Bronchovaxom

veonli
6. jan 2018

Prosim mali ste pri uzivani kasel? Moja ho berie 10 dni 20 pauza no pocas uzivania zacne kaslat trva to cez 2 tyz. Potom kusok ok a zas. Ma niekto podobne? Dakujem

zankaj
6. jan 2018

Ahoj nasa mala ho mala tiez. To iste ma. Dr. ze to je ok

veonli
autor
6. jan 2018

@zankaj no podla mna to nie je ok. Ved to bude kazdy mes. 2 tyz. Chora picas 3 mes. Ved je to neziaduci ucinok .a brali ste aj tak?

jeemima
6. jan 2018

@veonli aj my sme ho brali. je to v poriadku. vsetky tieto lieky podporujuce imunitu funguju tak, ze ten imunitny system drazdia. preto su akekolvek prejavy kasel, soplik atd ok. nie je to neziaduci ucinok. u niekoho ten imunitny system odpoveda viac u niekoho menej. je to znak ze to telo odpoveda na ten liek co je pozitivne.

boba82
6. jan 2018

@veonli my sme ho uzivali, kasel nemal pokial si pamätám, ale nam velmi pomohol s imunitou. Bral ho cca 3 roky dozadu. Teraz je prvak a opat sa trapime s castymi chorobami, lekarka povedala, ze ho opat nasadi, len sa este musime doliecit. drzim palce
@veonli

jana_eyre
6. jan 2018

ano, moj maly 16m ho uziva - 10dni berie, 10dni pauza a takto tri mesiace by mal.. kasel ma, hlavne rano ked sa zobudi, vlhky odkasle si riadne.. ked ma pauzu je to lepsie, ked ho berie je to viac.. mal zo zaciatku aj zelene sople doktorka vravela ze pri brani bronchovaxomu je to normalne.. na sople mu dala. sice aj pamycon, ale ze len pre istotu.. zatial ale nebol chory co ho berie mesiac.. klopem. si na hlavu, nechcem to zakriknut..

veonli
autor
6. jan 2018

@jeemima no ja tajy nazor nemam. Ved je pri uzivani viac chora ako zdrava. Ved je to aj v pribal.ketaku spomenute ze kasel je vedl.ucinok. to akoby bolo ok aj busenie srdca pri uzivani trifedu co sme zazili.podla mna nesadol.ale dakujem za nazor.

veonli
autor
6. jan 2018

@boba82 moja byva chora cca 2x rocne . a pri tomto to bude eate raz tolko, mozno zabera na imunitu pri castej chorobnosti.

pininka
6. jan 2018

Hned ho prestan malej davat, mam potvrdene od troch lekarok, ze niektorym detom sposobuje opacnu reakciu, moj starsi syn ho znasal super, mladsi strasne kaslal, dali sme urobit vsetky testy lebo alergologicka trvala na pokracovani v liecbe, na ORL, moja detska aj na gastre mi vraveli ze hned prestat brat. Este aj po dobrati kaslal 6 tyzdnov nez sa mu to dostalo z tela. Vsetci predsa vieme ze rovnaky liek nemusi kazdemu rovnako zaberat

pininka
6. jan 2018

@jeemima je rozdiel ak si rano dieta odkasle a ak ho brutalne dusi cely den, to urcite nieje reakcia ktora je v poriadku.

pribinak
6. jan 2018

My sme to tak mali tiež, doktorka nám bronxhovaxon zmenila na immunor. Nie je to v poriadku, keď má dieťa dráždivý a pretrvávajúci kašeľ.
Je rozdiel keď zákasle sem-tam ako keď kašle stále.

jana_eyre
6. jan 2018

@veonli a preco vam ho dali, ked byva 2x rocne chora? ved to je liek na podporu imunity pre deti co s nou maju problem.. moj syn bol permanentne chory cely rok, toto mu zatial pomaha..

veonli
autor
6. jan 2018

@pininka ved toto, zacala ho uzivat po zapale stred.ucha boli sme na orl po tyzdni a dr krutila hlavou ze akoto ze je zas chora ze pred tyz.bola uplne fit

veonli
autor
6. jan 2018

Lebo byva tak od skolky v prechod.obdobiach chora ale to si myslim je normal.asi preto dala aby sme nesli naprazdno

jana_eyre
6. jan 2018

@veonli hmm, tak. to asi fakt len preto, zvazila by som uzivanie a prekonzultovala postup. s dr..

nam. ho. predpisala az po roku chorob, lebo dovtedy vravela ze je normalne ze byva tak chory ked ma dalsich surodencov.. ale minule ked si citala jeho kartu a potreboval dalsie atb, tak uz skonstatovala ze je toho moc aj na to ze ma surodencov.. my.mame, ale. taku opatrnu doktorku..

