Čo odporúčate na posilnenie imunity?

johanka6588
6. feb 2018

Hľadala som rôzne diskusie o zvyšovaní imunity detí, ale väčšinou staršieho dáta, tak r. 2013. Momentálne riešime situáciu, že hoci malému preventívne (tak 2-3x týždenne) dávam probiotiká, má pestrú stravu, ovocie, zelenina, nemá problém to jesť, chcela by som predsa len niečo na imunitu s obsahom vitamínov. Našla som diskusie, kde odporúčali mamičky imunoglukan sirup, niekde mi hovorili že Marťankov, niekde Hliváček... noo neviem, tak súšam tuto, čo mi odporúčate vy. Ďakujem za každú radu a skúsenosť. malý ma necelé 2 roky

daskamila
6. feb 2018

Ahoj, ja malej davam arko defenses for kids, velmi jej to pomohlo. Len mam pocit, ze je to od 3 rokov.

siska53
6. feb 2018

@johanka6588 nam imunoglulan nezabral. Obcas sme kupivali rakytnickov,to mali zaroven aj ako sladkost. A po kiahnach nam odporucila Hlivacika. Tak sme tych par mesiacov davali to,kedze vraj pol roka byva po kiahnach oslabena imunita..
Ono je aj tak lepsie kvalutna strava,pobyt na vzduchu vzdy,ako sa to da a aj cas nez deti a tych chorob vyrastu...
Plus nam sa osvedcili mat difuzer a inhalovat tak eszncialne oleje,ktore su urcene prave na take situacie ako boj s chorobami,prechladnutie a pod.

siska53
6. feb 2018

@johanka6588 aj ked ja si myslim,ze to,co davas,staci tak malemu dietatu.. Skor by som zacala pred nastupom do skolky davat Hlivacika napr.a tie oleje,ak nema nejake speci alergie..

johanka6588
autor
6. feb 2018

@siska53 dakujem, no mame difuzer a vyuzivame skoro denne a teraz ked sme nachladeni, tak speci zmes

zabina27
6. feb 2018

tiez by ma zaujimalo ohladom toho imunoglukanu, my davame zatial cca 2 mesiace, aj som myslela, ze pomaha, ale zase je chory (ale uz vydrzal v skolke 2,5 tyzdna, nie iba 3 dni ako v decembri...). mna by zaujimalo, ako dlho ho mam skusat, aby som videla, ci ma ucinok. teraz uz len mesiac ho bude uzivat, potom ma byt pauza. ale kolko takychto kur ma zmysel, aby som si vedela porovnat, ci ucinkuje??? lebo okrem imunoglukanu aj tak idu peniaze na lieky, tak ci to ma nejaky zmysel... maly je od septembra v skolke, viem, ze musi prejst chorobami, ale uz je toho akosi vela

oravocka
6. feb 2018

Ja som dávala imunoglukan, martankov, vibovit aj rakytnička, ale žeby to nejako extra účinkovalo nemôžem povedať. Chorý bol aj s tým aj bez toho😉

de_monka
6. feb 2018

My sme raz kupili hlivacika.. fuj, ved to je samy cukor... Dala som to detom prvy a posledny raz...
Tiez pravidelne bojujeme so soplikmi davame colostrum, vitaactiv, yeraz v zimeaj Dcko, sypane Cko z DMky... Brali sme uz aj rakytnikovy olej, obcas kyslukapustu a mnozstvo ineho...

annaanna
6. feb 2018

dávam dcére 9 ročnej arko defens pre dospelých, podľa mňa preto nebola ešte túto zimu chorá.... snáď to ustojíme aj naďalej

siska53
6. feb 2018

@zabina27 mne vravela dr.ze aspon pol roka,potom.pauza a zas. Ale teda..nam.nepomohol..

zabina27
6. feb 2018

@siska53 ved to, mozno je miernejsi priebeh choroby, ale aj to je otazne...

siska53
6. feb 2018

@zabina27 ja neviem,my sme to mali rovnake a rovnako caste..

