Dávali ste drobcom tablety Biseptol?

jajka0211
16. apr 2012

Maly ma 9m, nekasle, nekycha, nesopli, ani nema teplotu ale chrci, teda chripi.. Dr povedala ze to mu stekaju hlieniky z nosa do hrdielka.. A predpisala mu tabletky Biseptol.. Ale v letaku pise ze tablety nehryzt, ale ligat cele, lenze maly mi to predsa neprehltne a pisu tam tolko neziaducich ucinkov ze az.. Davali ste tento liek detickam? Zajtra asi zavolam lekarke. S malym bol u nej manzel a nic okolo toho sa jej nepytal..

kveta
16. apr 2012

Brala som Biseptol ako dvadsatrocna, vyhadzala som sa po nom, musela som brat silne lieky na utlmenie alergie na ne a dr, ktora mi alergiu tlmila skonstatovala, ze Biseptol je nekvalita, ktoru predpisuju, lebo je lacny. Po tejto skusenosti by som ho dietatu nedala.

halienka
16. apr 2012

Panebože, to čo, veď ak mu chcela dať natibiotiká, tak tie pre takéto malé detičky sa dávajú tie sirupové 😠 My sme mali niečo podobné, malá tiež chrčala, v noci zo spánku, boli to zapálené mandle, ale tiež nemala sopeľ, ani kašeľ, ani teplotu. Dostali sme sirupové antibiotiká a malá ich jedla v pohode. Vôbec nechápem ako to myslela vaša doktorka, ako to máš dať 9- mesačnému dieťaťu? Ja by som zajtra za ňou zašla a zatiaľ ich malému nedávala. Keď nemá teplotu tak to ešte jeden deň vydrží. Radšej nech ti ich vymení. Neviem, tuším pri biseptole sa nesmie nič kyslé a ani mlieko, tak pozor na to!

annalena
16. apr 2012

nechapem indikaciu,zatekajuce hlieny predsa niesu indikaciou na antibiotika. a preco biseptol? ak ma podozrenie na infekciu hornych dychacich ciest, su ine antibiotika vhodnejsie. a robila crp? ak nie, ziadala by som si ho.
a ked antibiotika, tak tak ako pise @halienka, su pre take male deti predsa sirupove formy.

zuzume
16. apr 2012

moj syn ho mal ako rocny ak si dobre pamatam je to slabsie antibiotikum ktore nezatazuje crievka a samozrejme ze je biseptol pre deti ako aj pre dospelych, ja som mu ho popucila na lyzicke a zriedila s trochou cajiku..

katkamarosova
16. apr 2012

aj naši ho brali...je to pekné "svinstvo" radšej lieky vo forme sirupu...je to rychlejšie na podávenie,určite lepšie chutí 🙂 nedávat mliečne vyrobky,čo je horšie ked sa dietatu dáva ešte mlieko ,nič kyslé a ani citrusy

chryse
16. apr 2012

moja mala brala biseptol ako vecernu udrziavaciu davku asi dva mesiace, ma uz 16 mesiacov, urologicky som sa prave na to pytala, ze ci mozem rozdrvit, tak mi povedala ze ano a davat s cajikom na lyzicke. Ja som davala so striekacou. Ale davaj pozor na kysle a vysoke davky vit. C (v granulkovanych cajoch je tiez). Ja som malej davala ovocie a zeleninu len doobeda. a chvalabohu nemala ziadne neziaduce ucinky. A taktiez dieta nesmie chodit na slniecko.

petralta
16. apr 2012

Moj maly (12 mesiacov) zatial na liekoch nebol. Nastastie to nepotreboval. Ale od 5 1/2 mesiaca dostava preventativne dzus zo superovocia bohaty na prirodne vitaminy a je zdravy ako repa 🙂 .

mirka00
16. apr 2012

preboha že biseptol?to je ešte stále v lekárnach??

alexko007
6. apr 2013

Môj syn má 13 mesiacov a našli mu v nose pneumokoka tak mu pani doktorka predpisala zo skusenosti Biseptol ze pomohol no my sme brali a na druhy den sa cely vyhodil. Urcite ho vysadim a pojdem pytat niečo nové len dúfam že to do pondelka vydrži a nič sa nezhorší. Nechapem prečo ale ten biseptol prestali robiť ako sirup.

poleva
26. jún 2013

otrava

yourlife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peta131
27. jún 2013

Moj maly bral Biseptol ked mu zistili bakterialnu infekciu v nosteku Moraxelu, vtedy mu tiekli hnusne zelene sople a vraj na Moraxelu najlepsie zabera Biseptol...tabletky som normalne rozpustila na lyzicke s trochou vody...ale inak braval len sirupove ATB napr. Sumamed, Klacid, Zinnat, Augmentin...nechapem preco mu dala prave Biseptol...najprv mu mala spravit CRP a zobrat vytery z nosteka a z hrdielka a na zaklade toho potom nasadit liecbu...

