1,5 ročný syn si búcha hlavu

mary39
30. dec 2016

Ahojte,moj syn (1,5 roka) je strasny nervak. Uz par tyzdnov ked mu nieco zakazem,bud sa zacne byt po hlave,alebo si ju o nieco bucha. Je jedno o co, ked nie je nic po ruke klakne si na kolena a bucha si ju o zem. Pride mi,ze dost silno,neviem ako mu vysvetlit,aby si neublizoval. Je jedno ci na neho zakricim,ci ho poprosim,alebo mu poviem prisne,alebo milo. Jednoducho ked to nemoze ublizuje si. Poradte prosim

timea7
30. dec 2016

@mary39 tvoj syn ešte nedokáže zvládať svoje emócie, je maličký. Zbytočne mu ti budeš vysvetľovať, snaž sa odpútať pozornosť.

juhseverzapad
31. dec 2016

@mary39 ako malá som si tiež búchala hlavu, ale vždy som si ju podložila poduškou. Mama sa najedovala a pri mojom záklone mi ju jednoducho vytrhla. Ozvala sa rana ako z dela ani plakať som nevedela zo šoku, ale hlavu som si už netrieskala.

oira
31. dec 2016

No to poznam. Presne to robil nas, zacal si buchat hlavu o stenu, ked sa hneval. Alebo rucickami do hlavky.. Aj Ty pises, ze to robi ked mu nieco zakazes. Neverila som tomu, je to forma protestu, aj ked takato sebaposkodzujuca. Najhorsie je, ze je to zrovna hlavka a teda som sa bala samozrejme, lebo niekedy to bolo vcelku silne, ci sa mu nieco nestane. Predpokladam, ze potom place aj, ze ho to uz boli (?). Dostala som radu, ze musim reagovat, ze ma to nezaujima ze ma tym nevytresta a ze zakaz resp. Co som povedala plati a mam odist do druhej izby. Bol to strasny pocit, nechat ho buchat sa a ist prec. Neodnaucil sa to na 1x, ale ked pochopil ze naozaj to nikoho " nezaujima" a akurat ho to boli, tak s tym prestal. Trvalo to cca 4-5 dni to odnaucenie, mali sme 2 roky.

mary39
autor
31. dec 2016

@juhseverzapad No najhorsie je,ze on si nic nedava,jednoducho ked mu poviem,ze nieco nesmie,tak si zacne buchat hlavu,to je jedno o co,ked nic nie je po ruke,tak si klakne a o zem. Aj v meste mi to robi. To je jedno kde sme,proste vsade

mary39
autor
31. dec 2016

@oira praveze ani neplace,to len ked to neodhadne,a buchne si ju az prilis silno,vacsinou si ju buchne nejakych 5 krat a je potom kludny. Potom funguje dalej,akoby sa nic nestalo. Viac place,ked sa zbije rucickou.

silvapokorna
31. dec 2016

@mary39 Mary, dcérka mi to robila tiež. U nás pomohlo vziať ju na ruky a silno pritúliť, búchala si niekedy ešte hlavu o moje rameno, ale to nebolo už také dramatické ako o stenu :( ...Zmizlo to samo, keď som s ňou začala chodiť na detské krúžky, tancovanie, spievanie. Mňa to síce nebavilo a s takto malými deťmi je to anarchia, ale nejak jej to pomohlo si urovnať emócie, vybila sa tam a rýchlo to búchanie zmizlo už samo. Tak skús tiež. Držím palce!

gabona1
2. jan 2017

Ahoj, aj mne to robil najstarší syn, keď bol maličký, on bol taká náročnejšia povaha od malička, ale neboj, všetko prejde. Teraz je už 14 ročný a hlavu si nebúcha, je úplne normálny chlapec, zlatý, zodpovedný, dobre sa učí🙂. Veru si už nepamätám, ako to prestalo, ale bola som tiež nešťastná, snažila som ho vždy ukecať, odpútať pozornosť.

kaktusik
2. jan 2017

Jaaaj, take sme si zazili tiez... ja som najprv upozornovala, potom som jednoducho odisla z miestnosti, kde si trieskala hlavu a zrazu slecna nemala divaka, tak s tym prestala. Oni tie nase deturence skusaju, osobne si myslim, ze uz maju dost rozumu na to, aby sa netrieskali prilis a aby si neublizili. Len nas tak trocha "vydieraju"
@mary39

mamina2388
2. jan 2017

mi sme to mali v 9a 10 mesiaci, a hovori sa tomu tzv. Platonicky hnev, dieta si vyzaduje pozornost, s hnevom pretoze nevie naznacit ci je smedne,hladne,alebo ako v nasom pripade unavene 😉 u nas zabralo iba to ze som ho vzala na ruky dobre sa obachal mne o rameno, a po cca 5 minutach bol klud, vypil flasku mlieka a zaspinkal 😉