť to bruško, ale vraví, že už ju nebolí, nejedla nič, len čajíku trošku vypila, leží a pozerá rozprávku.
Idem jej ešte tu teplotu skontrolovat. dakujeeem

kamajka
autor
26. jan 2008

teplota je 36,3 - hadam to už bude lepšie.... dakujem za rady

andy.a
26. jan 2008

kamajka,keď si pýtala jesť a piť,tak hádam to nebude nič vážne..
držím palce.. 😉

tonita
26. jan 2008

kamajka prosim nasad jej dietu.To musi.To mlieko jej k tomu vracaniu rano len dopomohlo ked v noci zvracala- mlieko je tazke. A ked vravis, ze nema teplotu a ani ju neboli brusko tak s tym by som asi na pohotovost neutekala...Inac fakt jej skus vysvetlit ked bude hladnucka, ze musi teraz trocha podietovat.A hlavne nezabudni na dostatocny prisun tekutin. A hrdielko ju neboli?

fabiana
26. jan 2008

Kamajka, my sme mali tiež problémy s bruškom, išli sme hneď ráno doktorke, museli sme na chirurgiu, dcérka bola dehydratovaná aj napriek tomu, že sme dbali na prísun tekutín a žiaľ, nechali si nás na chirurgii s podozrením na zápal slepého čreva, takže s tým ozaj nie je sranda. Radšej ísť "zbytočne" k lekárovi ako niečo zanedbať... 😖

fabiana
26. jan 2008

No, vidím, že už sa to zlepšilo, tak rozhodne diétku, mliečko na pár dní vynechať, veľa tekutín... Ale hlavne treba pozorovať, či je dcérka už ozaj fit.

kamajka
autor
26. jan 2008

dietka je nasadena už je fit skače tu ako pajac 😀
asi jej ten kečup alebo ten chlebik zle sadol, ked tak spätne nad tým premýšlam, tak ona vtedy nejedla, ale žrala - napchavala sa. Tak asi jej zaťažilo travenie.
Hrdielko ju neboli.
Fabiana, keby dnes nebola sobota, tak by som šla k lekarke, ale na pohotovost nejdem, kým to nie je fakt nutné, lebo na pohotovosti by nás poslali do nemocnice, aj ked by jej nič nebolo, už našu pohotovost poznám 😖
Uvidime ako bude 🙂

ešte raz vam velmi pekne dakujem. je skvele že aj v takychto chvilach sa tu da poradit a dakujem aj za rychle reakcie. Rano som nevedela čo idem robit a potom ma napadlo že napišem sem, a vidím, že ste tu naozaj zlaté a ochotné pomocť.

VDaka.

andy.a
26. jan 2008

tak fajn,že je malej už lepšie,ale naozaj,ako kočky radili,pre istotu dnes +zajtra dieta,veľa tekutín 😉

inak,závidím ti,že ti dcéra "žrala,napchávala sa"..lebo ja teké deti žiaľ nemám.. ☹ ani jedno.. 😒

junovka
26. jan 2008

bola to asi crevna viroza, teraz sa to nimi len tak hemzi 😉

renca3
26. jan 2008

aj ja myslim, ze to bola viroza a odporucila by som aspon 2 -3 dni bez mlieka a mliecnych vyrobkov.

sloboda4
26. jan 2008

kamajka
pri problemoch so zaludkom by dieta ,malo pit iba tzv. infuzny roztok /2 litre/ da do poriadku zaludok, a až potom podavat vodu,....a aspon 3 dni urcite nepapat nic mliecne ... iba dietka, vareny zemiak, ryza a tak

marorlinko
27. jan 2008

ja som mala chronicky zapal od asi 5rokoch a nikdy som nenmala ziadne teploty, iba ma chytili krce silne, nevracala som ani nic podobne,m iba bolesti. sestra mala tiez nie chronicky a ziadne teploty iba bolesti aj bez dotyku.
ked som bola v tom veku asi jak tvoje dieta, tak som vracala ods vsetkeho, co som zjedla, aj od vody, dr. mi dala jest 3dni iba vodu a suchare, preslo to, pokazeny zaludok bol, aj to,ked sa zje nieco rychlo alebo dost tele jedlo, aj vtedy sa to stava. nic nejest co obsahuje laktozu, to len zhorsi.