16 mesačná dcérka ešte nechodí

mata2014
7. jan 2015

Mamicky mam 16 mesacnu dcerku a este nechodi....vôbec mi nechce papat a uz nepapa ani to co mala rada...da si niekedy 1 az 2 lyzicky...mlieko mi spapa ale nie cele...a posledne dni ostala strasne jedovita....ked nie som pri nej alebo jej nedam vec, na ktoru ukazuje tak sa najeduje a zacne strasne plakat alebo si lahne na zem a zuri...Prosim, poradte co mam robit...som uz zufala:(..dakujem

bonaqa2013
7. jan 2015

@mata2014 a nechodí ani popri nábytku? Chodíte na neurológiu? Čo na to lekár? S tým jedením to poznám. My sme skončili na gastroen. kde nám koli nízkej váhe predpísali Nutridrink. V súčasnosti má dcéra 4 roky a váhu smiešnych 16 kg. Ale lekár povedal, že je to celkom OK.

ellca123
7. jan 2015

tomu zureniu nesmies podlahnut,lebo si predstav ze si na navsteve alebo v meste a zacne ta vidierat a hadzat sa o zem -radim nereagovat a radsej odist z miestnosti
vzdor -deti to mavaju neskor okolo 3r.-vtedy si dieta zacina uvedomovat samo seba a chce sa presadit

to jedenie by som nesilila,aby nemala uplny odpor,
mladsia dcerka tak nechcela jest ,kolko krat zjedla len trocha polievky a hotovo,
dnes ma 11 r. a furt je v chladnicke

konzultujte z lekarkou,moze mat gastro problem napr.reflux ...

mata2014
autor
7. jan 2015

@bonaqa2013 popri nabytku stale chodi...nasa doktorka nam povedala, ze je to v pohode do 18 mesiacov ma cas...jest prestal iba nedavno...a doktorka ma dovolenku...zda sa mi, ze nam idu zubky bo aj pcha rucku stale do ust...moze to byt aj z toho?

katarina822
7. jan 2015

@bonaqa2013 moja dcera ma 5rokopv a vahu 16kg.
@mata2014 ak detska lekarka nic neriesi zmen lekarku 16mes. by uz mala chodit alebo urcite v kratkom case zacne je dolezite vediet ci sa nenarodila predcasne kedy sa otacala alebo kedy chodila po styroch ci napr. neskusala sama chodit a nespadla a teraz sa boji. moja mala asi 14mes. starsia ked zacala sama ale skusala som skor z nou tak ze postavila som ju ku gaucu bola opreta sadla som si k nej tak aby ku mne spravila krok neskor dva tri za ak by padala chytim ju. a potom to us slo pustala sa na kratke neskor dlhsie vzdialenosti chytala sa nabytku atd.tiez my ta starsia nechce jest ani nejak rast. ma 5rokov 104cm a 16kg. mladsia 2rocna ma 83cm a 12kg. je uplne ina.vo vsetkom jedovita moze byt zo zubkov popripade ako spava takych obdovi trucu este bude deti skusaju co mozu kolko my ako rodicia dovolime. ale najdolezitejsie ty si z malou ak sa ti nieco nepozdava ries to s lekarkou nech ta posle za detskou neurologickou. napr.zoberie krv ci nema malo zeleza atd.

bonaqa2013
7. jan 2015

@mata2014 jáj zuby tak to je jasné. Ale ak by to trvalo dlho, tak k lekárke. Stačí v pondelok.

siska53
7. jan 2015

@mata2014 nasa zacala chodit tyzden po 18.m. My sme v roku boli u neurologa i ortopeda,lebo ina vela veci robila neskor. Ma slabsi svalovy tonus a hypermobilitu. Mali sme plavat ci chodit na detske cvicenia.
Takze to,ze tvoja nechodi,to nie je nic nenormalne.
Hranica je 18m.

Nepapanie-mozu to byt zuby,moja tiez vtedy nepapa,resp.zle,ale ja vtedy nie,ked je chora-sopel,afty,,no ani na dovolenke-nema cas vtedy na taku cinnost ako je jedenie...

To spravanie mi pripomina vzdor. Hlavne nepodlahnut,neuppzornovat prehnane na to spravanie. Doma nevsimat,cakat,nez sa upokoji,vonku odniest ci odviest domov.