14 mesačný syn má už 5 dní teplotu

miirkka1
30. dec 2017

Zdravim...malinka 14mes.ma piaty den teploty vzdy nad 38,5..mala uz aj...treti den sa pridal kasel a sopliky.Uz dvakrat som bola u doktorky,Crp dobre,ma uzivat sirup,cipky na teplotu.Teplota ale po zrazeni potom zase vystupi.Doktorka kazala stahovat teplotu,pot tekutiny...Kojim,takze je cely den na prse.Idu jej stolicky,su tie teploty z toho?Ako dlho to ma trvat?Ved tie teploty su hrozne...

katharines
30. dec 2017

No samotna teplota 38.5 az taka hrozna nie je. Dokonca sa prve 3 dni taku teplotu neodporuca ani zrazat, len udrziavat, kedze takto telo ucinne bojuje proti patogenom. To, ze je na prsniku a pije mliecko je najlepsie, co moze robit. Stolicky mozu prispiet k oslabeniu inunity, kedze asi aj zle spinka. Ja by som si skor vsimala, ako sa tvoje dietatko pri teplotke sprava. Ak je velmi letargicke (nemyslim, bezne ospale) a nereaguje ... tak to by som riesila. Ak ma sopliky, tak ak nevie fukat, tak odsavat so Sterimar hypertonickym roztokom (s tymto max 2 tyzdne, potom Sterimar izotonicky roztok). Sople totiz mozu babo drazdit aj na kasel.

montemotherone
30. dec 2017

@miirkka1 skús urobiť zábal. Zvykne zabrať nadlhšie... Ale najskôr si preštuduj ako sa robí správne!

montemotherone
30. dec 2017

@katharines prvý krát počujem že sú 2 druhy Sterimaru (!) 😵 Ani lekár ani v lekárni mi to nikdy nepovedali

katharines
30. dec 2017

@montemotherone su 3, este aj sterimar s meďou (Cu) na bakterialnu infekciu. 😀

montemotherone
30. dec 2017

@katharines hneď som to isla aj kuknúť. No, a už som z toho somár totálne 😕 môj malý má zväčšenú nosnú mandlu. Výter čistý. Ale v priebehu 3 mesiacov opakovačky- upchatý nos, nasadím fyziomer (teraz má sterimar s meďou a manganom), Sinupret, uvoľní sa to, zateká, začne kašľať, potom sa to ukľudní, uvoľní... Za 2 týždne zas.... Tak teraz uvažujem, čo s tou hygienou nošteka. Ako to vyšpičkovať 😕

katharines
30. dec 2017

@montemotherone ja by som vyskusala ten hypertonicky sterimar, ten sa moze 2 tyzdne v kombinacii s izotonickym a odsavala odsavackou kym idu tahave sople, ked este nesmrka. Moze to trvat aj dlhsie, ale sople prec, aby nezatekali. Sinupret je super, len tabletky ucinkuju trocha inac ako sirup a tiez sa ma brat 2 tyzdne po odozneni priznakov. A ta nosna mandla, skus este svietit lampou a posilnovat imunitu. A nevim kolko ma mesiacov alebo rokov, ale v case liecenia vypustit rafinovany cukor uplne.

vodavodickova
30. dec 2017

ahoj, no mozu to byt kludne aj stolicky...ale z mojej skusenosti by som u lekarky trvala na vyteroch a odbere krvi minimalne. moja dcerka mala takto raz v lete tiez teploty 5 dni, nie nejake vysoke,ale stale okolo 38-38,5 a ked jej neprestavali, lekarka urobila vytery a bac - bol tam hemofilus. a to nemala ani sople ani kasle,nic, len teplotu. a bolo na nej vidiet ze je z toho oslabena.cize dostala antibiotika, az tie jej zabrali a bol klud.