misela2907
6. feb 2018

ja dávam synovi 100% šťavu z rakytníka, ktorú kupujem v bio obchode..syn má ale 7 rokov,prvák,a od nástupu do školy nebol chorý, a to v triede chýbalo hneď na konci septembra 9 detí, počula som aj že mladším detičkom dávajú rakytník bobule, kúpia si to a každý deň 1 bobuľu...najlepšie sa informovať v niektorom bio obchode a poradiť sa...ale skôr by som šla do prírodných vecí....
Marťankovia, imunoglukán..a podobné veci,cukríky z lekárne to podľa mňa nepomáha...

slamka555
6. feb 2018

Ahoj no ja sa imunoglukanu teda musim zastat :D ;) My ho davame uz skoro druhy rok malemu a este nam neochorel ( klop klop) ;) teraz ma 3 roky. Takze unas je to c.1 ;) poradil nam ho detsky dr. A nic ine uz ani nekupujeme ;) Ale .neviem no..ako pisu baby ..asi niekomu zaberie niekomu nie. .

zabina27
6. feb 2018

@slamka555 a chodí uz do kolektívu, keď píšeš, že má 3 roky?

bibistec
7. feb 2018

Tak nam aleegologicka vyslovene neodporucala podobne veci a to bolo ked som riesila nastup.dietata do kolektivu ak ma normalnu imunitu cize ziadne poruchy tak urcite nedavat

moncek88
7. feb 2018

Ja som dávala Alimax nebol 2roky chorý...potom nastúpil do škôlky mal zápal stredného ucha... tak som začala dávať domáci rakytnikovy sirup(svokruska robila)a až po pol roku bol chorý a to teraz keď choroba zúri všade... priznanie... rakytník som mu potom medzi sviatkami prestala dávať či preto ochorel netuším...

alobalka
7. feb 2018

@johanka6588 imunoglukan je fajn, podáva sa dlhšiu dobu a potom lepšie nakopne imunitu. Ak je dieťa aktuálne choré, môže sa dávka krátkodobo zdvojnásobiť. Myslím, že na obale je uvedené, že je od 3r, skôr od 1r- ale po porade s dr. Niekto povie, že je prirodzené, ak dieťa v predskolskom veku býva aj 7×ročne "choré". Ale zase to vyčerpáva aj pracujúcich rodičov, takže podporiť imunitu nie je úplne odveci. Neviem, kedy sa chystáte do škôlky. ..
Ešte je fajn napríklad delta colostrum (v tekutej forme) alebo z genericy Imune akut sirup. Ten používam v zaciatkoch choroby (obsahuje C, zinok, nukleotidy). Pekne urýchli vyliečenie. Tiež sa davkuje viac pri chorobe a nižšia dávka je pri prevencii. Takže v kratkosti: za mňa overené na dlhodobú podporu imunity imunoglukan, pri zacinajucej chorobe Imunakut.

salome51
7. feb 2018

@johanka6588 moje krsniatka boli večne choré. Týždeň v škôlke a 2 týždne doma. A takto dookola. Im Imunoglukan pomohol v kombinácii s vitamínom C. Chorobnosť výrazne ustúpila. Ja môjmu 4 ročnému nedávam nič a to chodí už rok a pol do škôlky. Nebýva chorý. Dokonca minulý týždeň bol v škôlke zo svojej triedy jediný zdravý. Chrípka nás zatiaľ obchádza. Čím to je? Neviem, možno z časti aj genetika lebo my s manželom tiež máme dobrú imunitu, chalanov nebabuším, veľa vetráme, chodíme veľa von. Jedia veľa ovocia, zeleniny, rýb ale aj sladké či chrumky. Viem že chrumky a sladkosti nie sú zdravé, ale v primeranej miere im to dovolím. No a chodíme k moru, možno aj to pomáha. Treba skúšať.

slamka555
7. feb 2018

@zabina27 Do skolky este nechodi 🙂 Tak mzno aj preto je unas ucinny 🙂 ;) ale ked ho nebral len sme vysli z domu a uz bol chory :/ .. a manzel bol uz parkrat chory a tiez od neho nastastie neochotel..co pripisujem sirupu ;) takze..dnes som kupila dalsi zatial nam vyhovuje 🙂 uvidim ako to bude ked bude v skolke no 🙂 ..

