11,5 mesačné dieťa ešte nesedí
Dobrý deň, mám jednu otázku. Môj syn má presne o tyždeň rok a ešte nevie sedieť. On vlasne sa iba plazí a nič viac. Na rehabilitácií mi tvrdia, že je to v poriadku, ale mne sa to nezdá. Lebo aj to samé krmenie je zložité, lebo papá v ležmo. Doktorka kázala, že ho v žiadnom prípade nemáme dávať sedieť že on si má sadnúť sám. Ale to čakanie je už dlho a on nič sa nemení. Máte s tým niekto skúsenosti?
@ajko ahoj. Tak mala uz od konca augusta chodi sama. Po tom plazeni sa zacala stavat ako 11 mesacna, ako rocna si sadla a ako 12,5 mesacna zacala 4nozkovat... ale s tlacitkami a okolo nabytku uz chodila... a ten valec ako @petulda333 sme tiez kupili ale u nas 0 bodov
Ahojte maminy, ako dopadli detičky? máme rovanký problém, malý bude mať o týždeň rok a nesedí, len plazí... neurologička odporúčala vojtovku ale to sme vzdali a nepáčilo sa mi že ho ani nevyšetrila len pozrela "od stola"... teraz sa chystáme inde na neurologické vyšetrenie, chodíme plávať a na babybalance kurzy... mne sa zdá malý v poriadku, len presne to okolie je hrozné keď sa vás stále pýtajú čo všetko už robí... ďakujem za odpovede
@monabuty ahoj. Tak naša malá začala robiť pokroky až po roku. Presnejšie týždeň pred 1. narodeninami sa prvý krát postavila v postieľke. A až ako 13 mesačná sa 1. krát posadila a taktiež aj začala štvorkovať. Ale často sa počas štvorkovania šmarí na bruško a ide plazením 🙂 taktiež v tom 13 mesiaci sa začala stavať aj popri nábytku a aj chodiť okolo neho. Nás doktorka k neurologičke ani neposielala, vravela že jej treba len nechať čas. Ináč bola zo začiatku veľmi šikovná čo sa týka iných vecí - ukázať aká je veľká, kde má očko, noštek atď. len v tom pohybe zaostávala
dakujem za odpoved... takze ste vojtovku necvicili, vsak? 🙂
Nie, necvičili sme nič. Ani detská lekárka nás nikam neposielala.. aj keď som ja mala obavy, tak ona ma stále ubezpečovala, že je v poriadku, len jej treba dať čas. Teraz má 14 mesiacov a ešte sama nechodí. Len okolo nábytku. A stretla som sa s maminkou, ktorá má dcérku ešte o týždeň staršiu od mojej a taktiež ešte sama nechodí. Niektoré detičky sú proste trošku lenivejšie..
ešte čo sa týka toho sedenia. Malá sa sama začala posadzovať až ako 13 mesačná, ale dovtedy keď som ju posadila ja, tak sedela pekne pevne sama - bez akejkoľvek opory. Len sama sa do tej polohy sedu nevedela dať..
@lucana82 dobry den, ako ste dopadli s odstupom casu?
@vierkaaa85 dobrý deň. Zacala chodit ako 28mesacna!!!!! Terax ma 3r. Rozpráva len ze spája 2slova. Vie zhruba 50slov. A zrovna včera jej potvrdili autizmus 😪😪😪 pôsobí skutočne normalne. Len zaostáva dosť veľmi a mava silne záchvaty hnevu. Do skolky nejdeme. Dostali sme predĺženie rodičovskej.
@lucana82 to ma velmi mrzi ☹️ ja mam prveho s autizmom a druhy zaostava pohybovo a zrejme tiez bude s touto dg. Drzim vam.palce, zaklad su terapie a prijat to aj ked je to tiez extremne tazke..nas v 3 rokoch mal strasne amoky, teraz ma 6 ale uz je to lepsie ovela..prajem vela vela sil a zdravia ❤️

áno, myslím, že aj u nás bude to posadzovanie problém.. taktiež si sama nesadne, keď ju však niekto posadí, sedí krásne sama. ďakujem ešte raz za rady