adrioska
30. dec 2017

Aj moja mala taketo teploty od 24.12. do stvrtku, stvrtok sme isli k Dr., ta bola prekvapena, ze CRP mala nizke, takze ATB nedostala, len pamycon do nosa, na kasel stoptussin a este sinupret. Moja ma 5,5 roka. Asi je to takyto virus, ze dlhsie s tym bojuju. Letargicka nebola, len ked jej vystupila teplota, inak po podani nurofenu bola ziva, hrala sa. Potom teploty uz vo stvrtok poobede presli.

lilu74
30. dec 2017

Tiez sme mali sople teploty a riedke stolice dlho ked sa zuby tlacili.

miirkka1
autor
30. dec 2017

A co vam pomaha na tie hlieny,co zatekaju a kasle z nich? Ja mam Muconasal a pride mi,ako keby to mala horsie,do nosa nasivin. Nasa uz piaty den nic neje,len materske mlieko.Mrnci,nesmeje sa,ani hrat sa nechce,stale.spat...som z toho hotova.Doktorka stale,ze.to je zo zubov,ze nech nestresujem.

miirkka1
autor
30. dec 2017

Mala totiz nebyva chora,tak vobec netusim...prosim poradte,mam ist na pohotovost?Noc bola katastrofa,horela,ani som jej nemerala,rychlo som dala Nurofen,zvijala sa

katharines
30. dec 2017

@miirkka1 vzdy mozes zavolat na pohotovost a opytat sa. Ak ma crp nizke, je to virus. Neviem, kde si teraz, ale v BA chodi aj detska mobilna pohotovost domov. Este ma napadlo, ze ak ma teplotku, tak ju nechaj len v plienke, neobliekaj jej nic ine ani neprikryvaj (max bavlnenou plienkou), a kedze kojis, tak si ju priloz na hole telo. Ak sa zvijala, to mohlo byt aj bolest dasienok pri raste zubkov. Davas jej nejaky kremik na tie dasienka?

katharines
30. dec 2017

@miirkka1 a este by bolo dobre, ak by si ju dala do nosica alebo satky, tak sa aj bolest lepsie znasa a aj sople tak nezatekaju. A ak su, tak len odsavat, odsavat a odsavat.

katharines
30. dec 2017

@miirkka1 ked nic neje, davaj jej bylinkovy cajik s glukozou, pripadne ovocne stavy. Potrebuje totiz energiu.

katharines
30. dec 2017

Urob jej tiez slepaci alebo hovadzi vyvar (varit cca 3 hodiny) s vela zeleniny (aj cibulu a 2 struciky cesnaku tam daj vyvarit) a davaj jej pit a ked zvladne, tak jej rozmixuj do toho aj zeleninku

katharines
30. dec 2017

A pri horucke, ked nema studene nozicky a rucicky mozes dat do lavorika vodicku o 3°C nizssiu ako teplota (teda cca 34-35) a hubkou jemne omyvat. Ak ma horucku a studene rucicky a nozicky, tak treba namocit plienku do vlaznej vody a obtocit okolo hrudnicka a zabalit dekou. Po 5 min vymenit. Nasledne opakovat po 1/2 hodine.

lulistek
30. dec 2017

@miirkka1 normálne sa čudujem že doktorka vraví že je to zo zubov lebo naša tvrdi že teploty zo zubov nie sú i keď po 36 zuboch ( dvoch mojich detí ) to ja nemozem tvrdiť. Ja by som ten muconasal nedávala to je na vlhky kasel čiže produktívny a ten sa dáva skôr keď zatekaju až na priedušky alebo pri takom pokročilom ochorení aspoň ja som toho názoru a ten muconasal kašeľ ešte sproduktivni cize ten hlien sa viac aj tvorí. Ja by som dala skôr sinupret ( na zriedenie soplov) alebo fenistil kvapky ale tie sú na predpis. Ide o to aby hlien bol redsi a dieťa ho ľahšie vykašľali , zriedi ho určite aj sterimar alebo podobná morská soľ do nosa.