zabina27
7. feb 2018

@slamka555 ja som to nedávala, keď nechodil do škôlky, nebýval chorý... A ani pred skolkou v lete som nezačala, ani mi to nenapadlo, až na jeseň, keď už skolkarske choroby úradovali. Možno keď dávaš už dlhšie, tak nebude v škôlke bývať chorý

johanka6588
autor
7. feb 2018

@alobalka super, ďakujem ... dostala som aj odporúčanie na Forever Living Kids také gumené , že vraj čisto prírodné, tak ešte aj nad tým uvažujem. V apríli bude mať 2 roky, takže minimálne ešte do januára do škôlky ho nechcem dať, možno len tak na skúšku, niekedy, ako to bude zvládať. Teraz veľmi nie je v kolektíve, minulého roku bol v marci a potom teraz v decembri chorý, v lete asi len sople, ale lieky bral len 2x, aj to chytil vždy odo mna... mne nejako po pôrode odišla imunita, takže sa na mna toho dosť lepí... preto som chcela trošku posilniť jeho imunitu, aj ked myslím, že má inak dosť vitamínov zo stravy. Hlavne teraz na jar a potom jesen, prípadne, ked uvidím, že na neho niečo lezie.

slamka555
7. feb 2018

@zabina27 no tazko povedat bodaj by ;) ale tiez by som nedavale keby nebol taky nachylny na vsetko 🙂 a v lete samozrejme tiez nedavam 🙂.. to az tak od septembra/ oktobra nasadzujeme ;)

nuska
21. feb 2018

Super je colostrum. Pre nas urcite top. Treba ale hladat kvalitne. Ak chcete info napiste, viem poradit.

miriamka24
22. feb 2018

Preventan - je pre dospelých aj pre deti

mikromica
28. feb 2018

@johanka6588 uz som to pisala v jednom fore. Z mojich skusenosti....uzivam betaglucan, je to vytazok z hlivy usfricnej, ktory telo vstrebe v maximalnou účinnosťou. Ide o to, akou formou je spracovany. Extrahovany vytazok z tejto huby s naslednou mikronizaciou je jediny sposob ako ho dostat do tela a posilit imunitny system. Huby su dnes brane ako velmi liecive prostriedky pre nas organizmus, ale ak si ich date formou jedla, je to iba pre chut. V reale sa ich prospesne latky do tela nedostanu, pretoze obsahuju dalsie latky ako bielkoviny atd. Huby su tazko stravitelne. Moj osobny nazor je, ak imunoglukan, tak upraveny mikronizovany betaglukan s cistotou 90%.ak si vygooglite, najdete tieto produkty. Co sa tyka deti, jeho uzivanie je vhodne od 3.rokov, podla vyhlasky MZ.

kr058
28. feb 2018

Dobrý deň, na funkciu imunitného systému maju dokázaný vplyv tieto minerály a vitamíny: zinok, selén, železo, meď, kyselina listová, vitamíny A, B6, C a E. Netreba ich dávať nadbytok, ale nesmú chýbať. U malých detí je dosť častý deficit železa, ak býva často chorý, bolo by dobré mu dať spraviť krvný obraz.
Pomaha, samozrejme, aj otužovanie. Už bude mať dva roky, takže môžete začať systemom sprchovania nožičiek (nie celého) chvíľu teplou, chvíľu studenou vodou.
Myslím, že čo sa týka stravy, ako píšete, ju má dostatočne pestrú a vitamíny nejak zvlášť v chemickej forme riešiť nemusíte.
Deti nemajú ešte dostatočne efektívny imunitný systém, takže chorý občas bohužiaľ bude. S tým treba rátať pri nástupe do kolektívu.

micha17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikina84
8. mar 2018

@johanka6588 môžem sa spýtať aké probiotíka dávaš?

johanka6588
autor
9. mar 2018

@kikina84 BioGaia alebo Pearls ( taky prasok) s tymito mam najlepsie skusenosti

secretadmirer
Odpoveď bola odstránená
Zobraz