pininka
6. jan 2018

@veonli aj nam ho predpisala len preventivne ked deti nastupovali do skolky. A pritom su uplne minimalne chore. Ked som mu to vysadila a prestal ten kasel, opat bol uplne v pohode a nebo chory vyse roka. Zmenila som potom aj alergo doktorku,lebo som sa dozvedela ze viacere mamicky mali problem a ona si stale presadzovala svoje.

zuzulkazu
6. jan 2018

Moha dcera ma toto iste pri aeriuse, uz som povedala ze jej ho davat nebudrm, celu minulu zimu aj tuto len kasle

bibistec
6. jan 2018

Ja som.ho ako dospela brala ale.nemala som kasel
Napr detska imunologicka mi povedala ze ona dwtom dava skor luivac ze ten deti lepsie znasaju ako bronchovaxom ale urcite by som.sa poradila.s lekarkou ci. Dalej brat alebo ako postupovat

bibistec
6. jan 2018

@pininka bronchovaxom len tak pred nastupom do skoly? Nam napr alergologicka povedala ze v ziadnom pripade nic preventivne nedavat a bronchovaxom je uz ina kategoria to je liek co zasahuje.do imunity a nikdy neviete ako co sa staneved diwtatu sa imunita vyvija moze sa stat presny opak ze sa poskodi. Som sokovana

roselyn
6. jan 2018

My sme ho dostali na imunitu dychacich ciest, lebo dcerka v kuse kazdy mesiac chora, ked bola v skolke. Ked doma, tak zdrava. Tak s bronchovaxonon chodila do skolky a dobre sa mala.Teraz mame pauzu 20dni. A potom este jednu davku. Teraz nam bol ORL odporucany nosny sprej na zvacsenu nosnu mandlu (lebo v kuse ma dcerka s nou problem, ale ze to nie je take vazne, aby sla von) - sprej Rinogermina, ale este neuzivame, chcem najprv zistit nejake info. Doktorka vseobecne povedala, ze do 6 rokov je imunita deti skusana v skolke, aby sa telo pripravilo a vytvorilo obrannu schopnost.

pininka
6. jan 2018

@bibistec no vidis , ja som ani netusila,mne tvrdila ze sa to dava preventivne. Esteze som od nej odisla

veonli
autor
6. jan 2018

@roselyn no veto.mojej tiez dala ze od skolky na jaar a vzime bola chora, ale nic strasne.podla mna bezne. Isli sme kvoli zelenym soplom a vysokemu ig a ona riesi toto.

roselyn
6. jan 2018

@veonli my sme dostali kvoli opakovanym nadcham a zapalom dutin ;(

veonli
autor
6. jan 2018

@roselyn a zabera ci kaslete

roselyn
6. jan 2018

@veonli nekasleme vobec, trochu sa nam na zaciatku spustila nieco ako nadcha (cire prievitne sople, voda z nosa) a uz nema zvacsene zapalene mandle a hrdlo. Nam doktorka povedala, ze ked sa Bronchovaxon zacne brat, telo musi spustit nejaku reakciu na neho, lebo vtedy zabera. Ked telo nezareaguje, tak nezabera liek, a potom by jej ho stopla. Ako som pisala my sme malu problem so znizenou imunitou v ustach a zapalene mandle nosne a krcne, sople a anginy, a ziadne ATB nezaberali. Preto sme to dostali po milionoch vysetreniach ;) My sme spokojni. Doktorka (imuno/alergologicka) predpisala Bronchovaxon, omegu - rybi olej, vitamin C a B tekuta forma. Takze posilnujeme imunitu a zvykame na skolkarske bacily ;)

veonli
autor
6. jan 2018

@roselyn hm. No kazdy je iny, a ma ine potiaze. To je ako busenie srdca pri trifede napr .to by vedlajsie ucinky mali byt ok lebo to je vlastne reakcia organizmu ze liek zabera? Dakujem za nazor

roselyn
6. jan 2018

@veonli Ano, suhlasim ;) Kazdy je iny. Ved ako som pisala, druhym detom ATB zabrali a nam ani jedne nezabrali, boli sme stale dokola chori. Drzim palce, nech sa vyzdravite 🙂

jeemima
6. jan 2018

@veonli nie je to moj nazor, ale vysvetlenie imunologa a plucneho lekara my sme tiez reagovali na vsetky imuno lieky chorobami. ale pre mna to stalo za to. neporovnavaj to s trifedom. trifed nie je na srdce takze ak ho ovplyvnuje je to neziaduci ucinok. ale bronchovaxom je na dychacie cesty preto je ok a dokonca brane ako pozitivum ked dychacie cesty na neho zareaguju. Ak dieta nebolo dlhodobo opakovane chore urcite by som mu nedavala bronchovaxom.