miirkka1
autor
30. dec 2017

V nosici mi uz nechce byt,crp mala nizke,nechce ani pit,jest vobec,to som skusala aj vyvar,no asi vsetko som davala a otaca sa...len kojit sa...sopliky jej zatekaju,ani nespi kvoli tomu,odsavam stale,sopliky su priehladne.Kremik davam calgel...ale to akokeby som nic nedavala,nezabera...co 5min.len prso...este pockam do zajtra..ale dakujem baby,snad to do zajtra bude lepsie,bo to uz bude siesty den teplot...

lulistek
30. dec 2017

@miirkka1 to že dieťa pije len materské mlieko je fajn, vôbec sa netráp tam má živín dosť. Deti proste pri chorobe nejedia. Staršia dcéra len pije tekutiny. Poprípade tyčinky alebo niečo rožtek.. vklude to môžu byť zúbky vtedy môže ísť aj viac naraz. Len to nemusí byť vidno. Ak nie si si istá vklude choď na pohotovosť oni tu majú byť pre tie deti a možno sa jej to crp nakoniec aj zvýši a budete múdrejší

lulistek
30. dec 2017

@miirkka1
Tie gély sú úplne zbytočne nam jedine pomohla camilia , citrón na zuby popr. Nejaký repikovy odvar na zmiernenie bolesti potierať ďasná. Ešte skús dať vankúš aby bola vyššie alebo vyvysit matrac kde má hlavku aby jej sople menej zatekali a na postieľku zavesiť vlhkú plienku látkovú aj to zriedi tie sople

katharines
30. dec 2017

@miirkka1 ak ma cire sopliky, tak by to mal byt virus. Vela sil.

katharines
30. dec 2017

Camiliu vobec neodporucam, citron na dasienka je fajn, to mi potvrdila aj sestricka. Este mozes napichat cibulu a dat na tanierik ku hlave. Ta uvolnuje sople a pomaha dezinfikovat vduch. Kazdy den vymenit.

lulistek
30. dec 2017

@katharines áno s tou cibuľou súhlasím aj ja ju dávam ale len prekrojim.

katharines
30. dec 2017

@lulistek no ja som ju najskor osupala a napichala, ale ked som chcela docielit to uvolnenie soplov, tak som ju nakrajala na ten tanierik, pripadne do plateneho vrecka.

katharines
30. dec 2017

A ked papa len mliecko, tak ty skus jest tie vyvary, zeleninu, vit C, mozes pit aj ten cibulovy caj, caj z cistca (je to sice vzacna a zriedkava bylina, ale ucinna). Tiez mozes skusit prilozit platok slaniny (obycajnu) na hrud a obalit plienkou.

montemotherone
31. dec 2017

@katharines lampou infra? Má 3, už vie fúkať, ale občas ešte odsajem. Zväčšila sa mu teraz na jeseň, dr. chce počkať, ako sa to bude vyvíjať. Nechrápe, dýcha voľne (len počas toho začiatku sa to upchá) ale huhňavo rozpráva stále 😕 Fyziomerom sme teraz preplachovali vkuse, sterimar používam zatiaľ týždeň, ten hypertonický

katharines
31. dec 2017

@montemotherone ano myslim infra lampu. Moze inhalovat este Vincentku cez taku masku (je to asi ultrazvukovy inhalator - nepamatam presne). A doktorka mi este radila, ze dat olivovy olej do ust a jazykom triet vnutornu stranu lic, asi 3-5 min a potom vyplut. Mna to straaaasne napinalo. A mozno by mu pomohol wobenzym - su to enzymy, ale pomahaju aj pri posilneni imunity okrem ineho.

ajko
31. dec 2017

@miirkka1 Vieščo mne takto malá teplotovala, crp nízke, a na šiesty deň sa vyhádzala. Šiesta choroba. Akonáhle sa vyhádzala, teploty prešli. Nič sa na to neužíva.. ale soplíky mala vtedy ale len trošičku..

koniarova
31. dec 2017

@miirkka1 Ja by som šla na pohotovosť. Máte sa už lepšie?

lulistek
31. dec 2017

@ajko áno my tiež 3 dní horúčky do 40,5