mirkaaslavko
1. júl 2013

Moj už teraz dvojročný synátor mal v novembri zápal obličiek... predpísali nám biseptol. vraj je to "starý" liek, ale ešte stále najčastejšie predpisovaný a aj dobrý. bral ho ako udržiavaciu večernú liečbu, keďže mu zistili reflux obličiek 2. a 3. stupňa. brali sme ho asi pol roka, prestal jesť, pribrali sme 300 gramov a hneď schudli 200 gramov, ale všetky výsledky boli dobré. naša detská lekárka je pedant. malý sa zrazu vysypal a nepomáhalo nič. hoci som jednu kožnú lekárku upozornila, že berie dlhodobo biseptol ani jej nenapadlo spojiť to s alergiou. až druhej napadlo, že biseptol sa neberie na slniečko. a adamko je celý deň na slnku. na túto neznášanlivosť ma nikto neupozornil. hneď som volala urologičke a povedala, aby som biseptol vyhodila a nikdy ho synovi nedala, že je to svinstvo. a že buď ho ľudia dobre znášajú, alebo je hneď alergia. ale alergia u nás bola spojená so slniečkom. boli sme na kontrolnej cystrografii a ten reflux zmizol a aj sama lekárka bola prekvapená, lebo toho 3. stupňa nie je bežné. predpokladali sme operáciu, ale hoc je ten biseptol svinstvo, tak nám určite pomohol...

zigzag
1. júl 2013

hehe, ake ste naivne, ze preco biseptol,,, no pravdepodobne ma neaky limit prave na tento liek, tak ho predpisuje vsetkym, a ked ho splni, tak dostane neaku dovolenku niekde na male divach, alebo v thajsku, alebo tak neako 😝

marianna0309
28. jan 2014

Nikdy neberte biseptol--- je to skaza.. poznacilo ma to na cely zivot a to som jedla len dve tablety rano.. je to hnus.. varujem vas.. je milion inych liekov s menej vedlajsimi ucinkami. toto je bordel.. mne sa alergia prejavila po desiatich dnoch. a trvalo to lekarom skoro tri mesiace kym prisli na dovod mojho vyhadzania sa po celom tele.. opuchy a mokvania.. no hnus je to devat rokov odvtedy a stale sa to vracia....stale ine a ine lieky....hnus nech to stiahnu z trhu pokial ich niekto nezazaluje a znicene zdravie.. bastardi su to

habibi78
28. jan 2014

Škoda ze sa nedá vložiť fotka, poslala by som vam fotku alergickej reakcie mojej dcéry na Biseptol... Nikdy viac toto nechcem zažiť!!!

caterine
21. máj 2015

Ahojte maminy viete mi poradit ake davkovanie mali vase deticky pri biseptole? Dcerka ma predpisanu jednu tabl. rano a jednu vecer na 7 dni ale zda sa mi to vela nakolko ma 5 rockov a iba 19 kg.

stanulienkat
1. jún 2015

@caterine moja mala-3 roky dnes dostala 2x240 mg 10 dni

sue250
3. nov 2017

biseptol su dva druhy. Mojim detom zaberie len biseptol je sirokospektralny mozno preto a neznasaju sirupy, hlavne osladene roznymi prichutami) Mala ma 3 roky, ked mala 2 tyzdne ju prepustili z porodnice s kaslom dostala zapal priedusiek hned sla do nemocnice jedine co zabralo bol prave biseptol. )

indigirl
22. jan 2018

Ahojte, ja som dostala biseptol na zapal str.ucha pocas kojenia, kedze prve atb.augmentin mi nezabrali. Zistili mi nakoniec bakteriu, kt. bola citliva prave na toto atb.biseptol kt.sa moze pocas kojenia. Uzivala som 2 tbl.rano a 2 tbl.vecer, ked som brala posl.tabletku som sa zrazu strasne vysypala...museli mi pichnut hydrokortizon. No hroza....pisielam foto ako vyzeram....dam vediet ci a kedy to preslo. Napisali mi na to zodac a locoid kortikoid.

indigirl
22. jan 2018

Prvy den su to len take jemne vyrazockybako stipance a na druhy den takyto brutal vysyp. Ale zapal str.ucha mi vyliecil.😜

seidi
15. sep 2021

@chryse prosím vás koľko ste dávali tu udržiavacie dávku nepamätáte? Bolo to tak že najskor ste mali ráno a večer povedzme jednu tabletu a potom ste brali len večer jednu ako udržiavacie dávku? Ďakujem krasne

chryse
16. sep 2021

@seidi dobry deň, nie, od začiatku sme mali len večernú dávku, polovičnú dennú dávku